IT & Outsourcing, un domeniu „hard” de creştere economică
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

IT & Outsourcing, un domeniu „hard” de creştere economică

GALERIE
palas
  • palas
- +

Piaţa de IT & Outsourcing este într-o continuă creştere, reprezentând un puternic motor al economiei şi un sprijin real pentru rata de ocupare a forţei de muncă specializată

În ultimii ani, Iaşul a devenit o destinaţie prioritară pe harta marilor actori din acest domeniu, care continuă să îşi implementeze aici planurile de dezvoltare şi să facă angajări considerabile. Spre exemplu, într-un top realizat recent în presa de business, pe baza informaţiilor declarate la Ministerul Finanţelor, printre cele mai active companii din IT la capitolul recrutări realizate în 2014 se numără şi angajatori din Iaşi. Endava, Amazon Development Center şi Capgemini Services s-au remarcat anul trecut prin numărul mare de noi angajări. Endava a raportat 362 de noi salariaţi, iar Amazon (n.r. – companie prezentă în România doar la Iaşi) şi Capgemini figurează cu câte 97 de noi angajări. Însă numărul companiilor care recrutează constant „talente” este mai mare, printre acestea numărându-se Softvision, Xerox, Centric, Bitdefender, eMag, Yonder, Ness, UniCredit Business Integrated Solutions şi alţii.
 
Cea mai mare tranzacţie cu birouri din acest an, la Iaşi
 
Acest dinamism al companiilor din IT & Outsourcing a impulsionat sectorul imobiliar din principalele oraşe ale ţării.Potrivit unei analize realizată de DTZ Echinox privind evoluţia spaţiilor de birouri din cele mai importante centre urbane regionale, Iaşul este a treia cea mai importantă piaţă de spaţii de birouri, cu 124.500 de metri pătraţi, după Bucureşti şi Cluj - Napoca. Iar planurile dezvoltatorilor din real estate răspund avântului companiilor care vor să îşi extindă operaţiunile.
De exemplu, anul acesta, în Iaşi a avut loc cea mai mare tranzacţie din afara Capitalei  pe piaţa închirierilor de spaţii office. UniCredit Business Integrated Solutions a contractat o suprafaţă de 7.000 mp în noua clădire de birouri pe care grupul de companii Iulius o construieşte în ansamblul Palas, având în plan să îşi mărească echipa de la 300 de angajaţi, cât are în prezent, până la 700, în următorii trei ani.
 
O altă companie care continuă să investească la Iaşi este gigantul Xerox. Acesta a anunţat recent că a ajuns la o suprafaţă închiriată de 4.000 mp în Palas şi că va face noi angajări. „Urmărim să ne creştem prezenţa în clădirea din Palas printr-un număr total de 60 de locuri de muncă full time, într-o varietate de domenii”, a declarat Florentina Vasiliu, Manager de Resurse Umane la Xerox România & Albania.
 
Parteneriate între companiile prezente în Iaşi cu cele din Silicon Valley
 
Inteligenţa de la Iaşi aduce plus valoare marilor companii IT prezente, atrăgând parteneriate cu multinaţionale de peste Ocean. La începutul acestui an, Ness Software Engineering Services a anunţat un parteneriat alături de compania americană TiVo, lider global pe piaţa serviciilor de televiziune de ultimă generaţie. TiVo va valorifica experiența „talentelor” de la Ness, în cadrul unui centru de inginerie, pentru conceperea şi lansarea unor soluţii avansate de televiziune.
În acest sens, Ness, care are în sediul din Palas o echipă de 200 de specialişti, va angaja până la finele anului încă 50, pentru care a mai închiriat un etaj al clădirii de birouri în care este prezentă, ocupând în total patru niveluri. „După o evaluare riguroasă, am stabilit că România reprezintă o locaţie excepţională pentru Centrul de Inginerie nou al companiei. Universităţile excelente din România ne vor furniza absolvenţi de IT talentaţi, iar condiţiile politice şi macroeconomice sunt favorabile afacerilor. Creşterea noastră permanentă ca lider global pe piaţa serviciilor TV cu plată se va intensifica semnificativ prin accesul la forţa de muncă specializată şi foarte capabilă din domeniul ingineriei din România”, a declarat Dan Phillips, Directorul de Operaţiuni şi Vicepreşedintele Senior al TiVo.
 
Evoluţia sectorul IT & Outsourcing pe piaţa locală transmite semnale pozitive şi altor companii care au Iaşul pe radarul dezvoltărilor de noi operaţiuni, încurajându-le să îşi stabilească sediile aici. Conştiente de potenţialul de creştere al acestui domeniu, instituţiile de învăţământ superior se implică activ, colaborând cu marile companii pentru a le oferi specializare tinerilor şi pentru a-i sprijini în dobândirea de cunoştinţe şi abilităţi cerute de angajatori.

Simona GUZU

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.