Jocul la mica ciupeală
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Jocul la mica ciupeală

GALERIE
onea-poli-argeș
  • onea-poli-argeș
- +

 

Poli s-a mulţumit cu remiza la Piteşti, unde nu a trimis vreun şut pe poartă

 

 

În ciuda declaraţiilor oficiale că se duce la Piteşti la victorie, Politehnica Iaşi a jucat duminică în Trivale doar cu gândul să nu piardă, lucru care s-a văzut pregnant pe tot parcursul meciului. Încă din start, Iaşul a arătat că nu are vreo pretenţie ofensivă, poziţionarea retrasă a lui Vanzo, teoretic “creatorul” oaspeţilor, fiind sugestivă. Cum ceilalţi mijlocaşi centrali, De Iriondo şi Acosta, nu prea au au călcat în terenul advers, fundaşii laterali au urcat rar, aripile au primit puţine mingi, iar Djuranovic a fost strivit de menghina Maric – Turda, Poli nu a avut niciun corner şi niciun şut în 45 de minute. Nici după pauză nu au apărut decât palide îmbunătăţiri ofensive, astfel că Iaşul a încheiat meciul fără şut pe poartă, cu un singur corner obţinut şi două încercări, departe de buturile lui Greab. Tonul la prudenţă a fost dat de antrenorul Nicolo Napoli pe care camerele TV l-au surprins cerând “calm” şi în momente în care senzaţia era că Iaşi, mai proaspătă, mai determinată, putea forţa victoria. De altfel, Napoli nu a făcut nicio schimbare (mutarea A. Stan – Calcan, practic, nu poate fi luată în consideraţie) dintre cele patru la care a avut dreptul la Piteşti. Inexplicabil de vreme ce, de pildă, Andrei Cristea a fost scos la încălzire încă de la pauză, iar golgeterul Iaşului intrase bine în ultimele două meciuri.

Dacă pe plan ofensiv “zero” a fost cifra care a caracterizat Politehnica, pe plan defensiv s-a stat bine. Răzvan Popa le-a mai închis încă o dată gura celor care nu înţeleg că un jucător care nu joacă aproape un tur are nevoie, chiar şi la 24 de ani, de o perioadă pentru a reveni la turaţia aşteptată şi a condus bine o defensivă sigură. Sigur, poarta oaspeţilor a rămas închisă şi pentru că, aşa cum s-a întâmplat de la venirea lui Napoli în Copou, şi la Constanţa, şi cu Hermannstadt, proverbialul noroc al italianului s-a simţit. Arbitrul Găman nu a acordat un penalty gazdelor, Năstăsie a ratat incredibil în minutul 50, iar Brănescu a fost atent la faza din prelungiri când a apărat singurul şut pe poartă al partidei.

Drept urmare, Iaşi a obţinut un punct dintr-un nou meci în care statistica a fost de partea adversarului, care nu a jucat însă deloc grozav, calitatea partidei fiind astfel mult sub pretenţiile eşalonului de elită. Chiar dacă există regretul că “alb-albaştrii” s-au temut prea mult de o echipă care şi-a pierdut consistent din atuul său de bază în 2021, latura fizică, punctul obţinut face ca nivelul de încredere al Politehnicii să rămână ridicat.

Poli a rămas în clasament pe acelaşi picior ca înaintea startului fazei a doua a campionatului, la un punct de baraj şi trei de salvarea directă de la retrogradare, creşterea firească a gradului de omogenitate al echipei dând în continuare speranţe că obiectivul continuării înLiga I poate fi îndeplinit. Chiar dacă în Copou numai de profesionalism nu poate fi vorba pe multe paliere, Iaşi poate specula slăbiciunile adversarilor şi poate rămâne în elită în condiţiile în care echilibrul valoric din play-out este evident.

 

Poli-catalog

 

Brănescu (5,5) – a parat singurul şut pe poartă al meciului, trimis în prelungiri.

Onea (5,5) – l-a strunit destul de bine pe C. Dumitru.

R. Popa (6) – stâlpul apărării.

Baxevanos (5,5) – atent în general, era să provoace un penalty în minutul 17.

Buşu (5,5) – harnic.

De Iriondo (5,5) – bun la distrugere.

Acosta (5,5) – l-a suplinit cu brio pe Passaglia.

Mensah (5) – a trimis un şut.

Vanzo (5) – a jucat foarte retras, nu a contat în ofensivă.

A. Stan a jucat 12 minute.

Djuranovic (5) – nu a reuşit nicio desprindere de adversari.

Calcan (5) – a primit puţine mingi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.