Jaful de 40.000 euro, la pont. Hoții au sunat la interfonul cu cameră video (UPDATE)

joi, 06 ianuarie 2022, 03:02
3 MIN

Un interlop, prieten cu proprietarul vilei din Tomeşti, a pus la cale lovitura. În timp ce bea un pahar cu victima, doi hoţi scotoceau casa în căutarea unor bani obţinuţi din vânzarea unui autoturism Audi.

UPDATE – Doi dintre cei tineri care au jefuit vila din Tomeşti sunt din judeţul Neamţ. Ei se numesc Ciprian Susanu (Roman) şi Iosif Imbruşcă (Săbăoani). Cel de al treilea, Alexandru Niculiţă, este din Iaşi.

Cititi si: Cei trei tineri suspecţi că au spart o vilă din Tomeşti, duşi în faţa instanţei

TEXT INITIAL: Jurnaliştii „Ziarului de Iaşi” au aflat amănunte uluitoare despre jaful vilei luxoase din Tomeşti de unde s-au furat 40.000 de euro, blănuri, bijuterii, ceasuri şi parfumuri. Totul a fost pus la cale de un interlop, invidios că amicul său învârte bani „cu lopata”. Interlopul şi-a pus doi prieteni să „atace” casa acestuia, în timp ce el l-a ademenit pe proprietar la un pahar. De altfel, cei doi, victima şi interlopul erau prieteni, find văzuţi deseori împreună.

Jaful casei din Tomeşti a avut loc în seara de 21 decembrie. Spre seară, surse din cadrul anchetei au precizat că interlopul Alexandru Niculiţă l-a chemat la un pahar pe amicul său Sergiu Alexandrache, proprietarul unei vile în Tomeşti. Cel mai probabil, Niculiţă aflase că Alexandrache vânduse cu câteva zile înainte un autoturism Audi A4 la Suceava. În plus, interlopul ar fi fost invidios pe faptul că amicul său învârte bani mulţi, cel mai probabil din activităţi de videochat.

Cititi si: Tânărul din Tomeşti a cărui vilă a fost jefuită, acuzat de ucidere din culpă: a omorât un om

Aşadar, în timp ce proprietarul se afla la o vorbă cu interlopul Niculiţă, doi hoţi au forţat cu o rangă poarta de acces a vilei aparţinând lui Sergiu Alexandrache. Poarta a fost deschisă, însă uşa descuiată de la intrarea în casă i-a derutat pe cei doi. Hoţii au fugit care încotro însă s-au întors în scurt timp, dându-şi seama că uşa a fost uitată descuiată. Ca să se asigure, hoţii au sunat la interfonul de la poartă, neştiind că aparatul este dotat cu cameră video. Când acesta a sunat la interfon, camera a înregistrat figura hoţului, dar cu mască. Intraţi în casă, cei doi au găsit o mină de aur: franci elveţieni, euro, lei, bijuterii, ceasuri scumpe, parfumuri şi blănuri. În total, pradă de 200.000 de lei. Când s-a întors acasă după două ore, proprietarul vilei şi-a pus mâinile în cap.

Hoţii, identificaţi cu ajutorul camerelor de supraveghere

Poliţiştii au pus cap la cap imaginile obţinute de la camerele de supraveghere ale Poliţiei Locale din Tomeşti, cât şi de la casa victimei şi i-au „dibuit” pe hoţi, mai ales că proprietarul a „mirosit” că a fost un jaf la pont. Ieri dimineaţă, în Bucium, poliţiştii i-au oprit maşina BMW a interlopului Alexandru Niculiţă apoi au sechestrat-o. În total, poliţiştii au realizat opt percheziţii unde au găsit cam tot ce au furat cei trei hoţi.

„Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au efectuat 8 percheziţii domiciliare, în judeţele Iaşi şi Neamţ, într-un dosar penal de furt calificat. 3 persoane au fost reţinute. În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperiţi şi ridicaţi, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 20.000 de lei şi 15.000 de euro. De asemenea, a fost indisponibilizat un autoturism, în valoare de aproximativ 15.000 de euro şi a fost ridicată o armă neletală supusă autorizării. În urma audierilor, trei bărbaţi au fost reţinuţi, doi din judeţul Neamţ şi unul din judeţul Iaşi, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii