Japonia a primit doar trei refugiaţi în primul semestru
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Japonia a primit doar trei refugiaţi în primul semestru

GALERIE
japonia
  • japonia
- +

Statul asiatic este somat de ONU să-şi schimbe politica privitoare la migraţie. Altfel, Tokyo rămâne unul dintre principalii donatori mondiali pentru cauza refugiaţilor.

Agenţia ONU pentru refugiaţi a cerut autorităţile de la Tokyo să accepte relocarea mai multor solicitanţi de azil, a anunţat luni şeful instituţiei, insistând ca Japonia să ajute la rezolvarea acestei crize mondiale după ce a acordat statutul de refugiat doar pentru trei persoane în primul semestru al anului. Japonia este una dintre ţările dezvoltate cel mai puţin primitoare din lume pentru solicitanţii de azil. În 2016, ea a acceptat 28 de refugiaţi, în ciuda cererilor depuse de un număr record de 10.091 de persoane. Din 2008, Japonia a acordat azil unui număr limitat de persoane printr-o aşa-numită schemă de reinstalare din terţe ţări şi a acceptat relocarea în total a 152 de persoane, în cea mai mare parte etnici karen din Myanmar care locuiesc în tabere thailandeze şi malaeziene. "Acest program este foarte limitat, aproximativ 20-30 de refugiaţi pe an", a declarat Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, într-o conferinţă de presă la Tokyo. "Am cerut guvernului să ia în considerare dacă ar putea fi extins", a adăugat el. Reticenţa Japoniei de a accepta refugiaţii reflectă o prudenţă mai mare faţă de imigraţie într-o ţară unde mulţi se mândresc cu omogenitatea culturală şi etnică. Aceasta a atras critici puternice din partea grupurilor internaţionale pentru drepturile omului, intrând de asemenea în contradicţie cu statutul tradiţional al ţării de donator internaţional major pentru refugiaţi. Dar donaţiile Japoniei către UNHCR s-au redus: în ultimul an, ea a fost al patrulea cel mai mare donator, cu 152 milioane de dolari, faţă de al doilea cel mai mare donator în urmă cu patru ani. "Contribuţiile guvernului către UNHCR au scăzut puţin în fiecare an începând din 2013", a notat Grandi. "Am cerut guvernului să ia în considerare că nevoile refugiaţilor şi persoanelor strămutate sunt în creştere", a adăugat el.

Peste două milioane de persoane au fugit de războaie sau persecuţii în acest an, mărind numărul refugiaţilor din întreaga lume. La sfârşitul anului trecut, conform celor mai recente cifre disponibile, 17,2 milioane de refugiaţi se aflau sub mandatul UNHCR.

Tokyo afirmă că mulţi oameni cer azil în Japonia pentru a găsi de muncă, încurajaţi de accesul la permisele de muncă ce pot fi reînnoite pentru persoanele care solicită statutul de refugiat. Autorităţile nipone refuză în mod oficial lucrătorii migranţi necalificaţi, chiar dacă îmbătrânirea populaţiei afectează eforturile guvernului de a dezvolta economia după peste două decenii de creştere lentă şi deflaţie.

   

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.