Jenant! De ce nu primim răspunsuri la reclamaţiile adresate prin „Iaşi City Report“?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Jenant! De ce nu primim răspunsuri la reclamaţiile adresate prin „Iaşi City Report“?

GALERIE
iasi report
  • iasi report
- +

Ieşenii mai au de aşteptat până ce vor primi răspunsuri la sesizările pe care le trimit municipalităţii prin intermediul unei aplicaţii mobile. Lansată în luna februarie, aplicaţia „Iaşi City Report“ nu funcţionează încă la parametri optimi.

Începând cu 1 martie, în aplicaţie au fost introduse circa 50 de sesizări, dar niciuna nu a primit răspuns. Aplicaţia a fost făcută de o firmă orădeană, societate care a furnizat şi primăriei Oradea un astfel de instrument („Oradea City Report“) în anul 2014.

Tot de la 1 martie, în aplicaţia orădeană au fost introduse circa 200 de sesizări, dar, faţă de Primăria Iaşi, cei din Oradea răspund la sesizări, iar cel puţin 60 dintre reclamaţii figurau ieri la amiază drept „rezolvate“.

Alte câteva zeci fuseseră redirecţionate către instituţii orădene sau figurau „în lucru“.

„În acest moment se face un training cu responsabilii pe domenii care vor trebui să gestioneze problemele specifice. Unii dintre cei desemnaţi iniţial au fost înlocuiţi, iar procedura a trebuit reluată. Noi am lansat aplicaţia pentru a vedea exact cum funcţionează şi pentru a corecta, din mers, impedimentele care pot apărea în acest sens. Ţinem legătura şi cu colegii noştri de la Oradea, care au făcut aplicaţia, şi care ne oferă consultanţă la eventualele probleme care pot apărea în gestionarea acesteia“, a susţinut ieri purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Sebastian Buraga.

El a adăugat că, „în perioada următoare“, va fi finalizat trainingul pe fiecare domeniu în parte şi a dat asigurări că aplicaţia va funcţiona la „parametri optimi“. Printre sesizările trimise de ieşeni prin intermediul aplicaţiei mobile se numără probleme legate de siguranţa şi ordine publică, spaţii verzi, mobilier stradal, trotuare degradate, câini comunitari, salubritate, gropi, transport public, maşini abandonate şi altele.

Demn de menţionat este că aplicaţia Primăriei din Oradea a fost lansată încă din luna noiembrie 2014, iar de atunci au fost întregistrate aproape 20.000 de sesizări. În schimb, aplicaţia Primăriei din Iaşi are abia câteva săptămâni de când funcţionează, cu toate că a fost achitată acum aproape doi ani, dar, până recent, nu a fost pusă la dispoziţia ieşenilor. Aplicaţia „Iaşi City Report“ a fost descărcată de peste 500 de ori din Google Play Store.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.