Jocurile Olimpice Paris 2024: Guvernul francez aprobă prime de până la 1.500 de euro pentru funcţionarii publici

duminică, 23 iunie 2024, 16:17
2 MIN
 Jocurile Olimpice Paris 2024: Guvernul francez aprobă prime de până la 1.500 de euro pentru funcţionarii publici

Guvernul francez a publicat, duminică, o lege care permite acordarea de prime suplimentare mai multor categorii de funcţionari implicaţi în Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Paris, informează lefigaro.fr.

În cadrul pregătirii şi desfăşurării Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Paris 2024, au fost emise un decret şi un ordin pentru „creşterea temporară a valorilor maxime regulamentare ale anumitor prime şi indemnizaţii” pentru funcţionarii publici.

Funcționarii publici au mai primit încă o dată prime

Scopul este de a „compensa, în mod excepţional, funcţionarii publici implicaţi direct în pregătirea şi desfăşurarea” Jocurilor Olimpice „sau expuşi unei creşteri semnificative a activităţii generate direct de modificările în organizarea serviciilor legate de Jocuri”, se arată în text

În martie, guvernul a anunţat acordarea unor prime de 500 de euro („creştere temporară a activităţii” şi „limitare” ocazională a concediilor), de 1 000 de euro („creştere temporară a activităţii” şi limitare „susţinută”) şi de 1 500 de euro („mobilizare deosebit de mare, pe termen lung” şi „limitare severă” a concediilor), în funcţie de impactul jocurilor asupra activităţii de serviciu şi a concediilor.

100 000 de funcţionari publici mobilizaţi

Acest lucru se adaugă la alte câteva măsuri de sprijin planificate în timpul Jocurilor Olimpice (26 iulie – 11 august) şi Paralimpice (28 august – 8 septembrie), cum ar fi mai mult telemuncă. La sfârşitul lunii aprilie, Stanislas Guerini, ministrul francez al funcţiei publice, a declarat că aproape 100.000 de funcţionari vor fi implicaţi direct în Jocurile Olimpice.

Textele se referă la o lungă listă de funcţionari publici, în special din administraţia publică de stat, pentru care „prima pentru Jocurile Olimpice” se bazează pe sistemul existent de prime şi indemnizaţii, ale căror valori maxime au fost majorate pentru 2024. Pentru forţele de ordine, „prima pentru Jocurile Olimpice”, anunţată în ianuarie şi majorată la 1900 de euro pentru poliţiştii şi jandarmii care lucrează în regiunea Île-de-France, a fost confirmată printr-o scrisoare co-semnată de prim-ministrul Gabriel Attal şi ministrul de interne Gérald Darmanin.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii