Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

miercuri, 29.11.2023

Comunicat de presă

Joseph Daul, președintele Partidului Popular European (PPE): "Milităm activ pentru dreptul la muncă al cetățeanului european, pentru aceeași salarizare, pentru aceeași muncă, în același loc."

GALERIE
ppe 1
  • ppe 1
- +

Dinamica politică europeană, noile provocări reprezentate de migrație, Brexit și de reconfigurările dorite de unii actori politici pe piața europeană a muncii reprezintă pentru Partidul Popular European (PPE) motive în plus pentru definirea foarte clară a abordării față de centrarea întregii politici europene în jurul interesului cetățeanului european.

Joseph Daul, președintele PPE, a declarat recent: "Jean-Claude Juncker a plasat poporul european în centrul viziunii Europei pentru viitorul său. PPE susține această viziune, în integralitatea ei. Nu există o Uniune Europeană fără poporul său. Este timpul să distrugeți imaginea turnului de fildeș de la Bruxelles. Trebuie să abordăm mai întâi preocupările principale ale cetățenilor noștri și apoi să luăm măsuri pentru a ne angaja în dialog direct cu aceștia.
Cetățenii europeni au dreptul să se simtă în siguranță acasă și este datoria noastră să facem tot ce ne stă în putere pentru a face acest lucru. Pentru a proteja europenii, avem nevoie de o Uniune Europeană de Apărare și Securitate demnă de nume. Nu este vorba despre război; este vorba de păstrarea păcii noastre de durată. În ceea ce privește migrația, au fost puse în aplicare o serie de măsuri concrete, cum ar fi o frontieră europeană și o pază de coastă. Dar, pentru a stopa fluxul migranților, în timp ce ne îndeplinim obligațiile noastre umanitare, trebuie încă să realizăm un sistem eficient pentru protejarea frontierelor externe ale UE și un sistem european comun de azil.

Dar un sentiment de siguranță provine de asemenea din stabilitatea economică. Cetățenii UE trebuie să poată privi viitorul cu încredere și să fie siguri că își pot asigura familiile. Acum, că perspectivele economice sunt mai bune și ocuparea forței de muncă nu a fost niciodată atât de mare în UE, avem ocazia de a consolida dimensiunea socială a UE și de a reduce inegalitățile sociale. Fiecare acțiune întreprinsă, fiecare euro cheltuită, trebuie să îmbunătățească viața poporului european. Acesta este angajamentul PPE: pregătirea pentru ziua de mâine, astfel încât să ofere cele mai mari oportunități generațiilor viitoare.

Nu există o Uniune fără cetățenii europeni, fiecare dintre aceștia fiind egali. Îl susținem pe deplin pe Jean-Claude Juncker pentru eliminarea standardelor și discrepanțelor duble. Milităm activ pentru aceeași salarizare, pentru aceeași muncă, în același loc. Fiecare cetățean european trebuie, de asemenea, să aibă acces la aceeași calitate a produselor. Un cetățean european trebuie să poată găsi în magazinul său local un produs la aceleași standarde de înaltă calitate ca și produsele din cealaltă parte a Uniunii Europene. Puterea noastră este în unitatea noastră.

Jean-Claude Juncker are dreptate. Trebuie să ajungem la inimile și mințile europenilor. Uniunea Europeană trebuie să fie mai responsabilă și mai deschisă cetățenilor săi. Este datoria noastră, ca partid politic european, să aducem UE mai aproape de cetățenii săi și să-i explicăm mai bine beneficiile. PPE este, de asemenea, angajată în procesul Spitzenkandidaten și să se adreseze tuturor europenilor de pe întreg continentul. Este momentul să vă reconectați."

Partidul Popular European (PPE) este cel mai mare grup politic din Parlamentul European.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un climat nefavorabil pentru eforturile de centralizare a UE (I)

Lucian DÎRDALA

Un climat nefavorabil pentru eforturile de centralizare a UE (I)

Compoziţia Parlamentului European ar putea deveni şi mai neprietenoasă faţă de iniţiativele pro-federaliste după alegerile din iunie, când sunt aşteptate scoruri bune ale formaţiunilor afiliate grupurilor eurosceptice – Conservatorii şi Reformiştii Europeni (ECR), respectiv Identitate şi Democraţie (ID).

opinii

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (I)

Florin CÎNTIC

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (I)

Cum Dan Alexe a stârnit Golemul adormit al naţional-ceauşismului istoric aş pune această introducere la viitoarea mea analiză a prodigioasei sale activităţi editoriale din ultimul deceniu de a construi o hermeneutică istorică cu ajutorul literaturii şi al lingvisticii:

Un domeniu de cercetare încă nou în România: muzica de film (II)

Alex VASILIU

Un domeniu de cercetare încă nou în România: muzica de film (II)

În însemnările de miercurea trecută m-am referit la avatarurile muzicii filmului „Ivan cel Groaznic”. Deşi i-a dat însărcinarea de a realiza superproducţia unuia dintre cei mai valoroşi regizori sovietici, Serghei Eisenstein, care l-a solicitat ca autor al comentariului muzical pe Serghei Prokofiev, cu un prestigiu profesional ce nu putea fi pus în discuţie de nimeni, dictatorul Stalin a interzis difuzarea părţii a II-a, considerând-o „anti-istorică”. 

Cadouri surpriză

Briscan ZARA

Cadouri surpriză

Dacă vrei să dai cuiva un cadou surpriză de Crăciun, iar acesta să fie perceput la maxima lui valoare, vezi să i se potrivească, să nu îl sperie, să nu îl omoare şi, nu în ultimul rând, dă-i-l, domnule, în noaptea de Ajun, nu în noiembrie. Spor la cumpărături!

pulspulspuls

Voi ştiţi care este mai nou motivul pentru care nea Mihăiţă are visuri urâte în taxiuri?

Voi ştiţi care este mai nou motivul pentru care nea Mihăiţă are visuri urâte în taxiuri?

Dragi telespectatori, voi aveţi idee la ce cuvinte tremură în ultima vreme cel mai tare nea Mihăiţă când le aude? 

Caricatura zilei

Drona cu bunătăți

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri