Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Jay Leno vrea să revină pe micile ecrane cu o emisiune despre automobile

GALERIE
Jay Leno Foto guardianlv.com
  • Jay Leno Foto guardianlv.com
- +

Vedeta americană de televiziune Jay Leno negociază realizarea unei emisiuni despre maşini pentru postul TV prin cablu CNBC, potrivit contactmusic.com.

Jay Leno, în vârstă de 64 de ani, care a prezentat emisiunea "Tonight Show" timp de 22 de ani, la postul TV american NBC, negociază cu compania NBCUniversal realizarea unei emisiuni dedicate automobilelor, o veche pasiune a vedetei TV, iar show-ul ar urma să fie difuzat de televiziunea prin cablu CNBC, deţinută, ca şi NBC, de NBCUniversal.

Potrivit hollywoodreporter.com, emisiunea prezentată de Leno ar urma să fie transmisă în prime time, dar deocamdată nu se cunoaşte data la care va debuta show-ul TV şi nici cât de des va fi difuzat.

De când a părăsit fotoliul de prezentator al "Tonight Show", în februarie, Jay Leno a efectuat un turneu prin Statele Unite cu spectacolul său de stand-up comedy, a prezentat o gală de premiere la Ierusalim şi a realizat o emisiune online, intitulată "Jay's Garage" ("Garajul lui Jay", n.r.), difuzată pe site-ul nbc.com.

După plecarea de la cârma emisiunii "Tonight Show", Jay Leno a fost curtat de mai multe televiziuni americane, inclusiv CNN, A&E, History şi Tribune, dar Leno a ales să fie loial NBCUniversal.

Postul CNBC, deţinut de NBCUniversal, este axat în special pe ştiri financiare, dar a încercat să îşi lărgească baza de audienţă cu emisiuni noi cum ar fi emisiunea concurs pe teme financiare "Shark Tank" şi reality show-urile "The Profit" şi "Restaurant Startup".

Preşedintele NBC Entertainment Bob Greenblatt şi-a exprimat în trecut dorinţa ca Jay Leno să rămână în cadrul trustului.

Ediţia de final a celebrei emisiuni prezentate de Jay Leno a ocupat locul al patrulea în topul celor mai urmărite ediţii din întreaga eră Leno. Cea mai mare audienţă atrasă de acest show prezentat de Jay Leno a fost înregistrată în 1993 (22,4 milioane de telespectatori), la un an după ce Jay Leno a preluat rolul de gazdă a emisiunii de la Johnny Carson.

Pe de altă parte, potrivit Reuters, ediţia "The Tonight Show" în care Jay Leno şi-a luat rămas bun a atras acelaşi număr de telespectatori cu ediţia din anul 2009, în care Leno l-a intervievat pe preşedintele SUA, Barack Obama. Acea ediţie a "The Tonight Show" a fost primul "late-night show" în care a apărut în direct un preşedinte în exerciţiu al Statelor Unite ale Americii.

Johnny Carson, care a prezentat "The Tonight Show" timp de 30 de ani, a atras 42 de milioane de telespectatori, în ediţia din 1992, când şi-a luat rămas-bun de la publicul său, cedându-i locul lui Jay Leno, într-o eră în care televiziunile atrăgeau o audienţă mult mai mare decât în prezent.

În ultima ediţie "The Tonight Show" pe care a prezentat-o, Jay Leno, în vârstă de 63 de ani, a fost întâmpinat cu ovaţii de spectatorii prezenţi în platou, care s-au ridicat în picioare pentru a-l saluta pe celebrul prezentator TV.

"Nu-mi plac despărţirile. Televiziunii NBC îi plac", a spus Jay Leno în monologul său introductiv, glumind pe seama reţelei americane de televiziune care a orchestrat plecarea lui din acest talk-show în 2009 (când l-a înlocuit cu Conan O'Brien), pentru a-l readuce însă în calitate de prezentator al emisiunii după doar câteva luni.

Monologul final al lui Jay Leno a fost presărat cu reflecţii despre trecut şi despre schimbările care au avut loc în lume după ce el a preluat comanda emisiunii. "Atunci când am început să prezint emisiunea, Justin Bieber nu era încă născut. De aceea spunem că acea perioadă reprezenta «vremurile bune de altădată»", a glumit Jay Leno pe seama cântăreţului canadian, care are numeroase probleme cu justiţia în ultima perioadă.

Prezentatorul şi-a încheiat show-ul într-o notă emoţionantă, spunând, cu lacrimi în ochi: "Au fost cei mai minunaţi 22 ani din viaţa mea". "A sosit cu adevărat vremea să plec şi să predau frâiele următorului prezentator", a mai spus acesta.

Pe parcursul celor 22 de ani în care a prezentat această emisiune, Jay Leno a avut invitaţi de marcă - celebrităţi, politicieni, sportivi şi personalităţii ale culturii pop. Printre invitaţii săi celebri s-au aflat preşedintele Barack Obama, prima doamnă Michelle Obama, actorii Tom Cruise, Betty White şi Hugh Grant, fostul guvernator al statului New York Eliot Spitzer, actorul Arnold Schwarzenegger şi, mai recent, cântăreaţa şi actriţa Miley Cyrus.

Prezenţa lui Leno la comanda emisiunii nu a fost lipsită însă de controverse. NBC l-a ales pe Leno în detrimentul lui David Letterman, pe atunci gazda emisiunii "Late Night", pentru a-l înlocui pe Johnny Carson în 1992, fapt care a dus la o serie de declaraţii publice, amare şi belicoase, din partea celor doi.

Letterman a părăsit NBC pentru competitorul acestuia, CBS, şi şi-a lansat propriul talk-show, în acelaşi interval orar cu "The Tonight Show", concurând cu Leno şi învingându-l, iniţial, în cotele de audienţă.

Însă, de-a lungul anilor, Jay Leno, celebru şi pentru părul său alb şi bărbia proeminentă, a devenit o veritabilă "instituţie naţională", captând atenţia americanilor cu monologurile sale introductive în care Leno îşi tachina invitaţii, indiferent de funcţia şi de statutul acestora.

Jimmy Fallon, în vârstă de 39 de ani, care l-a înlocuit pe Jay Leno, a prezentat anterior "Late Night", o emisiune care este difuzată după "The Tonight Show", tot la televiziunea NBC. (Mediafax)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri