anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Jocurile Olimpice Comunale cu noi recorduri mondiale!

GALERIE
record
 • record
- +

Ecourile Campionatului European Comunal de Fotbal s-au stins deja, însă pasiunea pentru sport a sătenilor din Consumatori arde în continuare ca o flacără olimpică, aşa că satul românesc tradiţional a devenit sat olimpic, care găzduieşte Jocurile Olimpice Comunale, cu nimic mai prejos decât cele de la Tokyo - chiar mai presus, zic sătenii, fiindcă "olimpiada fără spectatori e ca nunta fără băutură şi bătaie". 

Avem informaţii:

* Jocurile Olimpice Comunale au fost deschise în mod festiv, cu focuri de armă, care au punctat intrarea în piaţa din faţa Primăriei a atletului care aducea flacăra olimpică. Ulterior s-a descoperit că focurile au fost trase de pădurar, care l-a văzut pe sportiv alergând şi a crezut, după cum e şi normal, că fuge fiindcă a furat ceva.

* Respectivul atlet a fugit ultima sută de metri în doar 5 secunde, fiind ajutat mult de alicele din sare înfipte în fund; cu torţa olimpică, făcută dintr-o lumânare groasă, albă, împodobită, rămasă de la o nuntă, el a aprins flacăra mare olimpică din piaţă, făcută dintr-un aragaz de voiaj cu butelie, apoi s-a băgat cu fundul în apă rece.

* În noaptea de după deschiderea festivă au fost surprinşi câţiva săteni care prăjeau cârnăciori sau slănină la flacăra olimpică; paznicul comunal a fost pus să păzească flacăra zi şi noapte de-abia după ce primii localnici au adus şi montat deasupra ei un căzănel de rachiu plin cu pufoaice însiropate.

* Oaspeţii au întrebat de unde au făcut rost sătenii din Consumatori de atâtea sute de cercuri olimpice mari, frumoase, din metal, montate simbolic în piaţă, la intrările în localitate şi în alte locuri de interes turistic; lor le-a răspuns primarul: "Sunt cercurile metalice de la butoaiele de vin pe care le-am golit!".

 *         *         *

* Pista de atletism şi ciclism a fost amenajată cu cheltuieli minime prin grija aceluiaşi primar: el a făcut rost de sponsori, care au oferit sucuri şi îngheţate unor copii, ca să arunce zilnic pe şosea cuie, la ambele intrări în localitate, pentru a bloca traficul pe carosabil. Sponsorii sunt cele patru ateliere de vulcanizare.

* Tot primarul a cerut sătenilor cu casele la şosea să dezlege câinii şi să lase portiţele deschise, "ca din neatenţie"; ideea a adus noi recorduri la probele de 1000 de metri plat, 1000 de metri garduri din lemn, plasă sau policarbonat, sărituri în înălţime peste frânghiile de rufe şi în lungime (mai bine zis, lăţime), peste gârlă.

* Aceiaşi câini dezlegaţi, adunaţi în haită, au contribuit la stabilirea unui nou record la ciclism; campionul e Aurel Măciulie, factorul poştal, pe o bicicletă "Tohan" (moştenită de la bunicul său, tot poştaş), care a reuşit să se distanţeze de plutonul câinilor şi să se refugieze într-o curte, pierzând doar un pantof şi tolba cu pensiile.

* Lacul de lângă localitate, apărut pe gârlă de la barajul format de-a lungul vremii din frigidere şi aragazuri vechi, a găzduit probele nautice; acolo s-a desfăşurat proba de canotaj şi tot acolo, dar seara, proba de braconaj. Primarul spune că, de fapt, a fost proba de pescuit sportiv cu carbid şi curent tras de la stâlp.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.