Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

miercuri, 06.12.2023

ISJ: Proiecte de peste 600.000 de euro atrase de cinci şcoli din Iaşi

GALERIE
Genoveva Farcas
  • Genoveva Farcas
- +

Inspectoratul Şcolar a anunţat că cinci şcoli au primit finanţare de aproximativ 626.000 de euro prin programul Erasmus^, componenta K^1, fiind vorba despre proiecte de formare profesională a elevilor şi profesorilor prin desfăşurarea unor stagii de practică în companii din spaţiul european. Au existat 362 de proiecte depuse pe această linie de finanţare la nivel naţional, fiind aprobate 123, dintre care cinci din judeţul Iaşi.

„Programul oferă oportunităţi pentru elevii din învăţământul vocaţional, - şcoli profesionale, licee şi şcoli postliceale -, elevi de la profilul Matematică-Informatică şi pentru ucenici de a se forma profesional şi/sau de a dobândi experienţă la locul de muncă, experienţă care să le permită de asemenea dezvoltarea de noi abilităţi şi competenţe“, au precizat reprezentanţii ISJ Iaşi. În total, 175 de elevi vor participa în cadrul acestor proiecte la stagii de formare profesională în altă ţară timp de 2-3 săptămâni.

Fundaţia Ecologică Green va implementa proiectul Formare practică pentru performanţă, în valoare de 161.950 de euro, Colegiul de Artă „Octav Băncilă“ cu programul ARTS^, în valoare de 195.276 de euro, Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi“ cu proiectul Dezvoltarea Competenţelor Vocaţionale în Agricultura Modernă şi Industria Alimentară, în valoare de 139.324 euro, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu“ Iaşi, cu proiectul Oportunităţi de dezvoltare profesională la standarde europene, în valoare de 50.724 euro şi Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida“ cu proiectul Formarea profesională în domeniul electromecanic la nivelul cerinţelor pieţei muncii europene!“, în valoare de 78.182 euro. Acestea nu sunt singurele proiecte din învăţământul ieşean. În urmă cu câteva luni, inspectorul general al Genoveva Farcaş (FOTO) anunţa că „ISJ a câştigat cinci proiecte POCU, care vor antrena şi foarte mulţi elevi şi profesori din şcolile din mediul rural, valoarea acestora fiind de peste patru milioane de euro“. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un climat nefavorabil pentru eforturile de centralizare a UE (II)

Lucian DÎRDALA

Un climat nefavorabil pentru eforturile de centralizare a UE (II)

În acest moment al evoluţiei noastre ca stat-membru, la cele mai multe dintre întrebările privind centralizarea deciziei comunitare, răspunsul opiniei publice româneşti pare să fie „nu”.

opinii

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (II)

Florin CÎNTIC

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (II)

Pentru a putea înţelege cum trebuie deconstrucţia miturilor identitare româneşti operată tăios de Dan Alexe, adică iluzoria ascendenţă geto-dacă şi improbabila „continuitate” daco-romană pe aceste meleaguri, trebuie descifrat în primul rând romancierul. Iată cum l-am „citit” eu:

Noi documente despre Ciprian Porumbescu (I)

Alex VASILIU

Noi documente despre Ciprian Porumbescu (I)

La mulţi ani Alma Mater

E. TÂRCOVEANU, Dana BARAN

La mulţi ani Alma Mater

La 1 Decembrie 2023, se împlinesc 144 de ani de la naşterea şcolii de medicină de la Iaşi. Rememorându-i devenirea, suntem mai mult decât convinşi că ne putem bucura şi mândri că aparţinem acestei comunităţi – perenă apartenen­ţă de suflet la a noastră Alma Mater. 

pulspulspuls

Ce se mai aude despre alegerile de la partidoiul ieşean? Ciolacu cică nu are timp de ajuns la Iaşi

Ce se mai aude despre alegerile de la partidoiul ieşean? Ciolacu cică nu are timp de ajuns la Iaşi

Printre cei care au tot investit în noua garnitură interimară de la partidoiul ieşean, unii doar încredere, alţii însă bani, se tot aude întrebarea, zice-se, de ce nu au loc odată alegerile alea pentru conducerea pe judeţ, care trebuiau să aibă loc încă din vară-toamnă, şi dacă nu cumva s-or coace alte planuri, aşa încât investiţia lor să rămână fără caimac. 

Caricatura zilei

Lipsă ghete

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri