Israelul înăspreşte condiţiile pentru ţările interesate să cumpere tehnologiile sale cibernetice de spionaj
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Israelul înăspreşte condiţiile pentru ţările interesate să cumpere tehnologiile sale cibernetice de spionaj

GALERIE
tehnologie Israel
 • tehnologie Israel
- +

Israelul a anunţat luni că ţările interesate să cumpere tehnologiile sale cibernetice de spionaj vor trebui să se angajeze să le folosească pentru a preveni doar o listă limitată de acte teroriste şi delicte grave, transmite Reuters.

Măsura anunţată de Ministerul Apărării din Israel este cel mai recent pas de îmbunătăţire a supravegherii, ca urmare a îngrijorării cu privire la posibilele abuzuri în străinătate ale unui instrument de hacking vândut de firme israeliene precum NSO Group.

Un certificat actualizat care urmează să fie semnat de ţările cumpărătoare enumeră în detaliu ceea ce se califică drept ”acte teroriste”, cum ar fi atacuri asupra oamenilor, instalaţiilor publice, eturnări de aeronave, eliberarea de substanţe periculoase, precum şi ”infracţiuni grave”, cu referire la cele care justifică închisoare de cel puţin şase ani.

”Definiţiile pentru infracţiuni grave şi acte teroriste au fost clarificate pentru a preveni estomparea graniţelor în acest context”, a spus Ministerul Apărării.

De asemenea, instituţia precizează utilizări care sunt interzise, cum ar fi vizarea persoanelor pentru afiliere politică sau aplicaţii care încalcă legile de confidenţialitate ale acelei ţări, pentru care Israelul ar putea revoca licenţele şi închidereasistemelor.

Israelul a fost presat să controleze exporturile de programe spion începând din iulie, când un grup de organizaţii internaţionale de ştiri a relatat că instrumentul Pegasus al NSO a fost folosit pentru a accesa telefoanele jurnaliştilor, oficialilor guvernamentali şi activiştilor pentru drepturile omului din mai multe ţări.

Aceste informaţii au determinat Israelul să revizuiască politica de exporturi cibernetice, administrată de Ministerul Apărării. Luna trecută, Israelul a redus lista ţărilor eligibile să cumpere tehnologiile sale cibernetice. NSO a negat orice abatere, spunând că îşi vinde software-ul doar guvernelor şi agenţiilor de aplicare a legii şi că are măsuri de protecţie pentru a preveni utilizarea abuzivă a acestuia.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dicţionar politic 2021 (II)

Cătălin ONOFREI

Dicţionar politic 2021 (II)

Cuvântul specific anului 2021 este „trădare”. Dacă ar fi să-l personalizez, mi-aş imagina un păpuşoi uriaş, blond, cam stricat, ce repetă sacadat, ori de câte ori îl scapi cu fundul în sus, pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de…

Filmuletul zilei

opinii

Paradoxul australian

Briscan ZARA

Paradoxul australian

Nu zic să accepţi pe oricine îţi bate în poartă, mai ales acum că stai într-un cartier select, curat, pretenţios, ai iarba tunsă la milimetru, în casă miroase a levănţică şi nu găseşti fir de praf nicăieri, dar trebuie totuşi trasată o linie între democraţie reală şi abuz democratic, cu damf de tiranie.

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Cristina DANILOV

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Banii - investiţii şi decizii de afaceri - sunt de obicei legaţi de domeniul matematicii, finanţelor şi statisticii, datele indică de fiecare dată când guvernele lumii se apleacă asupra lor unde ar trebui să dirijeze resursele financiare pentru ca întreaga societate să atingă un anumit nivel de prosperitate. Dar, în familie, lucrurile stau puţin altfel, oamenii nu iau decizii financiare doar pe foaie de calcul. Le iau după cină, uneori la un pahar de vin sau după ce au terminat treburile casnice, ţinând cont de priorităţi, intenţii, dorinţe, de istoria personală, de propria lor viziune asupra viitorului, de egoul lor, în fine, de marketingul, de promoţiile şi stimulentele salariale.

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

Mihai DORIN

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

La doi ani de la debutul pandemiei, în România putem face un succint bilanţ. Aceasta a prilejuit developarea realităţilor social-politice, instituţionale şi a mentalităţilor specifice unei societăţi întârziate. Metoda comparativă înlesneşte clarificarea diferenţelor de abordare a crizelor între societăţile incluzive şi cele extractive. Fără a intra în detalii, precizăm că societăţile incluzive sunt cele care edifică instituţii creative, dinamice, democratice şi predictibile, iar cele extractive sunt rezultatul selecţiei nedemocratice, prin intermediul unor soluţii opace, din interiorul cercurilor vicioase ale puterii.

pulspulspuls

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Pentru că auzim că multă şi zbuciumată curiozitate a mai trezit zilele trecute pontul nostru legat de faptul că viitoarea şefă a Operei ieşene, în locul amicului lui Chirică, ar urma să fie o madamă de bine din târg apropiată de partidoi, iacătă că pe azi avem ceva date mai concrete, în afară de genul viitoarei şefe, adicătelea cel femeiesc, despre care vedem că a creat atâta vâlvă. 

Caricatura zilei

Ca între prieteni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X