Îţi doreşti un job în IT, dar nu ai studiile necesare? Participă la Şcoala Informală de IT
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 23.01.2021

Îţi doreşti un job în IT, dar nu ai studiile necesare? Participă la Şcoala Informală de IT

GALERIE
scoala-informala-de-it
  • scoala-informala-de-it
- +


Aflat deja la a doua generaţie de cursanţi pe specializări precum Software Quality Assurance, QA Automation, Java şi Web Development, proiectul Şcolii Informale de IT, organizat de către Asociaţia pentru Educaţie Informală din Cluj-Napoca, se extinde începând de pe 15 ianuarie 2015 şi la Iaşi.

Astfel, ieşenii care vor să îşi facă intrarea pe piaţa IT, dar nu au studii în domeniu, vor avea la îndemână o soluţie prin organizarea unor serii de cursuri de scurtă durată, pe domenii aflate la mare căutare în industria IT&Software.

Conform declaraţiilor lui Dan Zaharia, site manager al proiectului, Şcoala Informală de IT dă startul la acest început de ianuarie la înscrierile pentru specializarea de Software Quality Assurance la Iaşi, urmând ca deschiderea festivă a cursurilor să aibă loc în martie 2015. Proiectul Şcolii Informale de IT devine activ astfel în trei oraşe: Cluj-Napoca, Oradea şi Iaşi. „Grupurile de public ţintă avute în vedere de către iniţiatorii proiectului Şcolii Informale de IT sunt formate atât din persoanele interesate să acceadă la locuri de muncă motivante din domeniul IT&C, cât şi din societăţile de IT&Software dornice să recruteze personal bine pregătit, entuziast şi dotat cu  competenţe şi aptitudini practice, testate de specialişti cu largă recunoaştere în domeniu”, a punctat Zaharia.

Asociaţia pentru Educaţie Informală a luat fiinţă în anul 2013, la Cluj Napoca, din iniţiativa unui grup de acţiune format din persoane ce provin din mediul IT&Software, academic sau al antreprenoriatului, având cu toţii un ţel comun şi anume de a dezvolta IT-şti veritabili în cadrul unor programe de formare robuste şi eficiente, au subliniat iniţiatorii proiectului ce va fi lansat şi la Iaşi. „Piaţa locurilor de muncă din IT a ajuns la un dezechilibru «acut», datorat contrastului mare dintre nevoia de specialişti şi resursele umane specializate, insuficiente atât din punct de vedere numeric cât şi calitativ”, şi-au motivat organizatorii extinderea proiectului şi în capitala Moldovei. De aceeaşi părere este şi Daniel Buleu, vicepreşedintele Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii.

„Domeniul IT este unul din puţinele sectoare economice care au avut o creştere constantă şi puternică şi care e capabil să contribuie la dezvoltarea economică a comunităţii noastre. Dar marele avantaj al IT-ului este şi marea sa problemă - e nevoie de talentul unor oameni foarte specializaţi”, a subliniat acesta.

Şcoala Informală de IT se bucură deja de sprijinul unor parteneri de prestigiu, susţin oficialii Asociaţiei, care provin din domenii dintre cele mai diverse, cum ar fi: în domeniul IT & Software prin Endava, Centric, Movial, Fortech şi SDL, academic prin Griffiths School of Management - Oradea, bancar prin BCR, consultanţei de afaceri prin Soluţii Avansate, Talpoş & Partners şi Extind Management, iar în domeniul psihologiei muncii prin Psihoselect.

Ieşenii interesaţi să de reconversie profesională sau să înceapă o carieră în IT de la zero se pot înscrie online pentru programele Şcolii Informale de IT la adresa www.scoalainformala.ro/inscrieri. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.