anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Johnny Depp, la San Sebastián: Dacă te consideri un star de Hollywood, eşti mort

GALERIE
Johnny Depp
  • Johnny Depp
- +

Actorul Johnny Depp, prezent la Festivalul de Film de la San Sebastián în calitate de producător al documentarului „Crock of Gold: A Few Rounds with Shane MacGowan”, despre liderul trupei The Pogues, pe care îl consideră unul dintre cei mai mari poeţi din toate timpurile, a vorbit despre statutul de star la Hollywood, dar şi despre Donald Trump.

„Cel mai important este că dacă te consideri un star de Hollywood, eşti mort, este grotesc. Când oamenii mă întreabă ce cred, ca artist, despre ceva este ca şi când aş fi mort sub apă. Nu mă pot considera un artist în niciun fel. Poţi avea o abordare artistică: trebuie să te concentrezi pe călătorie, nu pe rezultat”, a declarat el. Documentarul „Crock of Gold: A Few Rounds with Shane MacGowan”, regizat de Julien Temple, face cronologia anilor de glorie şi de excese ai muzicianului acum în vârstă de 62 de ani.

„Mereu m-a atras ce nu este normal, dar ce este normal? Marlon Brando, care a fost fratele, tatăl şi mentorul meu, era nebun? Keith Richards? Hunter S. Thompson? Poate că este adevărat, poate că este mai bine aşa, poate că asta înseamnă să fii liber”. MacGowan, născut în Pembury, era admirator al IRA şi adolescent în capitala britanică a anilor 1970. În 1982, a fondat The Pogues, care combina rebeliunea punkului cu folkul irlandez şi care, timp de opt ani, a fost simbol al muzicii irlandeze în lume. „Îmi amintesc prima dată când am auzit The Pogues şi vocea lui Shane: cu această furie punk-rock, dar cu aceste melodii minunate şi instrumente tradiţionale. Acest amestec de furie şi melancolie este extraordinar”.

Depp a spus că MacGowan este „unul dintre cei mai mari poeţi ai tuturor timpurilor” şi că ar vrea ca lumea să vadă moştenirea lui. „Este un tip special, cu adevărat unic şi original”. Cei doi s-au cunoscut în Dublin. „Eram cu Gerry Colon (unul dintre „cei patru Guildford”, încarceraţi pe nedrept pentru că ar fi făcut parte din IRA) şi mi-a spus că mă va duce la studio să îl văd pe MacGowan. El stătea în picioare, într-o mână avea o sticlă de whisky şi în cealaltă o chitară acustică, ca şi când încerca să aleagă pe ce parte să cadă, lucru care s-a întâmplat într-un final”.

O sărbătorire a talentului lui, documentarul este şi un portret al consecinţelor consumului de diverse substanţe. La conferinţa de presă de duminică, Depp a fost întrebat şi despre Donald Trump. „Mă bucur de comedie ca oricine: îl văd pe Trump şi râd, este o comedie bună, o comedie terifiantă. Lumea este divizată în SUA. La dracu cu politica. Presupun că este capabil să meargă singur la baie, are un simţ al umorului halucinant”, a mai spus actorul. Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la San Sebastián a început pe 18 septembrie şi se va încheia pe 26 septembrie.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.