Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ivan: Ponta mi-a zis - 'Dă-l încolo pe Gheorghe Nichita'. I-am adus 34 voturi

GALERIE
ivan catalin
  • ivan catalin
- +

Europarlamentarul Cătălin Ivan, care a fost exclus din PSD, a declarat că a făcut o 'greșeală fundamentală', în 2010, când s-a lăsat 'păcălit' de premierul Victor Ponta și l-a sprijinit pentru a ajunge președintele PSD, subliniind că este "este dictatură în PSD" și că va lupta cu Victor Ponta până când va ieși din partid și politică.

"Nu organizația pe care am condus-o m-a dat afara, cea pe care am condus-o a fost dizolvata ca eu sa pot fi exclus. Nu am nici cea mai mica idee ce s-a intamplat, pentru ca nu am fost sunat, nu am fost informat ca se va discuta situatia mea in partid, am aflat pe surse. Situatia mea nu s-a schimbat foarte mult. Am fost, pana astazi, suspendat, de astazi sunt exclus. Evident, tot fara nicio legatura cu statutul.

Realitatea e alta. Am facut o greseala fundamentală în 2010, cand m-am lasat pacalit de Victor Ponta și l-am sustinut. Daca nu ma lasam pacalit, nu era presedinte al PSD, a iesit la limita. I-am adus 34 de voturi, de la Iași, care au facut diferenta. A insistat sa merg eu cu el, la o conferinta la Iasi (....) si mi-a zis 'dă-l încolo pe Gheorghe Nichita' (...) Mi-a spus: 'cine crede că pe vreme lui Adrian Năstase era dictatura in PSD, se insala. O sa le arat eu dictatura'. Am crezut ca glumeste. Dar, dupa cum a condus partidul, nicio decizie nu s-a luat în Biroul Permanent Național al PSD, cata vreme am fost presedinte al acestui for. S-a discutat in biroul lui Victor Ponta. Veneau si impuneau decizia. E dictatura în PSD si eu voi lupta cu Victor Ponta pana cand va pleca din politica si PSD.

M-a propus in toate functiile respective pentru că i-am servit intereselor lui și ca sef de delagație, in Parlamentul European, stie ce am facut acolo pentru el. Nu voi face public pentru ca asta a fost misiunea mea in Parlamentul European, si ca purtator de cuvant. Eu cred ca Victor Ponta e cel pe care il vedem astazi. Ne-a pacalit pe toti. Daca a avut retineti pana in toama acestui an, era pentru ca nu stia daca va candida sau nu la Presedintia Romaniei. Nu si-a permis sa isi arate adevarata față, pentru ca stia ca mai avea o batalie de dus. Acesta este Victor Ponta, cum il vedem in aceste zile.

Faptul ca Victor Ponta si-a permis, impreuna cu Liviu Dragnea, sa abuzeze si sa ia decizii, sa ma hartuiasca fara nicio legatura cu statutul, fara sa fi incalcat vreo prevedere a statutului, ii face raspunzatori in fata legii. Sunt convins ca in instanta imi voi gasi dreptatea. Sunt 160 de membri ai consiliului PSD sector 1 care si-au pierdut functiile, odata cu mine. El vrea sa ajunga la urmatorul Congres, fara niciun contracandidat. E bucuros că a scapat de Dragnea. Lui ii e frica de partid, pentru ca daca ar avea vreun contracandidat, ar pierde la Congresul PSD", a spus Cătălin Ivan.

realitatea.net

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri