anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Joe Biden vrea să naturalizeze nouă milioane de imigranţi

GALERIE
biden
 • biden
- +

Joe Biden cere marţi Guvernului să faciliteze naturalizarea a nouă milioane de imigranţi eligibili în vederea primirii cetăţeniei americane, potrivit unor ofciali de rang înalt din cadrul administraţiei, relatează AFP.

Această măsură se află între o serie de decrete cu privire la imigraţie pe care preşedintele democrat urmează să le semneze marţi şi prin care îşi confirmă voinţa de a relua tradiţia primirii de imigranţi de către Statele Unite, pusă la încercare, auză administraţia sa, de către predecesorul său Donald Trump.

Preşedintele cere totodată o trecere în revistă a tuturor mecanismelor care frânează imigraţia legală şi integrarea imigranţilor, implementate de către Trump, ceea ce va conduce la ”schimbări radicale de politică”, declară oficiali de rang înalt din cadrul Guvernului înainte ca preşedintele să semneze trei decrete.

Primul decret vizează înfiinţarea unui Grup de lucru însărcinat să reunească familiile imigranţilor despărţite prin politica ”toleranţei zero” la frontieră adoptată de administraţia Trump în 2018.

În urma unui val de condamnări, precedentul Guvern republican a renunţat la această politică, însă sute de copii nu şi-au mai regăsit părinţii.

Obiectivul Grupului este să-i identifice şi să propună soluţii în vedeea unei reuniri a familiilor despărţite de administraţia Trump, ”în funcţie de dorinţa şi situaţia” acestora.

Pentru moment, nu se ştie dacă se are în vedere o revenire pe teritoriul american a părinţilor sau copiilor expulzaţi.

REVIZUIREA REGULEI ”SARCINII SOCIETĂŢII”

Un al doilea decret vizează ţările de origine ale migranţilor.

În afară de o reluare a unor ajutoare economice, iniţiativa vizează să restabilească modalităţi de imigraţie legală la sursă - ca cele care au permis în timpul lui Barack Obama aducerea a sute de minori ai căror părinţi se aflau deja în Statele Unite, fără să fie nevoiţi, astfel, să recurgă la rute perciculoase ale imigraţiei.

Cel de-al treilea decret vizează să favorizeze integrarea imigranţilor stabiliţi în mod legal în Statele Unite.

Documentul prevede ”să facă naturalizarea mai accesibilă celor nouă milioane de persoane eligibile la cetăţenia americană”, potrivit oficialilor citaţi.

Acest obiectiv presupune o revizuire a regulei ”sarcinii societăţii”, introdusă în august 2019 de către administraţia Trump - cu scopul de a refuza să acorde green card sau cetăţenia americană imigranţilor care primesc ajutoare sociale, de exemplu îngrijiri de sănătate subvenţionate sau o alocaţie pentru locuinţă.

Majoritatea acestor reforme urmează să fie coordonate de către secretarul însărcinat cu Securitatea Internă (DHS).

Joe Biden l-a nominalizat în acest post pe Alejandro Mayorkas, iar Senatul urmează să se pronunţe asupra nominalizării.

În cazul unei confirmări, acest fiu de refugiaţi cubanezi, care a ajuns în Statele Unite pe când era copil, va fi primul hispanic care va conduce acest departament complex, care supervizează de la imigraţie şi poliţia de la frontieră la situaţii de urgenţă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

BAC

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.