Jeremy Hunt, numit ministru al Finanţelor de către Lizz Truss, după demiterea lui Kwasi Kwarteng

vineri, 14 octombrie 2022, 16:56
1 MIN
 Jeremy Hunt, numit ministru al Finanţelor de către Lizz Truss, după demiterea lui Kwasi Kwarteng

Un fost ministru de Externe, Jeremy Hunt, a fost numit ministru al Finanţelor de către premierul britanic Liz Truss, după destituirea fostului ”cancelar” Kwasi Kwarteng, în toiul unei crize economice şi politice, anunţă Downing Street, relatează AFP.

Jeremy Hunt, în vârstă de 55 de ani, un fost ministru de Externe şi al Sănătăţii, a candidat în această vară la succesiunea lui Boris Johnson, în postul de premier, după care l-a susţinut pe Rishi Sunak împotriva lui Liz Truss. El urmează să fie al patrulea ministru al Finanţelor din 2022.

”Cancelarul” laburist din umbră, Rachel Reeves, subliniază că numai Partidul Laburist poate stabiliza economia şi scoate regatul ”din această mizerie”, relatează BBC News. Laburista Rachel Reeves deniunţă, la rândul său, într-un mesaj postat pe Twitter, că ”schimbarea cancelarului nu repară pagubele făcute”.

”Nu ne trebuie o schimbare a cancelarului, ne trebuie o schimbare a Guvernului”, subliniază ea. ”Numai Partidul laburist oferă leadershipul şi ideile de care Marea Britanie are nevoie pentru a-şi securiza economia şi a ieşi din mizerie”, susţine ea.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii