anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Judecătorii au anulat amenda unui camionagiu prins cu gabarit depăşit cum strică drumul din judeţ

GALERIE
gabarit depasit
 • gabarit depasit
- +

O firmă de transporturi a scăpat basma curată după ce a fost acuzată că distruge drumurile judeţene cu camioanele. În iunie anul trecut, pe DJ 248B, între Bogonos şi Horleşti, un camion cu remorcă al SC Mihot Agregate SRL a fost oprit de poliţiştii din Leţcani şi supus verificării greutăţii. Conform legii, greutatea maximă admisă a unui ansamblu de vehicule este de 40 de tone. Camionul avea însă 44,2 tone, ceea ce i-a atras societăţii o amendă de 2.000 de lei.

Procesul-verbal a fost contestat în instanţă de reprezentanţii firmei, aceştia susţinând că era nelegal întocmit. Concret, în locul datelor de identificare ale SC Mihot Agregate, fuseseră trecute datele altei firme. Argumentul a fost respins însă de magistraţii Judecătoriei. „Conducătorul auto a furnizat agentului constatator informaţiile cu privire la datele de identificare ale agentului economic. Acesta nu a avut nicio obiecţiune la cele menţionate în fişa de constatare cu privire la denumirea sau datele de identificare ale agentului economic. Mai mult de atât, la adresa menţionată de conducătorul auto există două societăţi comerciale, respectiv SC Mihot SRL si SC Mihot Agregate SRL, firme care au acelaşi număr de telefon şi aceeaşi adresă.

În aceste condiţii, petenta nu se poate prevala de propria culpă pentru a invoca nulitatea procesului verbal de constatare a contravenţiei”, au consemnat judecătorii. Totuşi, ei au considerat că un simplu avertisment este suficient pentru ca societatea să nu repete contravenţia, nefiind necesară o amendă. Sentinţa a fost pronunţată vineri, Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor având posibilitatea de a o contesta cu apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.