anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

IT & Outsourcing, un domeniu „hard” de creştere economică

GALERIE
palas
  • palas
- +

Piaţa de IT & Outsourcing este într-o continuă creştere, reprezentând un puternic motor al economiei şi un sprijin real pentru rata de ocupare a forţei de muncă specializată

În ultimii ani, Iaşul a devenit o destinaţie prioritară pe harta marilor actori din acest domeniu, care continuă să îşi implementeze aici planurile de dezvoltare şi să facă angajări considerabile. Spre exemplu, într-un top realizat recent în presa de business, pe baza informaţiilor declarate la Ministerul Finanţelor, printre cele mai active companii din IT la capitolul recrutări realizate în 2014 se numără şi angajatori din Iaşi. Endava, Amazon Development Center şi Capgemini Services s-au remarcat anul trecut prin numărul mare de noi angajări. Endava a raportat 362 de noi salariaţi, iar Amazon (n.r. – companie prezentă în România doar la Iaşi) şi Capgemini figurează cu câte 97 de noi angajări. Însă numărul companiilor care recrutează constant „talente” este mai mare, printre acestea numărându-se Softvision, Xerox, Centric, Bitdefender, eMag, Yonder, Ness, UniCredit Business Integrated Solutions şi alţii.
 
Cea mai mare tranzacţie cu birouri din acest an, la Iaşi
 
Acest dinamism al companiilor din IT & Outsourcing a impulsionat sectorul imobiliar din principalele oraşe ale ţării.Potrivit unei analize realizată de DTZ Echinox privind evoluţia spaţiilor de birouri din cele mai importante centre urbane regionale, Iaşul este a treia cea mai importantă piaţă de spaţii de birouri, cu 124.500 de metri pătraţi, după Bucureşti şi Cluj - Napoca. Iar planurile dezvoltatorilor din real estate răspund avântului companiilor care vor să îşi extindă operaţiunile.
De exemplu, anul acesta, în Iaşi a avut loc cea mai mare tranzacţie din afara Capitalei  pe piaţa închirierilor de spaţii office. UniCredit Business Integrated Solutions a contractat o suprafaţă de 7.000 mp în noua clădire de birouri pe care grupul de companii Iulius o construieşte în ansamblul Palas, având în plan să îşi mărească echipa de la 300 de angajaţi, cât are în prezent, până la 700, în următorii trei ani.
 
O altă companie care continuă să investească la Iaşi este gigantul Xerox. Acesta a anunţat recent că a ajuns la o suprafaţă închiriată de 4.000 mp în Palas şi că va face noi angajări. „Urmărim să ne creştem prezenţa în clădirea din Palas printr-un număr total de 60 de locuri de muncă full time, într-o varietate de domenii”, a declarat Florentina Vasiliu, Manager de Resurse Umane la Xerox România & Albania.
 
Parteneriate între companiile prezente în Iaşi cu cele din Silicon Valley
 
Inteligenţa de la Iaşi aduce plus valoare marilor companii IT prezente, atrăgând parteneriate cu multinaţionale de peste Ocean. La începutul acestui an, Ness Software Engineering Services a anunţat un parteneriat alături de compania americană TiVo, lider global pe piaţa serviciilor de televiziune de ultimă generaţie. TiVo va valorifica experiența „talentelor” de la Ness, în cadrul unui centru de inginerie, pentru conceperea şi lansarea unor soluţii avansate de televiziune.
În acest sens, Ness, care are în sediul din Palas o echipă de 200 de specialişti, va angaja până la finele anului încă 50, pentru care a mai închiriat un etaj al clădirii de birouri în care este prezentă, ocupând în total patru niveluri. „După o evaluare riguroasă, am stabilit că România reprezintă o locaţie excepţională pentru Centrul de Inginerie nou al companiei. Universităţile excelente din România ne vor furniza absolvenţi de IT talentaţi, iar condiţiile politice şi macroeconomice sunt favorabile afacerilor. Creşterea noastră permanentă ca lider global pe piaţa serviciilor TV cu plată se va intensifica semnificativ prin accesul la forţa de muncă specializată şi foarte capabilă din domeniul ingineriei din România”, a declarat Dan Phillips, Directorul de Operaţiuni şi Vicepreşedintele Senior al TiVo.
 
Evoluţia sectorul IT & Outsourcing pe piaţa locală transmite semnale pozitive şi altor companii care au Iaşul pe radarul dezvoltărilor de noi operaţiuni, încurajându-le să îşi stabilească sediile aici. Conştiente de potenţialul de creştere al acestui domeniu, instituţiile de învăţământ superior se implică activ, colaborând cu marile companii pentru a le oferi specializare tinerilor şi pentru a-i sprijini în dobândirea de cunoştinţe şi abilităţi cerute de angajatori.

Simona GUZU

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cosmin PAȘCA

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cea mai importantă concluzie a alegerilor din weekend este că PNL împreună cu USR PLUS l-ar fi învins pe Chirica dacă ar fi semnat din timp un acord politic. Ar fi câştigat Primăria fără să „livreze” un candidat extraordinar, fără bani publici aruncaţi de Guvernul Orban în campanie, fără cine ştie ce val de emoţie care să mobilizeze tinerii la urne.

Filmuletul zilei

opinii

Zgripţurisme

Codrin Liviu CUȚITARU

Zgripţurisme

„Domnule profesor, eu nu sunt, cu adevărat, politicos şi nici măcar influenţat de retorica rusofonă (unii cred că aş trăi sub umbrela discursului bombastic răsăritean, din unghiul formaţiei mele profesionale!). Ca să fiu sincer până la capăt, eu rămân numai precaut în eschiva mea ceremonioasă. Mă apăr deci prin intermediul formulelor supradimensionat-politicoase. De trădare, de dezamăgire, de vulgaritate, de intruziune.”

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Crizele financiare au un impact considerabil şi în ceea ce priveşte politica monetară implementată de băncile centrale, precum şi asupra obiectivelor şi instrumentelor utilizate de acestea. 

Despre Iaşi (III)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (III)

Un Iaşi puternic, capabil să concureze cu oraşe situate dincolo de limitele regionale (Clujul, Timişoara, Chişinăul, Lvov-ul, Poznan sau Odesa), e o condiţie sine qua non pentru competitivitatea regiunii noastre. Un Iaşi puternic, un Galaţi puternic, un Bacău sau o Suceavă puternice, toate aflate în relaţii de interdependenţă, reprezintă reperele principale ale coeziunii nostre teritoriale.

pulspulspuls

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Iată, stimaţi electori şi scumpiţe electoriţe, că a venit pe azi şi rândul analizei post-alegeri de la PSD Iaşi, după ce am trecut prin ciurul raţiunii şi prin dârmonul aritmeticii electorale situaţiunile din PNL, apoi de la trupa de strânsură a dipotatului dârvar, dar şi situaţiunea delicată şi neaşteptată dintre Alexe şi Chirica, după noile scoruri ale fiecăruia. 

Caricatura zilei

Ceafă

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.