ISJ: Proiecte de peste 600.000 de euro atrase de cinci şcoli din Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

ISJ: Proiecte de peste 600.000 de euro atrase de cinci şcoli din Iaşi

GALERIE
Genoveva Farcas
  • Genoveva Farcas
- +

Inspectoratul Şcolar a anunţat că cinci şcoli au primit finanţare de aproximativ 626.000 de euro prin programul Erasmus^, componenta K^1, fiind vorba despre proiecte de formare profesională a elevilor şi profesorilor prin desfăşurarea unor stagii de practică în companii din spaţiul european. Au existat 362 de proiecte depuse pe această linie de finanţare la nivel naţional, fiind aprobate 123, dintre care cinci din judeţul Iaşi.

„Programul oferă oportunităţi pentru elevii din învăţământul vocaţional, - şcoli profesionale, licee şi şcoli postliceale -, elevi de la profilul Matematică-Informatică şi pentru ucenici de a se forma profesional şi/sau de a dobândi experienţă la locul de muncă, experienţă care să le permită de asemenea dezvoltarea de noi abilităţi şi competenţe“, au precizat reprezentanţii ISJ Iaşi. În total, 175 de elevi vor participa în cadrul acestor proiecte la stagii de formare profesională în altă ţară timp de 2-3 săptămâni.

Fundaţia Ecologică Green va implementa proiectul Formare practică pentru performanţă, în valoare de 161.950 de euro, Colegiul de Artă „Octav Băncilă“ cu programul ARTS^, în valoare de 195.276 de euro, Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi“ cu proiectul Dezvoltarea Competenţelor Vocaţionale în Agricultura Modernă şi Industria Alimentară, în valoare de 139.324 euro, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu“ Iaşi, cu proiectul Oportunităţi de dezvoltare profesională la standarde europene, în valoare de 50.724 euro şi Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida“ cu proiectul Formarea profesională în domeniul electromecanic la nivelul cerinţelor pieţei muncii europene!“, în valoare de 78.182 euro. Acestea nu sunt singurele proiecte din învăţământul ieşean. În urmă cu câteva luni, inspectorul general al Genoveva Farcaş (FOTO) anunţa că „ISJ a câştigat cinci proiecte POCU, care vor antrena şi foarte mulţi elevi şi profesori din şcolile din mediul rural, valoarea acestora fiind de peste patru milioane de euro“. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.