anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Jongleriile şefului de la Vamă: a donat două apartamente şi a primit unul!

Dănuţ Bolohan a avut anul trecut venituri nete de 1.600 de euro pe lună.

GALERIE
Danut Bolohan
  • Danut Bolohan
- +

Ca în fiecare an, actualul şef al vămilor din judeţele Moldovei şi fost şef al Biroului Vamal de Frontieră Iaşi şi-a completat conştiincios declaraţia de avere şi în 2020. Potrivit documentului, venitul total încasat de Dănuţ Bolohan în anul fiscal 2019 s-a ridicat la 94.269 lei, respectiv un echivalent de aproape 8.000 lei/lună (peste 1.600 euro/lună).

Nu sunt modificări majore comparativ cu 2018, când declara un venit anual mai mare cu 2.200 lei (450 de euro). Bolohan a jonglat însă spectaculos cu averea în ultimii doi ani. Din declaraţia sa publicată pe site-ul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Iaşi reiese că a donat celor doi copii ai săi, în 2018, apartamentele pe care le deţinea împreună cu soţia, respectiv un apartament de 74 mp în Suceava (achiziţionat în 2010), şi unul în judeţul Iaşi, de 61 mp, (cumpărat în 2012).

Cititi si: Anchetatorii au fost acasă la mezzosoprană. Au ieșit supărați foc

„Rămas pe drumuri”, în 2019 Bolohan a devenit, la rândul său, unic proprietar al unui apartament de 49 mp tot printr-un act de donaţie, fără să dezvăluie zona sau cine i l-a donat. Tot în cea mai recentă declaraţie de avere invocă şi existenţa unui împrumut primit încă din 2012 de la un membru al familiei, în valoare de 20.000 de euro, pe care se angaja atunci să i-l restituie în 3 ani, însă l-a amânat sistematic cu banii, ultima dată până în 2025. Termenul scadent era anul în curs. Bolohan a repetat aceeaşi schemă în 2015, când a prelungit termenul tot cu 5 ani. La capitolul interese, precizează că este acţionar la Societatea de Investiţii Financiare (SIF) Oltenia SA, Muntenia SA şi Transilvania SA, dar sumele câştigate din dividente sunt derizorii, mai precis de 2 lei, potrivit declaraţiei sale de avere.

Venituri din jocuri de noroc

Şeful vameşilor moldoveni nu pare totuşi deloc interesat să fie transparent cu veniturile familiei, în ciuda faptului că declaraţia de avere îi cere să menţioneze şi veniturile partenerei sale. Din cele notate în documente, Bolohan este singurul care contribuie de ani buni la bunăstarea familiei, soţia Anişoara fiind, cel puţin la nivel declarativ, casnică de multă vreme. Dănuţ Bolohan a fost numit în funcţia de director al Direcţiei Regionale Vamale (DRV) Iaşi în aprilie 2020, însă a deţinut această funcţie şi în guvernările liberale anterioare. Regionala are în subordine vămile judeţelor Bacău, Neamţ, Vaslui, Iaşi, Botoşani şi Suceava.

Cititi si: Nu mai e nevoie să taie nimeni teii din Iaşi - se usucă singuri

Şeful DRV Iaşi mai menţionează în declaraţia de avere completată în 2020 că nu deţine bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult a căror valoare depăşeşte 5.000 de euro, dar şi că nu a avut alte venituri semnificative anul trecut, cu excepţia veniturilor provenite din postura de şef birou vamal. Astfel, pe întreg anul 2019, în contul lui Bolohan au mai intrat, oficial, doar cei 2 lei din investiţii (dividente din acţiuni) şi circa 3.500 lei, bani din premii şi jocuri de noroc.

Nu mai are nici un ban în cont

Raportat la 2014, când avea depozite în bănci de peste 58.000 de euro, în ultimii ani nu a mai avut bani de economisit, în schimb a adunat datorii. Pe lângă banii luaţi cu împrumut de la rude în urmă cu 8 ani, în cuantum de 20.000 de euro, Dănuţ Bolohan mai bifează în 2019 la capitolul datorii un credit de circa 141.000 lei (29.400 euro) la Alior Bank, contractat anul trecut şi scadent în 2024. Acesta conduce un autoturism KIA Sportage din 2016. Deşi nu este specificat, preţul unui astfel de automobil porneşte de la 14.000 de euro şi poate ajunge până la 20.000 de euro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cosmin PAȘCA

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cea mai importantă concluzie a alegerilor din weekend este că PNL împreună cu USR PLUS l-ar fi învins pe Chirica dacă ar fi semnat din timp un acord politic. Ar fi câştigat Primăria fără să „livreze” un candidat extraordinar, fără bani publici aruncaţi de Guvernul Orban în campanie, fără cine ştie ce val de emoţie care să mobilizeze tinerii la urne.

Filmuletul zilei

opinii

Zgripţurisme

Codrin Liviu CUȚITARU

Zgripţurisme

„Domnule profesor, eu nu sunt, cu adevărat, politicos şi nici măcar influenţat de retorica rusofonă (unii cred că aş trăi sub umbrela discursului bombastic răsăritean, din unghiul formaţiei mele profesionale!). Ca să fiu sincer până la capăt, eu rămân numai precaut în eschiva mea ceremonioasă. Mă apăr deci prin intermediul formulelor supradimensionat-politicoase. De trădare, de dezamăgire, de vulgaritate, de intruziune.”

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Crizele financiare au un impact considerabil şi în ceea ce priveşte politica monetară implementată de băncile centrale, precum şi asupra obiectivelor şi instrumentelor utilizate de acestea. 

Despre Iaşi (III)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (III)

Un Iaşi puternic, capabil să concureze cu oraşe situate dincolo de limitele regionale (Clujul, Timişoara, Chişinăul, Lvov-ul, Poznan sau Odesa), e o condiţie sine qua non pentru competitivitatea regiunii noastre. Un Iaşi puternic, un Galaţi puternic, un Bacău sau o Suceavă puternice, toate aflate în relaţii de interdependenţă, reprezintă reperele principale ale coeziunii nostre teritoriale.

pulspulspuls

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Iată, stimaţi electori şi scumpiţe electoriţe, că a venit pe azi şi rândul analizei post-alegeri de la PSD Iaşi, după ce am trecut prin ciurul raţiunii şi prin dârmonul aritmeticii electorale situaţiunile din PNL, apoi de la trupa de strânsură a dipotatului dârvar, dar şi situaţiunea delicată şi neaşteptată dintre Alexe şi Chirica, după noile scoruri ale fiecăruia. 

Caricatura zilei

Renumărare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.