Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Îţi doreşti un job în IT, dar nu ai studiile necesare? Participă la Şcoala Informală de IT

GALERIE
scoala-informala-de-it
  • scoala-informala-de-it
- +


Aflat deja la a doua generaţie de cursanţi pe specializări precum Software Quality Assurance, QA Automation, Java şi Web Development, proiectul Şcolii Informale de IT, organizat de către Asociaţia pentru Educaţie Informală din Cluj-Napoca, se extinde începând de pe 15 ianuarie 2015 şi la Iaşi.

Astfel, ieşenii care vor să îşi facă intrarea pe piaţa IT, dar nu au studii în domeniu, vor avea la îndemână o soluţie prin organizarea unor serii de cursuri de scurtă durată, pe domenii aflate la mare căutare în industria IT&Software.

Conform declaraţiilor lui Dan Zaharia, site manager al proiectului, Şcoala Informală de IT dă startul la acest început de ianuarie la înscrierile pentru specializarea de Software Quality Assurance la Iaşi, urmând ca deschiderea festivă a cursurilor să aibă loc în martie 2015. Proiectul Şcolii Informale de IT devine activ astfel în trei oraşe: Cluj-Napoca, Oradea şi Iaşi. „Grupurile de public ţintă avute în vedere de către iniţiatorii proiectului Şcolii Informale de IT sunt formate atât din persoanele interesate să acceadă la locuri de muncă motivante din domeniul IT&C, cât şi din societăţile de IT&Software dornice să recruteze personal bine pregătit, entuziast şi dotat cu  competenţe şi aptitudini practice, testate de specialişti cu largă recunoaştere în domeniu”, a punctat Zaharia.

Asociaţia pentru Educaţie Informală a luat fiinţă în anul 2013, la Cluj Napoca, din iniţiativa unui grup de acţiune format din persoane ce provin din mediul IT&Software, academic sau al antreprenoriatului, având cu toţii un ţel comun şi anume de a dezvolta IT-şti veritabili în cadrul unor programe de formare robuste şi eficiente, au subliniat iniţiatorii proiectului ce va fi lansat şi la Iaşi. „Piaţa locurilor de muncă din IT a ajuns la un dezechilibru «acut», datorat contrastului mare dintre nevoia de specialişti şi resursele umane specializate, insuficiente atât din punct de vedere numeric cât şi calitativ”, şi-au motivat organizatorii extinderea proiectului şi în capitala Moldovei. De aceeaşi părere este şi Daniel Buleu, vicepreşedintele Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii.

„Domeniul IT este unul din puţinele sectoare economice care au avut o creştere constantă şi puternică şi care e capabil să contribuie la dezvoltarea economică a comunităţii noastre. Dar marele avantaj al IT-ului este şi marea sa problemă - e nevoie de talentul unor oameni foarte specializaţi”, a subliniat acesta.

Şcoala Informală de IT se bucură deja de sprijinul unor parteneri de prestigiu, susţin oficialii Asociaţiei, care provin din domenii dintre cele mai diverse, cum ar fi: în domeniul IT & Software prin Endava, Centric, Movial, Fortech şi SDL, academic prin Griffiths School of Management - Oradea, bancar prin BCR, consultanţei de afaceri prin Soluţii Avansate, Talpoş & Partners şi Extind Management, iar în domeniul psihologiei muncii prin Psihoselect.

Ieşenii interesaţi să de reconversie profesională sau să înceapă o carieră în IT de la zero se pot înscrie online pentru programele Şcolii Informale de IT la adresa www.scoalainformala.ro/inscrieri. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri