Iunie 2015 - cea mai bună lună a pieţei auto din ultimii 6 ani
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Iunie 2015 - cea mai bună lună a pieţei auto din ultimii 6 ani

GALERIE
vanzari masini
  • vanzari masini
- +

 Livrările totale de autovehicule noi în România (autoturisme + vehicule comerciale) au crescut la 55.439 unităţi pentru primele şase luni ale anului, ceea ce înseamnă o creştere de 17,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Autoturismele separat au marcat o creştere de 16,2%.

Şi pe plan european prima parte a anului s-a consemnat o evoluţie pozitivă a segmentului de autoturisme, majoritatea Statelor Membre UE înregistrând creşteri: Germania +5,2%, UK +7%, Franţa +6%, Italia +14,8%).
In continuare, vânzările pe piaţa din România sunt susţinute de achiziţiile realizate de către persoanele juridice, ponderea acestora din total fiind în primele 6 luni din 2015, de 77%.
Din estimările APIA, în zona premium, Mercedes rămâne lider, cu 1073 maşini vândute (bestseller-ul mărcii fiind ML, cu 189 vândute). Pe locul 2 se află Audi, cu 848 unităţi vândute (bestseller este Q5, cu 167 unităţi) şi BMW cu 817 (bestseller este X5 cu 154 maşini comercializate).


Pe plan local s-au vândut 1.379 autovehicule noi, din care 1.248 autotu-risme. Totalul pieţei auto a crescut la nivelul judeţului Iaşi cu 14.16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
In Iaşi, la capitolul vânzări totale de autovehicule (autoturisme şi vehicule comerciale) topul este format din: Dacia (451 unităţi), urmată de Ford (112 unităţi), Toyota (104 unităţi), Volkswagen (100 unităţi) si Peugeot ( 72 unităţi).
La autoturisme, după şase luni din 2015 top-ul pe mărci este condus de către Dacia, cu 429 de unităţi (34.38% din total), urmată de Toyota cu 91 unităţi (7,29%); Ford 87 unităţi (6,97%); Volkswagen 86 unităţi (6,89%) şi Skoda 65 unităţi (5,21%).
Vehiculele comerciale reprezintă aproape 10% din totalul pieţei auto din Iaşi, iar clasamentul aici este condus de Ford cu 25 unităţi. Urmează Dacia si Peugeot la egalitate cu 22 unităţi, Renault cu 19 unităţi si Toyota cu 13 unităţi.

In funcţie de tipul de combustibil, autoturismele diesel continuă să domine piaţa cu o pondere care, la şase luni ajunge la 54,9%, în continuă scădere ca şi pondere de la începutul anului 2015.
In ceea ce priveşte autoturismele hi-bride sau electrice, în primele şase luni ale acestui an au fost vândute la nivel national 205 unitaţi (din care 16 electrice 100%), comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost vândute 116 unităţi (doar 2 fiind electrice).

La Iaşi, unde există singurul showroom dedicat exclusiv autoturismelor hybrid s-au vândut 11 autoturisme Lexus şi 4 autoturisme Toyota Hybrid. Un factor care a impulsionat cu siguranţă achiziţia autoturismelor hibrid este reprezentat de avantajele fiscale: reducerea impozitului cu 95% şi taxa de înmatriculare zero. Aceste avantaje au făcut ca cererea pentru aceste maşini să se dubleze.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.