ISJ se spală pe mâini de sancţiunile simbolice de la liceul din Tg. Frumos după moartea unei fetițe
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

ISJ se spală pe mâini de sancţiunile simbolice de la liceul din Tg. Frumos după moartea unei fetițe

GALERIE
liceu
  • liceu
- +

Inspectoratul Şcolar Judeţean consideră că sancţiunile administrative luate în cazul directorului şi al pedagogului de la Liceul Special „Moldova“ Târgu Frumos, găsiţi responsabili pentru accidentul din luna decembrie în urma căruia o fetiţă de opt ani a murit, sunt „nesemnificative în comparaţie cu gravitatea evenimentului la care ne raportăm“.

 De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar subliniază că decizia a fost luată în totalitate de către Consiliul de Administraţie, iar Inspectoratul a participat doar la ancheta deschisă de director. Cu toate acestea, în urma anchetei penale, directorul unităţii de învăţământ şi pedagogul care era de serviciu în timpul accidentului ar putea să primească alte sancţiuni. „Sancţiunile stabilite de Consiliul de Administraţie al şcolii sunt nesemnificative în comparaţie cu gravitatea evenimentului la care ne raportam. Totuşi, trebuie avut în vedere faptul că aceste sancţiuni reprezintă în acest moment doar măsuri administrative, de etapă, întrucât cercetarea penală este în curs, iar în funcţie de rezultatele acesteia este posibil să se ajungă la alte sancţiuni, de natură penală, care pot determina desfacerea contractului de muncă. Conform legislaţiei în vigoare, ISJ nu are atribuţii în stabilirea şi adoptarea ancţiunilor, decizia fiind în exclusivitate a şcolii“, a precizat prof. Sabina Manea, inspector şcolar şi purtător de cuvânt a instituţiei.

Reamintim că, la începutul acestei săptămâni, Consiliul de Administraţie al Liceului Special „Moldova“ Târgu Frumos a stabilit ca pedagogul responsabil de incident să fie sancţionat cu o micşorare cu 5% a salariului timp de trei luni, iar directorul unităţii a fost sancţionat cu avertisment. Conform metodologiei în vigoare, autorităţile superioare, precum ISJ sau CJ, nu pot decât să conteste decizia, nefiind abilitate să intervină asupra ei în sensul înăspririi, ci doar al anularii. Dosarul cu acuzaţii penale îşi continuă drumul la Parchet, acesta urmând să ajungă apoi în instanţă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.