Izolaţie şi termopane de la UE: Vezi dacă blocul tău este pe listă!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

Izolaţie şi termopane de la UE: Vezi dacă blocul tău este pe listă!

GALERIE
Reabilitare blocuri, fonduri UE
  • Reabilitare blocuri, fonduri UE
- +

Proiectul pentru reabilitarea termică a blocurilor cu bani eu­ropeni se extinde. Primăria a propus 12 noi blocuri care ar urma să beneficieze de finanţare europeană pentru creşterea eficienţei energetice. Imobilele au fost deja expertizate, iar indicatorii tehnico-economici ai viitoarei in­vestiţii urmează să fie aprobaţi. Mu­ni­cipalitatea a inclus pe noua listă imobile din centrul oraşului, dar şi din cartierele Dacia sau Tătăraşi. Blocul A de pe bulevardul Ştefan cel Mare 8, ar putea fi anvelopat în perioada următoare, investiţia fiind estimată la aproape 820.000 de lei. Tot din zona centrală, Primăria a expertizat blocul CL 6 din şoseaua Arcu 33, cu o valoare a lucrărilor de 1,4 milioane lei, blocul CL 5 din şoseaua Arcu 53, a cărui anvelopare a fost evaluată la 2 milioane lei, blocul 6 Martie din strada Grigore Ureche 2, cu lucrări de 855.000 de lei, blocul B2 din strada Cloşca 4 - 674.000 lei, precum şi imobilul CL 10 din strada Străpungere Silvestru 42 - 861.100 lei. Lucrări de moder­nizare a faţadelor ar putea fi demarate şi la blocul 350 din strada Hanciuc 12, valoarea inves­tiţiei fiind estimată la 710.300 lei, blocul Blocul H1 din strada Socola 18, cu lucrări de 1,4 mi­lioane lei, blocul SA3 din bulevardul Dacia 8-10 - 648.000 lei, blocul SB3 din bulevardul Dacia 14 - 640.000 lei, blocul 261 din aleea Sucidava 7 - 812.470 lei, precum şi blocul 257 din strada Tabacului 1C - 734.800 lei. Toate aceste imobile urmează să fie incluse în cererea de finanţare pe fonduri europene, urmând să le suplimenteze pe cele care aşteptă deja finanţarea.

Proiectul european privind reabilitarea termică a blocurilor din oraş este tergiversat de mai bine de un an. Primăria a pregătit iniţial o listă de 26 de imobile pentru a le reabilita faţadele şi a rămas în cele din urmă cu doar şase imobile. Toate celelalte asociaţii de proprietari au solicitat să se retragă din program, ultimul retras fiind blocul G3, cunoscut şi ca Blocul Gulliver, din bulevardul Ştefan cel Mare numărul 4. Programul include finanţarea mai multor lucrări pentru moderniza­rea faţadelor, termoizolarea pereţilor exteriori, schimbarea tâmplăriei cu geamuri termopan, termoizolarea planşeului, mo­der­nizarea balcoanelor, refacerea trotuarelor şi termoizolarea plan­şeului peste subsol. Programul a fost demarat în decembrie 2012, iar lucrările încă nu au fost contractate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal, ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Oraşe de antichităţi

Briscan ZARA

Oraşe de antichităţi

Comunismul a fost o idee proastă, fără discuţie. Aşa ceva nu se poate aplica decât poate într-o societate cu mult mai dezvoltată şi conştientă de sine decât cele existente acum şi cu 50 de ani în urmă. A organiza o ţară întreagă după nişte principii fixe, nivelatoare, înjositoare pentru unii şi înălţătoare pentru alţii, ambele pe nedrept, este o crimă adevărată. Nu poţi neglija cu totul individul, cu unicitatea lui, pentru binele societăţii în ansamblu. Pentru că ăsta e comunismul, ca orice regim totalitar, un sistem care neglijează individul.

Povestea de război a marii Regine (II)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (II)

Istoria românilor, dar şi cea universală, stă mărturie că monarhia este regimul care, în toate timpurile, a beneficiat de cea mai mare încredere din partea oamenilor. Să reţinem şi faptul că pe această relaţie de încredere s-au structurat marile idealuri în istorie, în vreme ce neîncrederea le-a năruit. În fine, regele reprezintă o triplă "realitate socială, politică, religioasă". Însă fundamentul regalităţii în economia istoriei este faptul că aceasta este cel mai puternic simbol al naţiunii, al unităţii, al continuităţii, al fertilităţii şi al mântuirii.

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

Ioan Alexandru TOFAN

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

S-a terminat admiterea şi atmosfera în universitate este aceeaşi ca la sfârşitul unei nunţi la un cămin cultural de la sat. Mormane de hârtii (chiar dacă există o platformă online de înscriere, dosarul plic este inevitabil ca o lege a firii), sticle cu apă sălcie, scrumiere pline, pixuri aruncate, priviri obosite, transpiraţie, poveşti amuzante sau teribile. Dar şi un sentiment de mulţumire, ca după număratul darului: au venit şi anul acesta studenţi, nu ne desfiinţează nimeni. Ba chiar au venit mai mulţi decât anul trecut, cel puţin la licenţă.

pulspulspuls

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

PULS

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

Iată, stimaţi participanţi la trafic, că deşi a trecut atâta vreme de la ceea ce colegii lui au acuzat la junele conţilier userist Ciorăpel că este de-a dreptul trădare în favoarea hidrei chiriciste, încă mai apar pe surse detalii interesante despre acea joie neagră şi mâloasă a politichiei de Bahlui. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.