anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 01.04.2023

Joaca de-a programarea

GALERIE
francisc-cristea
  • francisc-cristea
- +

Momentul startului partidei Poli Iaşi – FC Buzău a fost modificat iarăşi. Poli Iaşi joacă la Baia Mare cu Minaur în şaisprezecimile Cupei României

La Federaţia Română de Fotbal e un adevărat talmeş-balmeş. Un banal meci din Liga a II-a de fotbal, Politehnica Iaşi – FC Buzău, a avut, până acum, trei ore de start anunţate! Iniţial, FRF a anunţat că disputa din cadrul etapei a VI-a a eşalonului secund va avea loc sâmbătă, de la ora 13:30. Apoi, forul care conduce fotbalul românesc a comunicat faptul că duelul va începe cu 24 de ore mai târziu. Federaţia nu a păstrat nici această programare, pe care a modificat-o. Astfel, dacă nu mai apare o altă minune, confruntarea dintre Politehnica şi gruparea din Buzău se va derula duminică, de la ora 13:00.

La duelul cu buzoienii, antrenorul gazdelor, Costel Enache, nu va putea conta pe patru jucători. Francisc Cristea este suspendat după ce a încasat patru cartonaşe galbene în primele cinci runde, Jean Deretti este în perioada de recuperare după fractura de maxilar suferită în timpul disputei cu Universitatea Cluj, din runda a IV-a, iar Marian Stoenac şi Ioan Pop sunt accidentaţi.

Poli, care a revenit de la Huşi miercuri seară, imediat după victoria obţinută cu 1-0 în faţa grupării locale Huşana (Liga a III-a), în turul IV al Cupei României, s-a concentrat începând de ieri la duelul cu FC. Lotului care a făcut deplasarea la Huşi li s-au alăturat jucătorii menajaţi miercuri, Mihalache, Stan, Camara şi Pelivan, aceştia antrenându-se în ziua confruntării de Cupă acasă, cu antrenorul secund Adrian Senin.

Referitor la competiţia fotbalistică internă numărul doi, Politehnica şi-a aflat ieri adversarul pe care îl va întâlni în şaisprezecimile de finală. Acesta este Minaur Baia Mare, care activează în eşalonul trei. Duelul va avea loc în jurul datei de 22 septembrie, în Maramureş. Băimărenii, antrenaţi de Vasile Miriuţă, s-au calificat în această fază a competiţiei după ce au învins în deplasare pe CSM Satu Mare, cu 2-0, Comuna Recea cu 3-0 şi o echipă din Liga a II-a, Unirea Dej, cu 1-0. Minaur a ratat dramatic promovarea în vară, însă acum are un start excelent de campionat, în care a bifat două victorii, 3-1 la Dej, cu Someşul şi 5-0 acasă cu Luceafărul Oradea. (Ovidiu MINEA)

O finală deghizată

În această fază a Cupei României intră echipele din Liga I. În şaisprezecimi sunt programate patru întâlniri între echipele din elită: CSU Craiova – CFR Cluj, FC Argeş - FC Botoşani, Farul Constanţa –Sepsi Sfântu Gheorghe şi CS Mioveni-Rapid. Alte partide interesante sunt cele care opun echipe din Liga I, unor formaţii fruntaşe din L2:Petrolul Ploieşti – FCU Craiova, Concordia Chiajna – Gaz Metan Mediaş sau FC Buzău – Academica Clinceni. Celelalte partide programate sunt CSM Slatina – Dunărea Călăraşi, FK Csikszereda – Chindia Târgovişte, Ripensia Timişoara – Dinamo, CS Hunedoara – FCSB, ACSO Filiaşi – UTA, Unirea Slobozia – Poli Timişoara, Minaur Baia Mare – Poli Iaşi, Şomuz Fălticeni – FC Voluntari, CA Oradea – FC Hermannstadt. Meciurile se joacă pe terenurile echipelor de categorie inferioară. În cazul partidelor cu echipe din acelaşi eşalon gazde vor fi echipele mai slab clasate în sezonul trecut.

Meciul CSU Craiova – CFR Cluj a a fost posibil deoarece Campioana României nu a fost cap de serie la tragerea la sorţi, din cauza rezultatelor slabe din cupă. De asemenea, Poli Iaşi a fost cap de serie datorită rezultatelor bune din ediţia trecută a Cupei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.