anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Italia a amendat Facebook cu 7 milioane de euro

GALERIE
anmenda, facebook, antitrust
 • anmenda, facebook, antitrust
- +

Autoritatea Antitrust Italia sancționează din nou Facebook pentru prelucrarea "înșelătoare" a datelor abonaților. Potrivit autorității, companiile Facebook Ireland Ltd. și Facebook Inc. "nu au respectat avertismentul de eliminare a practicii incorecte privind utilizarea datelor utilizatorilor și nu au publicat declarația de rectificare solicitată de autoritate", care a fost prescrisă în prevederea emisă împotriva lor, în noiembrie 2018. Astfel că acum primește o amenda de 7 milioane de euro: cu siguranță nu este un factor de descurajare pentru rețeaua de socializare, care anul trecut a înregistrat profituri de 29 de miliarde de dolari, potrivit Il Fatto Qoutidiano, citat de Rador.

În 2018, Autoritatea Antitrust a constatat că Facebook "a indus prin înșelăciune utilizatorii să se înregistreze pe platforma sa, neinformându-i imediat și în mod adecvat - în timpul activării contului - cu privire la activitatea de colectare, cu intenție comercială, a datelor furnizate de ei și, în general, cu privire la scopurile remuneratorii care stau la baza serviciului, subliniind gratuitatea", amintește un comunicat.

Totodată, potrivit Antitrust, informațiile furnizate de Facebook "erau generice și incomplete și nu furnizau o diferență adecvată între utilizarea necesară a datelor pentru personalizarea serviciului (cu obiectivul de a facilita socializarea cu alți utilizatori) și utilizarea datelor pentru desfășurarea de campanii publicitare specifice".

Pe lângă sancționarea dată Facebook în valoare de 7 milioane de euro, Autoritatea a interzis răspândirea ulterioară a practicii înșelătoare și a dispus publicarea unei declarații de rectificare pe homepage a site-ului de internet al companiei pentru Italia, pe aplicația Facebook și pe pagina personală a fiecărui utilizator italian înregistrat. Însă ancheta a făcut posibilă constatarea faptului că cele două companii nu au publicat declarația de rectificare și nu au încetat practica incorectă constatată: "În ciuda faptului că a eliminat cererea de gratuitate la înregistrarea pe platformă, încă nu a fost furnizată o informație clară și imediată cu privire la colectarea și utilizarea datelor utilizatorilor în scopuri comerciale".

Potrivit Autorității, sunt informații de care consumatorul are nevoie pentru a decide dacă se alătură serviciului, în lumina valorii economice asumate pentru Facebook din datele cedate de utilizator, care constituie plata în sine pentru utilizarea serviciului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.