Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Javier Bardem, mesaj special pentru România: "Sunt sigur că veţi râde de multe ori"

GALERIE
Javier_Bardem
  • Javier_Bardem
- +

Javier Bardem, câştigător al premiilor Oscar, a transmis un mesaj video românilor prin care promovează noul său film "Cel Mai Tare Şef", o comedie cu accente dramatice şi satirice, actorul fiind convins că românii vor râde de mai multe ori vizionând filmul în cinematografe.

Comedia "Cel mai Tare Şef" se vede pe marile ecrane din România, regia fiind semnată de Fernando Leon de Aranoa. Pelicula a obţinut multiple premii Goya (Oscarurile spaniole) pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun actor într-un rol principal, Cel mai bun scenariu original, Cea mai bună muzică, Cel mai bun montaj.

"Cel mai Tare Şef" este o comedie dramatică care spune povestea angajaţilor companiei spaniole Básculas Blanco, o organizaţie care produce cântare industriale, şi care aşteaptă vizita iminentă a unui comitet care va stabili dacă merită sau nu Premiul local de Excelenţă în afaceri. Astfel totul trebuie să fie perfect. Proprietarul companiei, Blanco (Javier Bardem) face toate eforturile posibile pentru a rezolva problemele angajaţilor săi. Blanco joacă un rol foarte important în această poveste tragicomică a unui ecosistem industrial. Cu toate că filmul este o comedie, apasa puncte sensibile ale societăţii de azi şi examinează cu atenţie relaţiile personale şi profesionale din cadrul unei afaceri de familie care coordonează sute de muncitori.

"Iscusit, fermecător şi manipulator, Blanco este cel care ţine degetul pe cântar, cel care trage sforile după bunul plac. Blanco este un personaj carismatic, un jucător care se implică fără ruşine în viaţa personală a angajaţilor săi pentru a îmbunătăţi productivitatea companiei. Un personaj cu care ne identificăm, în ciuda naturii sale lipsită de scrupule. Cred într-un cinema complex şi ambiţios din punct de vedere artistic, unul care să arate lumii cine suntem cu adevărat; şi care, în acelaşi timp, reuşeşte să ne amuze şi să ne provoace din punct de vedere emoţional, fără să ne dezicem de adevăr şi de lirismul vieţii. Acesta este cinemaul care demonstrează ceea ce suntem şi ceea ce vom deveni într-o bună zi. Dintre toate provocările cu care ne-am confruntat, găsirea echilibrului dintre comic şi tragedie a fost cea mai riscantă”, declară regizorul Fernando Leon de Aranoa.

Născut în Las Palmas de Gran Canaria, Javier Bardem provine dintr-o familie de actori. Este fiul actriţei Pilar Bardem, fratele actorului Carlos Bardem şi nepotul regizorului Juan Antonio Bardem. Şi-a început cariera la o vârstă fragedă cu o serie de roluri în seriale şi filme spaniole.

În 2002, sub regia lui Fernando León de Aranoa, a jucat în „Mondays in the Sun”, film care i-a adus, printre alte premii, Premiul Goya pentru cel mai bun actor. În 2004, a jucat în „The Sea Inside” (2004), regizat de Alejandro Amenábar, ceea ce i-a adus un premiu Goya pentru cel mai bun actor, Cupa Volpi la Festivalul de Film de la Veneţia şi o nominalizare la Globurile de Aur.

În 2007 a jucat în „No Country for Old Men”, în regia lui Joel şi Ethan Cohen, film pentru care a câştigat, printre multe altele, un premiu BAFTA, un Glob de Aur şi Oscarul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar. În acelaşi an, a jucat în filmul lui Mike Newell „Dragoste în vremea holerei”, şi în „Vicky Cristina Barcelona”, regizat de Woody Allen, alături de Scarlett Johansson şi Penélope Cruz.

În 2010, Javier a jucat în „Biutiful”, de Alejandro González Iñárritu, câştigând premiul pentru cel mai bun actor în cadrul Festivalul de Film de la Cannes, premiul Goya pentru cel mai bun actor şi o nominalizare la premiile Oscar. În acelaşi an, a jucat în „Eat, Pray, Love”, de Ryan Murphy, alături de Julia Roberts. Sub regia lui Terrence Malick, Javier a jucat în „To the Wonder” (2012) şi în acelaşi an a interpretat rolul răufăcătorului în filmul „Skyfall”, regizat de Sam Mendes.

În „Piratii din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar” (2017), regizat de Joachim Rønning şi Espen Sandberg, Javier joacă rolul căpitanului Salazar, inamicul lui Jack Sparrow, celebrul personaj interpretat de Johnny Depp. Tot în 2017, a jucat alături de Jennifer Lawrence în „Mother!”, un thriller regizat de Darren Aronofsky. În 2017, s-a întors să lucreze cu León de Aranoa în „Loving Pablo”, interpretându-l pe Pablo Escobar, ceea ce i-a adus premiul publicului la Premios Platino del Cine Iberoamericano şi o nominalizare la premiile Goya pentru cel mai bun actor. În 2018, a jucat în „Everyone Knows”, regizat de Asghar Farhadi. Alte lucrări recente includ „The Roads Not Taken” (2020), al regizoarei Sally Potter.

Fernando Leon de Aranoa a scris şi regizat lungmetrajele „Familia” (1996), „Barrio” (1998), „Mondays in the Sun” (2002), „Princesas” (2005), „Amador” (2010), „A Perfect Day” (2015), „Loving Pablo” (2017) şi „The Good Boss” (2021). Regizorul şi-a prezentat filmele la cel mai prestigioase festivaluri de film din lume, precum San Sebastian, Berlin, Sundance, Cannes, Veneţia şi Toronto. Munca sa i-a adus douăsprezece premii Goya din partea Academiei Spaniole de Film, trei dintre ele pentru cel mai bun regizor, două pentru cel mai bun scenariu şi unul pentru cel mai bun film. A fost distins cu premiul Silver Shell la Festivalul de Film San Sebastián pentru cel mai bun film şi pentru cel mai bun regizor, dar şi cu trei premii Fipresci din partea criticilor de specialitate, un premiu Ariel, două nominalizări Donatello şi premiul Luis Buñuel pentru cel mai bun film ibero-american.
În România filmul este distribuit de Freealize.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri