Judecător: Ion Cristoiu nu a putut demonstra că nu a colaborat cu Securitatea. Finalul unui interviu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Judecător: Ion Cristoiu nu a putut demonstra că nu a colaborat cu Securitatea. Finalul unui interviu

GALERIE
ion cristoiu
  • ion cristoiu
- +

Ion Cristoiu l-a dat în judecată pe istoricul Mădălin Hodor, după ce acesta a declarat într-un interviu pentru Newsweek România că jurnalistul este menționat, în documente din arhiva fostei Securități, ca sursa „Coroiu”. Fondatorul EvZ a pierdut procesul.

Cercetătorul CNSAS Mădălin Hodor a declarat într-un interviu acordat Newsweek România, publicat în 2018, că fondatorul cotidianului Evenimentul Zilei, Ion Cristoiu, s-a numărat printre sursele fostei Securități și că va publica în curând documentul care demonstrează acest lucru.

Ulterior, Newsweek România a publicat o serie de documente depuse de CNSAS la dosarul în care cei doi se judecau, acte solicitate de instanță. În aceste documente din arhiva fostei Securități, Ion Cristoiu este menționat ca sursa „Coroiu”. 

Ion Cristoiu l-a dat în judecată pe Mădălin Hodor pentru interviul acordat de acesta Newsweek România, dar în 2019 a pierdut definitiv. Acum, instanța a motivat de ce a respins acțiunea fondatorului EvZ.

„Faptele esenţiale reţinute de instanţele de fond arată că pârâtul Hodor Mădălin Vasile a acordat un interviu la data de 28.05.2018, publicat on line de Newsweek, interviu intitulat „Mădălin Hodor confirmă: Ion Cristoiu a fost sursă a Securităţii”, în cuprinsul căruia a făcut referire la menţionarea reclamantului pe una dintre listele ce cuprind sursele fostei Securităţi a statului comunist la care s-a renunţat în anul 1985, apreciind că aceasta implică existenţa calităţii sale de sursă anterior momentului evocat.

Pârâtul Hodor Mădălin este salariatul pârâtei CNSAS în funcţia de consilier în Direcţia Investigaţii şi totodată cercetător acreditat, obținând informațiile menţionate în interviu în această ultimă calitate, ce îi dădea şi dreptul de a aduce la cunoştinţa publicului cele aflate cu ocazia cercetării desfăşurate.

Mai mult, pe newsweek

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.