Jongleria ingenioasă a lui Alexe, scena II – „Maurii” din PNL Iași și-au făcut datoria și au și plecat din CJ
Doi noi consilieri potențial incompatibili au stat totuși în plenul Consiliului Județean doar cât să voteze vicepreședinții lui Costel Alexe. Ei au demisionat apoi, ca să nu intre în incompatibilitate din cauza funcțiilor bănoase deținute în alte părți, tot la stat.
De data asta cu o convocare din vreme, respectiv cu o zi înainte, o nouă ședință extraordinară a Consiliului Județean va avea loc în această dimineață. Pentru cea de acum o săptămână, pentru alegerea pe repede înainte a vicepreședinților, convocarea a venit cu doar 2-3 ore înainte, multor consilieri fiindu-le imposibil să ajungă. Cu excepția celor din grupul PNL, prezent in corpore.
Acum, două puncte de pe ordinea de zi vor constata vacantarea mandatelor a doi dintre ei, pentru care ședința de marțea trecută a însemnat „forța majoră și/sau de maximă urgență pentru rezolvarea intereselor locuitorilor”, potrivit legii, dar marțea aceasta, nu. Este vorba de Mihai-Claudiu Bodoașcă, administrator public la Primăria Pașcani, și de Petrică Lucian Rusu, secretar general adjunct la guvern și prima opțiune a PNL Iași de pe lista candidaților pentru Senat.
Primul a raportat în declarația de avere un salariu lunar ceva mai mare de 10 mii de lei la Primăria Pașcani, anul trecut, în vreme ce al doilea a avut în 2023 o leafă ceva mai mică de 10 mii de lei pe lună de la Secretariatul General al Guvernului. Cele două joburi în care au fost numiți sunt incompatibile cu calitatea de consilier județean (indemnizație 1.300 de lei/ lună).
Motivul real al ședinței din această dimineață este alocarea de spații pentru Direcția Județeană de Statistică și pentru Direcția Județeană pentru Cultură, unde cele două instituții vor depozita arhivele pe perioada cât Casa Pătrată va fi în renovare. Șeful Direcției de Cultură, care, amintim, mai are un singur coleg angajat, ne-a spus că la mutarea arhivei la Centrul Expozițional Moldova vor pune umărul și Consiliul Județean, și Primăria Iași, și Instituția Prefectului, și, nu în ultimul rând, cei de la societatea de construcții care va derula lucrările de eficientizare energetică a Palatului Administrativ. Odată mutate cele două arhive, șantierul poate să înceapă. Conform contractului, acesta ar trebui să se finalizeze într-un termen de un an și patru luni.
Citește și:
- Sunt sau nu în pericol funcțiile noilor vici ai lui Alexe? Cum a ajuns să fie județul guvernat „de îndată”? Suntem campioni pe țară
- Începe evacuarea din Casa Pătrată: Prefectura va fi pe bd. Chimiei, iar Consiliul Județean pe Calea Chişinăului
Publicitate și alte recomandări video