Primăria, condamnată să plătească 9000 de lei pentru o groapă de pe strada Vicol
Iesenii platesc de doua ori indolenta Primariei. Soferii care-si rup masinile în gropile de pe (...)
citeste totjoi, 25.02.2021
Iașul continuă să avanseze în topul piețelor office din România. O singură investiție, de peste 120 de milioane de euro, realizată de compania IULIUS, va livra în următorii doi ani încă 60.000 mp de spații de birouri premium. Palas Campus, un concept mixt în sine, va fi cea mai mare clădire de birouri din țară. Astfel, polul de business regional creat în centrul orașului prin ansamblul Palas, primul proiect mixed-use realizat la noi în țară, va ajunge la o suprafață închiriabilă de peste 135.000 mp spații de birouri clasa A. La fel de important este și faptul că, prin acest proiect de regenerare urbană, zona centrală Sf. Andrei, în prezent subdezvoltată, este redată comunității și reintegrată în oraș.
În contextul perioadei dificile cauzate de pandemie, macaralele își continuă ritmul alert pe șantierul Palas Campus. O simplă privire îți dezvăluie amploarea acestui proiect, iar cifrele sunt impresionante. Proiectul este format din șase corpuri diferite, care, în total, vor însuma o suprafață construită de peste 86.000 mp, cu o amprentă la sol de peste 15.000 mp. Ca o comparație, este echivalentul a aproximativ 57 terenuri de tenis. În total, construcția presupune 56.000 de metri cubi de beton, iar cantitatea totală de armătură va depăși 7.000 de tone. Până în prezent, s-a finalizat execuția pereților mulați și se lucrează la structura de rezistență. Lucrările de edificare sunt un imbold și pentru piața muncii din domeniul construcțiilor, fiind implicate pe șantier, la momentul actual, peste 300 de persoane simultan. Cele șase corpuri vor fi interconectate atât la parter, cât și la primele trei etaje, și vor avea înălțimi diferite, care pot ajunge până la maximum șase etaje.
Palas Campus este cel mai amplu proiect care se desfășoară la Iași în această perioadă marcată de pandemie, generând peste 1.700 de locuri de muncă în perioada dezvoltării și peste 5.000 după finalizare.
„Prin cele șapte clădiri de birouri existente în ansamblul Palas, cu o suprafață închiriabilă de peste 75.000 mp, am reușit să formăm o comunitate de business puternică, cu peste 50 de companii, giganți multinaționali, dar și companii autohtone, și mai mult de 8.000 de angajați. Practic, prin Palas Campus extindem infrastructura office, stimulând dezvoltarea companiilor prezente, atrâgând noi investitori și oferind oportunități multiple pentru tineri. Nu în ultimul rând, investiția este întregită de noi spații de recreere, zone verzi, îmbunătățiri ale infrastructurii existente, ce vor imprima un nou impuls de dezvoltare orașului”, a declarat Raluca Munteanu, Business Development Manager IULIUS.
Concept adaptat noii realități – spațiu coworking în aer liber
Ambițiosul proiect va fi finalizat în 2022, dată la care Iașul va câștiga o nouă zonă regenerată și activată. Și asta pentru că Palas Campus se construiește în zona Sf. Andrei, din imediata proximitate a ansamblului Palas, insuficient dezvoltată și neîncadrată în peisajul urban. Caracteristic companiei IULIUS, cel mai mare dezvoltator de proiecte mixed-use din România, proiectul este gândit să aibă funcțiuni multiple – componenta office clasa A, spații de coworking în aer liber, primele de acest gen din regiune, dar și un nou concept de food market, cu restaurante, cafenele și terase, un hub medical și o zonă de servicii care va încuraja producătorii locali.
„Regenerarea urbană este deja o amprentă distinctivă a proiectelor realizate de IULIUS. Este liantul prin care intregrăm proiectele în comunitate și prin care am reușit să realizăm cu adevărat dezvoltări urbane, prin aportul pe care îl aducem, nu doar la nivel economic și investițional, ci la nivel social și chiar edilitar. Bazat pe conceptul wellbeing, Palas Campus aduce o serie de elemente adaptate noului context, cum este spațiul coworking în aer liber, dar și facilități menite să ușureze viața și să răspundă așteptărilor angajaților, care își doresc acea «work-life balance», cât și ale locuitorilor din proximitate. Avem experiența de 10 ani în dezvoltare și operare pe segmentul office și știm că nu oamenii lucrează în clădiri, ci clădirile lucrează pentru oameni”, a spus Raluca Munteanu.
Conexiune prin natură
Zona va fi pusă în valoare și va deveni un motor pentru economia locală, prin crearea a peste 6.700 de locuri de muncă, dar și prin contribuții directe la bugetul statului estimate la 1,3 milioane de euro în timpul dezvoltării și 700.000 de euro din impozitele anuale pe proprietate, în operare. Totodată, Palas Campus este un proiect deschis către comunitate, ce va include și o componentă „green” de peste 4.500 mp, o investiție de peste 1,4 milioane de euro în noi spații verzi, cu alei pietonale, arbori şi plante variate, dar și spații de recreere.
„Parcurile și zonele verzi sunt semnătura proiectelor noastre, la Iași, Timișoara și Cluj-Napoca, și au un dublu rol, la fel de important. În primul rând, ele asigură integrarea proiectului în țesutul urban, realizând o continuare firească a orașului. În al doilea rând, grădinile IULIUS sunt adevărate locuri de întâlnire, acele «hot spot-uri» care facilitează socializarea și petrecerea timpului liber în natură, în cel mai armonios mod”, a adăugat Business Development Manager IULIUS.
Întregul proiect este construit cu respectarea principiilor de sustenabilitate aplicabile clădirilor verzi, cu beneficii pentru economisirea resurselor și eficientizarea costurilor, dar și pentru confortul angajaților, cum ar fi vestiarele și dușurile disponibile, care îi încurajează să aleagă transportul alternativ.
Investiții private pentru infrastructura orașului
Zona va suferi și un „lifting” în materie de conectivitate și infrastructură rutieră și pietonală. Palas Campus presupune realizarea unei noi artere, care va conecta Bulevardul Anastasie Panu și Bulevardul Regele Ferdinand I al României, și lărgirea și modernizarea a cinci străzi adiacente (Sf. Andrei, Trei Ierarhi, Iancu Bacalu, Buznea, Tănăsescu). În total, aproape 10.000 mp de lucrări de asfaltare și 5.500 mp de trotuare, o investiție de peste 1,62 milioane de euro, realizată în totalitate de compania IULIUS, pentru care au început deja demersurile de autorizare. Totodată, va fi amenajată o parcare subterană cu două niveluri și o capacitate de 625 de spații, o investiție de 33,3 milioane de euro, care va face ca, în centrul orașului, comunitatea să beneficieze de 3.200 locuri de garare.
În consens cu direcția de dezvoltare și susținere a mobilității urbane a proiectelor IULIUS, vor fi amenajate piste de ciclism cu o lungime de aproape 650 metri, dar și circa 500 de spații pentru biciclete. Cu același scop va fi amenajată și o stație pentru mijloacele de transport în comun, conexiuni pietonale între centrul orașului și întregul areal, dar și facilități pentru automobilele electrice.
Cuvinte cheie: + IULIUS, Palas Campus
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Hoţul care a spart sala de păcănele din Nicolina, prins. Ce rol ar fi jucat iubita lui
Alexandru Muraru: Premieră în România - bursele elevilor vor fi plătite de la bugetul de stat
Proiectul Nord Stream 2 a fost abandonat de 18 companii de teama sancţiunilor SUA
Un migrant sirian, candidat al Verzilor pentru un mandat în parlamentul german
(VIDEO) Accident în Podu de Fier. Imagini cu momentul impactului
Gigantul Lufthansa aterizează la Iaşi. Ce zboruri va opera compania
Aproape 450 de români s-au infectat cu COVID după a doua doză de vaccin
Ar putea fi nevoie de administrarea unei a treia doze a vaccinului Pfizer
Suma uriaşă pe care Mike Tyson o câștigă lunar din vânzarea de marijuana
Avocat al CJUE: Un angajator poate interzice vălul islamic la locul de muncă
Cum a vândut cocaină fiul lui Ilie Dumitrescu unui investigator sub acoperire
VIDEO: Iașul văzut dintr-o aeronavă ATR aparținând TAROM după decolare
Bilanţ DNA - Bologa: Primul an din 2015 când am înregistrat mai multe sesizări de la cetăţeni
Guardiola dezarmant de sincer, întrebat care este secretul lui City: „Avem mulţi bani”
Lituania va oferi Moldovei un lot de vaccinuri contra COVID-19
Vulcanul Etna a erupt joi pentru a şasea oară în ultimele opt zile
Statele Unite ar urma sa ajunga la imunitatea de grup in aprilie. Care este explicatia
Viktor Orban ar urma să fie vaccinat cu Sinopharm, produs de China
(FOTO) Asistenta lui Dan Negru, la un pas să devină miliardară în euro
Contul de Facebook al Dianei Șoșoacă a fost blocat. Avocata se compară cu Trump
Nunțile în 2021. Mirii vor petrecere chiar și fără dans și cu testarea invitaților
(VIDEO) Imagini şocante: Trei tineri bătuţi de mafia lemnului pentru că au făcut poze
Un fost jucător al celor de la CFR Cluj s-a sinucis la vârsta de 43 de ani
Mike Tyson câştigă 500.000 de dolari pe lună din vânzarea de marijuana
Christoph Daum, fost selecţioner al României, l-ar putea înlocui pe Erol Bulut la Fenerbahce
Moderna testează o versiune modificată a vaccinului său împotriva tulpinii sud-africane
IMAGINI - Momentul în care avocatul băut a lovit mai multe maşini a fost surprins de o cameră video
Poliţia Animalelor este operaţională! Modalitățile prin care o puteți sesiza
Grampet, grup feroviar deţinut de Gruia Stoica, îşi extinde activitatea în Slovenia
VIDEO - Avocatul care a izbit mai multe maşini parcate în Rediu avea o alcoolemie de 0,73 mg/l
Numărul cazurilor de COVID a început să se umfle din nou: 3.923 în ultimele 24 de ore
Ieșeni, transmiteți consumul de apă pe 28 februarie pentru a plăti prețul vechi!
Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că la Iaşi vor sosi 22.000 doze AstraZeneca
Jocuri istețe pentru copii fericiți, la Happy Color în Iulius Mall Iași
„Sărbătoarea Primăverii” s-a instalat în Palas, cu mii de mărțișoare
Guvernul promite 1% pentru cercetare în 2024. Realitatea: de șase ori mai puțin
Profitul Romgaz a urcat anul trecut cu 15% până la nivelul de 1,25 miliarde lei
Raed Arafat, atac dur la fondatoarele „Dăruiește Viața“: „Am tolerat până acum veninul lor“
În România, vaccinul anti-COVID oferă protecție de 99,45%, mai mare decât în Israel
Bilanţul covid-19 în Germania creşte cu aproape 12.000 de contaminări la peste 2,4 milioane
Gigantul care cumpără o companie la fiecare trei - patru săptămâni
Jeep ar putea renunța la denumirea Cherokee după mai bine de 45 de ani
Documentarul „Construit pentru Marte: Roverul Perseverance”, premieră la National Geographic
IATA vrea să lanseze la sfârșitul lui martie un permis de călătorie cu avionul
AstraZeneca neagă orice întârziere în livrarea vaccinului său împotriva covid-19 în UE
Șeful Poștei: Zona de curierat este punctul în care trebuie să ne dezvoltăm foarte mult
În ce hal arată SUV-ul de lux cu care Tiger Woods a avut accident
Un autoturism “Şcoală” s-a ciocnit pe podul din Cicoare de un Logan MCV
Drogurile care tratează probleme de sănătate: canabis, LSD, ketamină
Cosmin PAȘCAIaşul îşi merită echipa de fotbal |
Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)
Codrin Liviu CUȚITARUImpersonare |
George ŢURCĂNAŞUReţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III) |
Bogdan ILIESCUInsuportabila greutate a fiinţării |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.