Johnny Răducanu, doi ani...
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Johnny Răducanu, doi ani...

GALERIE
4 - Johnny Raducanu4 - Johnny Raducanu 14 - Johnny Raducanu 2
 • 4 - Johnny Raducanu
 • 4 - Johnny Raducanu 1
 • 4 - Johnny Raducanu 2
- +

Pe 1 decembrie 1931 se năştea la Brăila Răducan Creţu, muzicianul care avea să fie cunoscut în România şi chiar în restul lumii sub numele de Johnny Răducanu. A murit în urmă cu exact doi ani, pe 19 septembrie, după o viaţă dedicată jazzului - contrabasist, pianist, compozitor, profesor, promotor. Cu multe decenii în urmă, albumele sale apărute la Electrecord reprezentau oaze de calitate în deşertul acelor ani şi ocazii de a-i asculta, alături de el, pe unii dintre cei mai buni instrumentişti (Eugen Gondi, Dan Ionescu, Toni Kuhn, Ionel Bota, Nicolae Simion, Harry Tavitian etc.) români, mulţi dintre ei aflaţi acum într-o lume mai bună (Dan Ionescu, de pildă, e în Canada, la Toronto, Eugen Gondi în Olanda). Dar şapte note fac mai mult decât o mie de cuvinte: aşadar, să cânte!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.