Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

COMUNICAT DE PRESĂ

Iulius lansează un nou concept de retail: family market. Primul proiect, la Miroslava (P)

GALERIE
Family Market Miroslava 01Family Market Miroslava 02Family Market Miroslava 03
  • Family Market Miroslava 01
  • Family Market Miroslava 02
  • Family Market Miroslava 03
- +

La 20 de ani de la primul mall inaugurat, în Iași, compania IULIUS își continuă misiunea de a consolida comunități prin lansarea unui nou concept de retail, cu o puternică amprentă distinctivă a zonelor în care sunt construite. Family Market se pliază pe așteptările și necesitățile locuitorilor din zone rezidențiale în expansiune. Primul proiect de acest tip este propus în comuna Miroslava din județul Iași și presupune o investiție de peste 6 milioane de euro.

Experiența de două decenii în dezvoltarea și operarea unor proiecte mixte de amploare a companiei IULIUS este sintetizată într-un format de retail de mici dimensiuni, personalizat. Așa cum îi spune și numele, Family Market înseamnă un loc în care ai acces la toate serviciile necesare, aproape de casă, punând accent pe eficiență, sustenabilitate și valorificarea timpului. Proiectele sunt dezvoltate în centrul unor zone cu densități mari de populație și răspund nevoilor particulare ale acestora, oferind economie de timp, acces la servicii inexistente în arealul proxim, dar și un spațiu social. Formatul de mici dimensiuni integrează atât un supermarket și un mix personalizat de servicii, cât și parcuri amenajate și spații recreative.

Primul Family Market este în etapa de avizare și autorizare, iar lucrările vor demara în acest an, în funcție de finalizarea acestor demersuri. Este o investiție de peste 6 milioane de euro, în comuna Miroslava, parte din zona Metropolitană a orașului Iași.

Family Market este o premieră în portofoliul companiei, care a dezvoltat proiecte de anvergură, cu un rol determinant în revitalizarea urbană și dezvoltarea orașelor. Dorim să marcăm cei 20 de ani de la inaugurarea primului mall, apropiindu-ne și mai mult de comunități și oferindu-le investiții care să răspundă preocupărilor și așteptărilor lor. Conceptul a apărut ca un răspuns la solicitările venite din partea locuitorilor și, tocmai din acest motiv, mixul de servicii va fi definit de ei”, a declarat Iulian Dascălu, președintele companiei IULIUS.

Family Market din comuna Miroslava va avea o suprafața închiriabilă de retail de aproximativ 6.200 mp. Pe lângă un supermarket, proiectul include funcțiuni gândite pentru a fi în armonie cu necesitățile vieții actuale, dar și pentru a oferi confort. Pentru ca proiectul și componentele integrate să răspundă cerințelor particulare, s-a creat platforma www.family-market.ro, unde locuitorii pot trimite sugestiile lor de servicii pe care și le doresc la doi pași de casă. Coffee shop, farmacii, florării, saloane de înfrumusețare, spălătorii, brutării, puncte de prezentare a micilor producători sunt o parte dintre activitățile care se vor regăsi în mijlocul comunității.

Acestea sunt completate cu facilități de recreere și parc, devenind un pol de interacțiune socială. În cadrul Family Market Miroslava, peste 4.200 mp sunt alocați pentru amenajarea unui parc, singurul din comună, cu arbori maturi, gazon și plante decorative, dar și alei pietonale, fântână arteziană și un monument dedicat eroilor. Zonele verzi sunt concepute de aceeași echipă internațională de peisagiști care a lucrat la grădinile integrate în proiectele mixte Palas Iași și Iulius Town Timișoara. Proiectul va include și o sală de evenimente, dar și concepte de recreere pentru toate vârstele. În plus, investiția presupune și crearea a 137 de locuri de parcare, dar și lucrări de modernizare a infrastructurii, prin lărgirea străzii adiacente și reamenajarea stației de transport în comun din zonă.

Family Market va fi destinația care va permite valorificarea la maximum a timpului personal, care poate fi economisit prin evitarea drumurilor îndelungate spre oraș, necesare în prezent pentru accesarea acestor facilități.

Despre IULIUS

Înfiinţat în anul 1991, IULIUS este singurul dezvoltator şi operator de proiecte de tip mixed-use din România, cu un portofoliu operaţional care cuprinde peste 300.000 mp de spaţii de retail şi 146.200 mp de spaţii office.

Începând din anul 2000, compania a creat reţeaua naţională IULIUS MALL, cu patru shopping mall-uri regionale (în Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Suceava), precum și ansamblurile mixte Palas Iaşi și Iulius Town Timișoara. Cu un trafic anual de peste 68 milioane de vizitatori, proiectele companiei sunt lidere de piaţă la nivel regional. Pe segmentul office, IULIUS se numără printre cei mai mari dezvoltatori și operatori de spații de birouri, având 12 clădiri clasa A integrate în proiecte mixte și construite conform normelor LEED, sub brandul United Business Center.

Anul trecut, IULIUS și Atterbury Europe au inaugurat proiectul Iulius Town, care a presupus intregrarea Iulius Mall Timişoara într-un amplu proiect de regenerare urbană. Este cea mai mare investiţie din vestul țării, în valoare totală de 442 milioane de euro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri