anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

IT & Outsourcing, un domeniu „hard” de creştere economică

GALERIE
palas
 • palas
- +

Piaţa de IT & Outsourcing este într-o continuă creştere, reprezentând un puternic motor al economiei şi un sprijin real pentru rata de ocupare a forţei de muncă specializată

În ultimii ani, Iaşul a devenit o destinaţie prioritară pe harta marilor actori din acest domeniu, care continuă să îşi implementeze aici planurile de dezvoltare şi să facă angajări considerabile. Spre exemplu, într-un top realizat recent în presa de business, pe baza informaţiilor declarate la Ministerul Finanţelor, printre cele mai active companii din IT la capitolul recrutări realizate în 2014 se numără şi angajatori din Iaşi. Endava, Amazon Development Center şi Capgemini Services s-au remarcat anul trecut prin numărul mare de noi angajări. Endava a raportat 362 de noi salariaţi, iar Amazon (n.r. – companie prezentă în România doar la Iaşi) şi Capgemini figurează cu câte 97 de noi angajări. Însă numărul companiilor care recrutează constant „talente” este mai mare, printre acestea numărându-se Softvision, Xerox, Centric, Bitdefender, eMag, Yonder, Ness, UniCredit Business Integrated Solutions şi alţii.
 
Cea mai mare tranzacţie cu birouri din acest an, la Iaşi
 
Acest dinamism al companiilor din IT & Outsourcing a impulsionat sectorul imobiliar din principalele oraşe ale ţării.Potrivit unei analize realizată de DTZ Echinox privind evoluţia spaţiilor de birouri din cele mai importante centre urbane regionale, Iaşul este a treia cea mai importantă piaţă de spaţii de birouri, cu 124.500 de metri pătraţi, după Bucureşti şi Cluj - Napoca. Iar planurile dezvoltatorilor din real estate răspund avântului companiilor care vor să îşi extindă operaţiunile.
De exemplu, anul acesta, în Iaşi a avut loc cea mai mare tranzacţie din afara Capitalei  pe piaţa închirierilor de spaţii office. UniCredit Business Integrated Solutions a contractat o suprafaţă de 7.000 mp în noua clădire de birouri pe care grupul de companii Iulius o construieşte în ansamblul Palas, având în plan să îşi mărească echipa de la 300 de angajaţi, cât are în prezent, până la 700, în următorii trei ani.
 
O altă companie care continuă să investească la Iaşi este gigantul Xerox. Acesta a anunţat recent că a ajuns la o suprafaţă închiriată de 4.000 mp în Palas şi că va face noi angajări. „Urmărim să ne creştem prezenţa în clădirea din Palas printr-un număr total de 60 de locuri de muncă full time, într-o varietate de domenii”, a declarat Florentina Vasiliu, Manager de Resurse Umane la Xerox România & Albania.
 
Parteneriate între companiile prezente în Iaşi cu cele din Silicon Valley
 
Inteligenţa de la Iaşi aduce plus valoare marilor companii IT prezente, atrăgând parteneriate cu multinaţionale de peste Ocean. La începutul acestui an, Ness Software Engineering Services a anunţat un parteneriat alături de compania americană TiVo, lider global pe piaţa serviciilor de televiziune de ultimă generaţie. TiVo va valorifica experiența „talentelor” de la Ness, în cadrul unui centru de inginerie, pentru conceperea şi lansarea unor soluţii avansate de televiziune.
În acest sens, Ness, care are în sediul din Palas o echipă de 200 de specialişti, va angaja până la finele anului încă 50, pentru care a mai închiriat un etaj al clădirii de birouri în care este prezentă, ocupând în total patru niveluri. „După o evaluare riguroasă, am stabilit că România reprezintă o locaţie excepţională pentru Centrul de Inginerie nou al companiei. Universităţile excelente din România ne vor furniza absolvenţi de IT talentaţi, iar condiţiile politice şi macroeconomice sunt favorabile afacerilor. Creşterea noastră permanentă ca lider global pe piaţa serviciilor TV cu plată se va intensifica semnificativ prin accesul la forţa de muncă specializată şi foarte capabilă din domeniul ingineriei din România”, a declarat Dan Phillips, Directorul de Operaţiuni şi Vicepreşedintele Senior al TiVo.
 
Evoluţia sectorul IT & Outsourcing pe piaţa locală transmite semnale pozitive şi altor companii care au Iaşul pe radarul dezvoltărilor de noi operaţiuni, încurajându-le să îşi stabilească sediile aici. Conştiente de potenţialul de creştere al acestui domeniu, instituţiile de învăţământ superior se implică activ, colaborând cu marile companii pentru a le oferi specializare tinerilor şi pentru a-i sprijini în dobândirea de cunoştinţe şi abilităţi cerute de angajatori.

Simona GUZU

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.