Iurie Leancă, PRO România Iași: Un 6 Decembrie al renașterii naționale (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Comunicat de Presă

Iurie Leancă, PRO România Iași: Un 6 Decembrie al renașterii naționale (P)

GALERIE
Leanca
  • Leanca
- +

Managementul Guvernului PNL pentru această perioadă dificilă pe care o traversăm cu toții a dus la închiderea școlilor, a bisericilor și a instituțiilor de cultură. Acestea sunt trei elemente cheie în formarea și sufletul poporului român. Mircea Eliade spunea foarte frumos și tranșant în același timp că ,,A renunţa la <<românism>> înseamnă, pentru noi românii, a renunţa la viaţă, a ne refugia în moarte”. 

Cred întru totul în acest lucru, de aceea susțin cu întreaga convingere că pe 6 Decembrie trebuie să ne întoarcem la românism și să renaștem ca o pasăre Phoenix, redând oamenilor speranța ca neam. La acest moment PRO România este singura soluție reală pentru țară și de aceea vă chem pe toți ieșenii alături de mine și colegii mei, promițând că voi fi vocea corectă din Senatul României, care va lupta nu pentru interese politice, ci pentru această regiune sărăcită și uitată de cei de la București.

Acest 1 Decembrie ne găsește distanțați și dezbinați de lupte politice, marcați cu toții de teama legată de situația medicală și economică în care ne-a adus echipa lui Ludovic Orban. Dacă vom continua așa, lucrurile doar se vor înrăutăți, însă mai sunt câteva zile pentru a lua acțiune ca să salvăm corabia ce a început deja să ia apă.

Regele Mihai I a dat o lecție spunându-ne ceva simplu: ,,Copiii şi tinerii ţării au astăzi o viaţă fără graniţe. În faţa computerelor sau călătorind pe cinci continente, fără niciun complex de inferioritate, ei sunt acea parte a României care ne aşază la nivel de egalitate cu orice altă ţară a lumii”. Deși sunt de acord, cred că tocmai acesta este motivul pentru a-i aduce înapoi acasă și pentru a construi un viitor stabil pentru neamul românesc. Trebuie să lucrăm împreună pentru un viitor durabil, dar nu cu guvernanții actuali, prizonieri ai unor interese vremelnice.

Văd 6 Decembrie drept un moment al speranței și al renașterii, prin puterea democratică a votului, pentru a ne lua România înapoi din mâinile politrucilor de la putere, care nu dovedesc nici respect și nici grijă față de cetățeni. Avem o armă a înțelepciunii: Votul. Dăm un test al maturității în vremuri de cumpănă.

Este ziua când votul românilor și al ieșenilor pot da PRO România ocazia să înlăture nedreptățile suferite după măsuri luate în pripă de necunoscători și să punem în aplicare programul anticriză pe care îl avem deja pregătit, pentru a reda demnitatea și normalitatea în viețile tuturor. 

Pe 6 Decembrie alegem PRO România!

Comandat de PRO ROMÂNIA organizația județeană Iași, cod mandatar financiar 11200008

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Brand mic

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.