Jeff Bezos va renunţa în acest an la funcţia de director general al Amazon şi va deveni preşedinte executiv
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Jeff Bezos va renunţa în acest an la funcţia de director general al Amazon şi va deveni preşedinte executiv

GALERIE
Jeff Bezos
  • Jeff Bezos
- +

Jeff Bezos se va retrage în acest an din funcţia de director general al grupului Amazon.com, iar şeful diviziei cloud, Andy Jassy, va deveni CEO. Bezos va deveni preşedinte executiv al consiliului de administraţie al Amazon, transmite CNBC.

Bezos a înfiinţat Amazon în 1994 şi de atunci a transformat librăria online într-un mega grup de comerţ electronic cu acoperire globală într-o serie de categorii diferite, de la gadgeturi la produse alimentare şi până la streaming. Sub conducerea lui Bezos, Amazon a depăşit o valoare de piaţă de 1.000 de miliarde de dolari, în ianuarie anul trecut, iar în prezent valorează mai mult de 1.600 de miliarde de dolari.

Acţiunile Amazon au crescut marţi cu aproximativ 1% după închiderea tranzacţiilor, în urma rezultatelorfinanciare şi informaţiilor raportate de companie. Acţiunile companiei s-au apreciat aproximativ 4% în 2020 şi au crescut cu aproape 70% în ultimele 12 luni. Compania a păstrat secretul privind planurile de succesiune la conducerea sa, deşi analiştii au speculat că Jassy va fi succesorul lui Bezos.

Jassy s-a alăturat Amazon în 1997 şi a condus echipa cloud a serviciilor web Amazon (AWS) de la începuturile sale. AWS continuă să generezeă o mare parte din profitul Amazon. ”Sunt încântat să anunţ că în trimestrul trei voi deveni preşedintele executiv al consiliului de administraţie al Amazon şi Andy Jassy va deveni CEO”, a spus Bezos într-o scrisoare adresată angajaţilor.

”În rolul de preşedinte executiv, intenţionez să-mi concentrez energiile şi atenţia asupra noilor produse şi iniţiativelor timpurii. Andy este bine cunoscut în cadrul companiei şi a fost la Amazon aproape atât timp cât am fost şi eu. Va fi un lider remarcabil şi are încrederea mea deplină”. Ştirea a venit odată cu publicarea, pentru prima oară, a unor venituri trimestriale de 100 de miliarde de dolari.

 AWS arealizat o creştere a veniturilor de 28% în trimestrul patru. Aproximativ 52% din venitul operaţional Amazon a fost atribuit AWS, până în octombrie 2020. Jassy va trebui să conducă Amazon în contextul îngrijorărilor antitrust ale autorităţilor de reglementare. În octombrie, după o investigaţie de 16 luni asupra practicilor concurenţiale la mari companii de tehnologie, între care Amazon, o subcomisie juridică din Camera Reprezentanţilor a ajuns la concluzia că Amazon, Apple, Facebook şi Google se bucură de o puterede monopol.

Amazon se confruntă, de asemenea, cu plângeri antitrust în UE. Bezos a declarat că va rămâne implicat în proiecte importante ale Amazon, dar va avea, de asemenea, mai mult timp pentru a se concentra pe Bezos Earth Fund, compania sa de nave spaţiale Blue Origin, The Washington Post şi Amazon Day 1 Fund.

”Oricât de mult mai dansez step în birou, sunt încântat de această tranziţie. Milioane de clienţi depind de noi pentru serviciile noastre şi mai mult de un milion de angajaţi depind de noi pentru mijloacele lor de trai. A fi CEO al Amazon este o responsabilitate profundă şi care te consumă. Când ai o astfel de responsabilitate, este greu să acorzi atenţie oricărui alt lucru”, a spus Bezos în anunţul său intern.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (I)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (I)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Măşti şi autografe

Nichita DANILOV

Măşti şi autografe

Şi asta fiindcă sinuciderea trebuie să te aducă mai aproape de credinţa în sine şi de Dumnezeu. „V-a trecut vreodată prin cap că sinuciderea ar putea dezonora moartea?“, se întreabă el.

Note şi notaţii de (pe) la ţară

Michael ASTNER

Note şi notaţii de (pe) la ţară

Pe front

Grădinile Aramidei şi sărutul de la Alecsandri

Dana ȚABREA

Grădinile Aramidei şi sărutul de la Alecsandri

Deunăzi, doi tineri se sărutau în faţa Teatrului. Cu gesturi tandre care se profilau în aer, suspendate câteva fracţiuni de secundă în spaţiul dintre ei, lasciv, aproape ostentativ şi puţin histrionic. Teatrul lui Ovidiu Lazăr nu este deloc astfel. Cultul regizor ieşean e creator de eseuri scenice, metaforice şi cu toate acestea încărcate de raţionalitate. Poetic, dar totuşi abstract. Interesat de actualitate, dar cu toate acestea mai interesat de interioritatea imponderabilă a personajelor sale schiţă din monologurile regăsite în cânticelele comice ale lui Alecsandri.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.