anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Jocurile Paralimpice de iarnă: Sportivii ruşi şi bieloruşi vor putea participa sub "drapel neutru"

GALERIE
paralimpice
 • paralimpice
- +

Comitetul Paralimpic Internaţional a decis, miercuri, să permită sportivilor ruşi şi din Belarus să participe la Jocurile de la Beijing, cu condiţia să fie sub drapel neutru.

Ei au fost autorizaţi miercuri să participe la Jocurile Paralimpice de la Beijing, care încep vineri, în ciuda conflictului din Ucraina, a anunţat Comitetul Internaţional Paralimpic (CPI).

Sportivii din ambele ţări vor participa sub un drapel "neutru şi nu vor apărea pe tabelul de medalii”, potrivit unui comunicat publicat de organizaţia internaţională pe site-ul său.

De asemenea, în cazul câştigătorii medaliei de aur, imnul naţional nu va fi intonat.

CPI a decis astfel să nu urmeze poziţia Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), care a decis excluderea pură şi simplă a sportivilor ruşi şi belarusi.

Andrew Parsons, preşedintele brazilian al comitetului, a explicat motivul unei astfel de decizii printr-un comunicat de presă: "Comitetul Internaţional Paralimpic şi mişcarea paralimpică în general sunt foarte preocupate de încălcarea flagrantă a armistiţiului olimpic de către guvernele rus şi belarusîn zilele premergătoare Jocurilor Paralimpice de iarnă de la Beijing 2022. Consiliul CPI este unit în condamnarea acestor acţiuni şi a fost de acord că acestea nu pot trece neobservate sau fără răspuns. Pentru a decide ce acţiuni ar trebui să întreprindă CPI, a fost fundamental să lucrăm în cadrul noului nostru regulament pentru a rămâne neutri din punct de vedere politic (...) Ceea ce am hotărât este cea mai severă pedeapsă posibilă pe care o putem aplica în cadrul regulilor actuale ale CPI. După Beijing 2022, vom lua, de asemenea, măsuri cu cele 206 organizaţii membre ale noastre pentru a determina dacă orice încălcare a armistiţiului olimpic la viitoarele Jocuri Paralimpice ar putea duce la suspendarea sau desfiinţarea unui Comitet Paralimpic Naţional”.

"Spre deosebire de guvernele lor, aceşti sportivi şi oficiali paralimpici nu sunt agresorii, ei sunt la Beijing pentru a participa la un eveniment sportiv ca toţi ceilalţi. Întreaga lume va urmări Jocurile Paralimpice de iarnă în zilele următoare. Este vital să le arătăm liderilor mondiali că prin sport putem fi uniţi şi că adevărata noastră putere constă în promovarea păcii, înţelegerii şi incluziunii. Acesta este scopul Mişcării Paralimpice. Nu trebuie să pierdem asta din vedere acum, indiferent de circumstanţe”, a adăugat Parsons.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

Dropsuri şi pastile

Michael ASTNER

Dropsuri şi pastile

Motto: De la salcie pân’ la tisa/ Tot copacu’ plânsu-mi-s-a...

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.