Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Judecătoare, "împuşcată" cu un dosar de o femeie sătulă de ritmul de melc al proceselor

GALERIE
sala_judecata Foto luju.ro
  • sala_judecata Foto luju.ro
- +

O femeie a fost trimisă ieri în judecată după ce a făcut scandal în timpul unei şedinţe de judecată şi a aruncat cu un dosar înspre judecătoarea de şedinţă, încercând să o lovească. Femeia era supărată că procesul ei s-ar fi derulat prea lent.

O judecătoare din Iaşi a fost victima unei justiţiabile care a atacat-o şi jignit-o în timpul unei şedinţe. Ma­gistratul Teodora Andreea Şanac, de la Secţia Civilă a Judecătoriei Iaşi, a fost victima unei femei de 47 de ani, nemulţumită de modul în care se derula un proces de divorţ.

Ieri, pro­cu­rorii Parchetului de pe lângă Ju­decătoria Iaşi au trimis-o în judecată pe agresoarea Iuliana Iancu, pe care o acuză de încălcare a solemnităţii şedinţei de judecată şi ultraj judiciar. Cele două infracţiuni sunt nou introduse în Codul Penal.

Un avocat a salvat-o pe judecătoare

Potrivit rechizitoriului, fapta Iu­lianei Iancu, originară din satul Brea­zu, comuna Rediu, a avut loc pe 27 iunie, în timpul unei şedinţe de judecată în care preşedinte era An­dreea Şanac.

În ziua respectivă, Iancu a venit la Judecătorie împreună cu un martor, însă instanţa a decis ca acesta să fie audiat la un termen următor, de pe 23 octombrie. „Inculpata a izbucnit nervos şi a început să se manifeste violent strigând că nu pleacă până nu se face dreptate“, preci­zează pro­curorii. În rechizitoriu se men­ţionează că Iuliana Iancu adresa injurii judecătoarei şi sistemului judiciar şi că ţipa „mafioţilor!“.

Procurorii au mai menţionat că, deşi preşedintele de şedinţă i-a cerut să se calmeze, Iancu ar fi continuat să fie agresivă verbal, bătând şi foarte puternic cu pumnii în masă.

La un moment dat, femeia s-a apropiat de biroul grefierei şi a ridicat cel mai voluminos dosar de acolo, încercând să o lovească pe jude­cătoare cu acesta. Ea a fost oprită de avocatul Constantin Curcă, dosarul aruncat ajungând totuşi pe masa judecătoarei, fără a o lovi pe aceasta. După ce grefiera a apăsat butonul de panică, un jandarm al instituţiei a imobilizat-o pe Iuliana Iancu. Ulte­rior, aceasta s-a încuiat în baie şi a con­tinuat să strige „hoţii“.

Agresoarea: „Nu am omorât pe nimeni“

La audieri, femeia a precizat că nu regretă ceea ce a făcut întrucât, în opinia sa, procesul ei ar fi fost tergiversat fără temei. Procurorii au arătat însă că varianta Iulianei Iancu nu stă în picioare întrucât aceasta ar fi provocat anterior amânarea jude­cării dosarului, după ce a plecat în străinătate şi a schimbat conţinutul cererii de chemare în judecată.

Referitor la punerea sa sub acuzare, Iancu a precizat „că nu a omorât pe nimeni“ şi nu a înţeles de ce trebuie să dea socoteală în faţa anchetatorilor. În actul de acuzare, referitor la atitudinea justiţiabilei, procurorii au menţionat: „Inculpata a dovedit lipsă de respect faţă de cadrul solemn al şedinţei de judecată adresând injurii, cuvinte vulgare la adresa completului, a actului de justiţie, inducând o stare de pericol magistratului pentru siguranţa sa fizică, pentru demnitatea şi integritatea actului de justiţie“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri