Jongleriile şefului de la Vamă: a donat două apartamente şi a primit unul!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Jongleriile şefului de la Vamă: a donat două apartamente şi a primit unul!

Dănuţ Bolohan a avut anul trecut venituri nete de 1.600 de euro pe lună.

GALERIE
Danut Bolohan
  • Danut Bolohan
- +

Ca în fiecare an, actualul şef al vămilor din judeţele Moldovei şi fost şef al Biroului Vamal de Frontieră Iaşi şi-a completat conştiincios declaraţia de avere şi în 2020. Potrivit documentului, venitul total încasat de Dănuţ Bolohan în anul fiscal 2019 s-a ridicat la 94.269 lei, respectiv un echivalent de aproape 8.000 lei/lună (peste 1.600 euro/lună).

Nu sunt modificări majore comparativ cu 2018, când declara un venit anual mai mare cu 2.200 lei (450 de euro). Bolohan a jonglat însă spectaculos cu averea în ultimii doi ani. Din declaraţia sa publicată pe site-ul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Iaşi reiese că a donat celor doi copii ai săi, în 2018, apartamentele pe care le deţinea împreună cu soţia, respectiv un apartament de 74 mp în Suceava (achiziţionat în 2010), şi unul în judeţul Iaşi, de 61 mp, (cumpărat în 2012).

Cititi si: Anchetatorii au fost acasă la mezzosoprană. Au ieșit supărați foc

„Rămas pe drumuri”, în 2019 Bolohan a devenit, la rândul său, unic proprietar al unui apartament de 49 mp tot printr-un act de donaţie, fără să dezvăluie zona sau cine i l-a donat. Tot în cea mai recentă declaraţie de avere invocă şi existenţa unui împrumut primit încă din 2012 de la un membru al familiei, în valoare de 20.000 de euro, pe care se angaja atunci să i-l restituie în 3 ani, însă l-a amânat sistematic cu banii, ultima dată până în 2025. Termenul scadent era anul în curs. Bolohan a repetat aceeaşi schemă în 2015, când a prelungit termenul tot cu 5 ani. La capitolul interese, precizează că este acţionar la Societatea de Investiţii Financiare (SIF) Oltenia SA, Muntenia SA şi Transilvania SA, dar sumele câştigate din dividente sunt derizorii, mai precis de 2 lei, potrivit declaraţiei sale de avere.

Venituri din jocuri de noroc

Şeful vameşilor moldoveni nu pare totuşi deloc interesat să fie transparent cu veniturile familiei, în ciuda faptului că declaraţia de avere îi cere să menţioneze şi veniturile partenerei sale. Din cele notate în documente, Bolohan este singurul care contribuie de ani buni la bunăstarea familiei, soţia Anişoara fiind, cel puţin la nivel declarativ, casnică de multă vreme. Dănuţ Bolohan a fost numit în funcţia de director al Direcţiei Regionale Vamale (DRV) Iaşi în aprilie 2020, însă a deţinut această funcţie şi în guvernările liberale anterioare. Regionala are în subordine vămile judeţelor Bacău, Neamţ, Vaslui, Iaşi, Botoşani şi Suceava.

Cititi si: Nu mai e nevoie să taie nimeni teii din Iaşi - se usucă singuri

Şeful DRV Iaşi mai menţionează în declaraţia de avere completată în 2020 că nu deţine bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult a căror valoare depăşeşte 5.000 de euro, dar şi că nu a avut alte venituri semnificative anul trecut, cu excepţia veniturilor provenite din postura de şef birou vamal. Astfel, pe întreg anul 2019, în contul lui Bolohan au mai intrat, oficial, doar cei 2 lei din investiţii (dividente din acţiuni) şi circa 3.500 lei, bani din premii şi jocuri de noroc.

Nu mai are nici un ban în cont

Raportat la 2014, când avea depozite în bănci de peste 58.000 de euro, în ultimii ani nu a mai avut bani de economisit, în schimb a adunat datorii. Pe lângă banii luaţi cu împrumut de la rude în urmă cu 8 ani, în cuantum de 20.000 de euro, Dănuţ Bolohan mai bifează în 2019 la capitolul datorii un credit de circa 141.000 lei (29.400 euro) la Alior Bank, contractat anul trecut şi scadent în 2024. Acesta conduce un autoturism KIA Sportage din 2016. Deşi nu este specificat, preţul unui astfel de automobil porneşte de la 14.000 de euro şi poate ajunge până la 20.000 de euro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.