Italia va înfiinţa pavilioane sub formă de primulă pentru vaccinarea populaţiei împotriva Covid-19
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Italia va înfiinţa pavilioane sub formă de primulă pentru vaccinarea populaţiei împotriva Covid-19

GALERIE
Italia vaccinare
  • Italia vaccinare
- +

Italia intenţionează să înfiinţeze pavilioane sub formă de primulă, o floare considerată un simbol al primăverii, pentru vaccinarea populaţiei împotriva noului coronavirus, în cadrul unei campanii care va începe luna viitoare, relatează Reuters.

Sâmbătă, Italia a devenit ţara europeană cu cel mai mare număr de morţi din cauza Covid-19, depăşind Marea Britanie. Duminică, Domenico Arcuri, comisarul special pentru urgenţa Covid-19, a confirmat că Italia speră să înceapă vaccinarea angajaţilor din sectorul medical şi cel al asistenţei sociale, precum şi a persoanelor din căminele pentru bătrâni, cu 1,8 milioane de doze, de la jumătatea lunii ianuarie.

Înainte de asta, ţările europene vor alege o zi pentru debutul simbolic al campaniilor de vaccinare de pe continent, a declarat Arcuri într-o conferinţă de presă. În Italia vor exista aproximativ 300 de centre de distribuţie, iar numărul lor va creşte la 1.500 la momentul de vârf al campaniei de vaccinare.

”Am putea construi câteva chioşcuri la începutul campaniei, dar aceste structuri vor fi pentru momentul în care italienii vor fi vaccinaţi”, a spus Arcuri.

Guvernul italian este încrezător că majoritatea italienilor vor fi vaccinaţi până în septembrie. Pavilioanele în formă de primulă au fost proiectate de arhitectul Stefano Boeri, care a spus că echipa sa a ales această floare, care anunţă venirea primăverii, ca simbol al campaniei, al cărei slogan este ”Italia renaşte cu o floare”.

Un total de 64.036 de oameni au murit în Italia din cauza Covid-19, faţă de 64.026 în Marea Britanie, potrivit datelor aferente zilei de sâmbătă. Boeri, renumit pentru proiectarea zgârie-norului Pădurea Verticală din Milano, a spus că pavilioanele vor fi alimentate cu energie solară şi construite din materiale reciclabile, cum ar fi cherestea şi textile.

Acestea vor putea fi demontate şi montate din nou într-o altă locaţie. Boeri nu a pretins niciun ban pentru proiectul său, iar Arcuri a spus că şi alţi profesionişti şi alte firme se implică, oferind servicii şi materiale gratuite, care vor reduce costul iniţiativei.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.