anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presă

Joseph Daul, președintele Partidului Popular European (PPE): "Milităm activ pentru dreptul la muncă al cetățeanului european, pentru aceeași salarizare, pentru aceeași muncă, în același loc."

GALERIE
ppe 1
 • ppe 1
- +

Dinamica politică europeană, noile provocări reprezentate de migrație, Brexit și de reconfigurările dorite de unii actori politici pe piața europeană a muncii reprezintă pentru Partidul Popular European (PPE) motive în plus pentru definirea foarte clară a abordării față de centrarea întregii politici europene în jurul interesului cetățeanului european.

Joseph Daul, președintele PPE, a declarat recent: "Jean-Claude Juncker a plasat poporul european în centrul viziunii Europei pentru viitorul său. PPE susține această viziune, în integralitatea ei. Nu există o Uniune Europeană fără poporul său. Este timpul să distrugeți imaginea turnului de fildeș de la Bruxelles. Trebuie să abordăm mai întâi preocupările principale ale cetățenilor noștri și apoi să luăm măsuri pentru a ne angaja în dialog direct cu aceștia.
Cetățenii europeni au dreptul să se simtă în siguranță acasă și este datoria noastră să facem tot ce ne stă în putere pentru a face acest lucru. Pentru a proteja europenii, avem nevoie de o Uniune Europeană de Apărare și Securitate demnă de nume. Nu este vorba despre război; este vorba de păstrarea păcii noastre de durată. În ceea ce privește migrația, au fost puse în aplicare o serie de măsuri concrete, cum ar fi o frontieră europeană și o pază de coastă. Dar, pentru a stopa fluxul migranților, în timp ce ne îndeplinim obligațiile noastre umanitare, trebuie încă să realizăm un sistem eficient pentru protejarea frontierelor externe ale UE și un sistem european comun de azil.

Dar un sentiment de siguranță provine de asemenea din stabilitatea economică. Cetățenii UE trebuie să poată privi viitorul cu încredere și să fie siguri că își pot asigura familiile. Acum, că perspectivele economice sunt mai bune și ocuparea forței de muncă nu a fost niciodată atât de mare în UE, avem ocazia de a consolida dimensiunea socială a UE și de a reduce inegalitățile sociale. Fiecare acțiune întreprinsă, fiecare euro cheltuită, trebuie să îmbunătățească viața poporului european. Acesta este angajamentul PPE: pregătirea pentru ziua de mâine, astfel încât să ofere cele mai mari oportunități generațiilor viitoare.

Nu există o Uniune fără cetățenii europeni, fiecare dintre aceștia fiind egali. Îl susținem pe deplin pe Jean-Claude Juncker pentru eliminarea standardelor și discrepanțelor duble. Milităm activ pentru aceeași salarizare, pentru aceeași muncă, în același loc. Fiecare cetățean european trebuie, de asemenea, să aibă acces la aceeași calitate a produselor. Un cetățean european trebuie să poată găsi în magazinul său local un produs la aceleași standarde de înaltă calitate ca și produsele din cealaltă parte a Uniunii Europene. Puterea noastră este în unitatea noastră.

Jean-Claude Juncker are dreptate. Trebuie să ajungem la inimile și mințile europenilor. Uniunea Europeană trebuie să fie mai responsabilă și mai deschisă cetățenilor săi. Este datoria noastră, ca partid politic european, să aducem UE mai aproape de cetățenii săi și să-i explicăm mai bine beneficiile. PPE este, de asemenea, angajată în procesul Spitzenkandidaten și să se adreseze tuturor europenilor de pe întreg continentul. Este momentul să vă reconectați."

Partidul Popular European (PPE) este cel mai mare grup politic din Parlamentul European.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

Dropsuri şi pastile

Michael ASTNER

Dropsuri şi pastile

Motto: De la salcie pân’ la tisa/ Tot copacu’ plânsu-mi-s-a...

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.