Jaf la 12 ani: o bătrânică a fost umilită de doi copii, în scara blocului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Jaf la 12 ani: o bătrânică a fost umilită de doi copii, în scara blocului

Autorii, unul de 12 ani şi altul de 14 ani la momentul faptelor, au acţionat cu premeditare.

GALERIE
batrana jefuita
  • batrana jefuita
- +

Un adolescent în vârstă acum de 16 ani a fost condamnat la trei ani de detenţie într-un centru de reeducare pentru minori fiind găsit vinovat de tâlhărie. Florin N. este deja recidivist, el fiind găsit vinovat acum pentru o faptă pe care a comis-o în 2018, pe când avea 14 ani. Pe 21 noiembrie 2018, la orele după-amiezii, alături de un copil de 12 ani pe nume E.G., inculpatul a urmărit o femeie de 80 de ani care mergea singură pe stradă. Cei doi copii au vrut să profite de faptul că femeia este în vârstă pentru a-i fura bunurile.

Au intrat odată cu ea, mai întâi, într-o carmangerie, pentru a vedea dacă bătrâna are bani asupra sa. Ulterior, au urmărit-o pe octogenară până în scara blocului în care locuieşte.

"Când au rămas doar cu persoana vătămată, minorii i-au cerut câte un leu, pentru a o determina să deschidă geanta. Pentru a scăpa de ei, persoana vătămată le-a dat câte un leu, după care s-a îndreptat spre holul de pe etaj, care era folosit doar de ea şi vecinul său şi care era prevăzut cu uşă, asigurată cu cheie. După ce a descuiat uşa, inculpatul minor a venit spre ea, spunându-i că i-a dat o bancnotă fără valoare, a împins-o şi i-a smuls geanta din mână, după care a fugit", au precizat judecătorii. 30 de lei, legitimaţie CTP, cardul de sănătate şi o fotocopie a certificatului de deces al soţului au furat copii, care au fost identificaţi în baza camerelor de supraveghere.

Despre Florin N., judecătorii spun că “şi-a dezvoltat stilul de viaţă deviant prin asocierea la un anturaj negativ, pe fondul carenţelor educative regăsite atât în plan personal, cât şi familial". Sentinţa nu este definitivă. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.