Jaf la 12 ani: o bătrânică a fost umilită de doi copii, în scara blocului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

Jaf la 12 ani: o bătrânică a fost umilită de doi copii, în scara blocului

Autorii, unul de 12 ani şi altul de 14 ani la momentul faptelor, au acţionat cu premeditare.

GALERIE
batrana jefuita
  • batrana jefuita
- +

Un adolescent în vârstă acum de 16 ani a fost condamnat la trei ani de detenţie într-un centru de reeducare pentru minori fiind găsit vinovat de tâlhărie. Florin N. este deja recidivist, el fiind găsit vinovat acum pentru o faptă pe care a comis-o în 2018, pe când avea 14 ani. Pe 21 noiembrie 2018, la orele după-amiezii, alături de un copil de 12 ani pe nume E.G., inculpatul a urmărit o femeie de 80 de ani care mergea singură pe stradă. Cei doi copii au vrut să profite de faptul că femeia este în vârstă pentru a-i fura bunurile.

Au intrat odată cu ea, mai întâi, într-o carmangerie, pentru a vedea dacă bătrâna are bani asupra sa. Ulterior, au urmărit-o pe octogenară până în scara blocului în care locuieşte.

"Când au rămas doar cu persoana vătămată, minorii i-au cerut câte un leu, pentru a o determina să deschidă geanta. Pentru a scăpa de ei, persoana vătămată le-a dat câte un leu, după care s-a îndreptat spre holul de pe etaj, care era folosit doar de ea şi vecinul său şi care era prevăzut cu uşă, asigurată cu cheie. După ce a descuiat uşa, inculpatul minor a venit spre ea, spunându-i că i-a dat o bancnotă fără valoare, a împins-o şi i-a smuls geanta din mână, după care a fugit", au precizat judecătorii. 30 de lei, legitimaţie CTP, cardul de sănătate şi o fotocopie a certificatului de deces al soţului au furat copii, care au fost identificaţi în baza camerelor de supraveghere.

Despre Florin N., judecătorii spun că “şi-a dezvoltat stilul de viaţă deviant prin asocierea la un anturaj negativ, pe fondul carenţelor educative regăsite atât în plan personal, cât şi familial". Sentinţa nu este definitivă. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.