Judecătorii au decis ca un elev de clasa a XII-a să facă şcoală online
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Judecătorii au decis ca un elev de clasa a XII-a să facă şcoală online

Tânărul a cerut să meargă la şcoală, dar instanţa i-a refuzat cererea. Poliţiştii l-au prins anul trecut cu ecstasy şi cannabis.

GALERIE
scoala online
  • scoala online
- +

Un traficant de droguri a cerut relaxarea condiţiilor de arest la domiciliu pentru a merge la şcoală. Elev în clasa a XII-a a Liceului de Mecatronică şi Automatizări, Robert Andriazi a fost trimis în judecată anul trecut pentru trafic de droguri de risc şi mare risc. Acesta fusese depistat de poliţiştii locali aflaţi în patrulare în zona Rond Agronomie în seara zilei de 8 ianuarie. 

Atenţia poliţiştior a fost atrasă de vederea a patru autoturisme parcate într-o zonă ferită, cu luminile stinse şi a 10 persoane aflate în apropierea acestora. În autoturismul lui Andriazi şi asupra acestuia au fost găsite 26 de comprimate de MDMA şi 22 grame de cannabis. În faţa instanţei, tânărul a solicitat schimbarea încadrării juridice din trafic de droguri, pedepsit cu închisoarea între 3 şi 15 ani, în consum ilicit de droguri. Conform legii, deţinerea de droguri pentru consum propriu se pedepseşte cu maximum 5 ani de închisoare. Solicitarea lui Andriazi a fost însă respinsă, judecătorii considerând că 26 de comprimate reprezintă o cantitate prea mare pentru un consumator ocazional. După propriile declaraţii, tânărul mai consumase ecstasy de doar două ori în viaţă, simţindu-se rău după aceasta.

Instanţa a luat în considerare, în favoarea inculpatului, cantitatea relativ mică de droguri deţinută, faptul că la şcoală avea rezultate deosebite, dar şi faptul că familia acestuia nu se ocupa îndeaproape de el, ceea ce a favorizat intrarea într-un anturaj dubios. Pedeapsa finală stabilită de magistraţii Tribunalului a fost orientată spre minim, respectiv 3 ani şi 6 luni de închisoare, în regim de detenţie. Sentinţa nu este încă definitivă, primul termen la Curtea de Apel urmând să aibă loc pe 17 februarie, cu acuzatul în stare de arest la domiciliu.

În paralel cu apelul împotriva sentinţei de condamnare date de Tribunal, Andriazi a cerut să i se acorde dreptul de a participa fizic la cursurile şcolare, deci o relaxare a condiţiilor arestului. Cererea de încuviinţare a părăsirii domiciliului depusă de Robert Andriazi a fost însă respinsă luni de magistraţii Curţii de Apel ca nefondată. În schimb, judecătorii au hotărât să ceară liceului şi Inspectoratului Şcolar Judeţean să-i asigure participarea la cursuri în format online.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

America pierde teren în faţa Rusiei şi a Chinei, în Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

America pierde teren în faţa Rusiei şi a Chinei, în Orientul Mijlociu

Naivităţile şi imperativele ideologice progresiste ale politicii externe a administraţiei Biden se lovesc de o realitate geopolitică în care şi Rusia, şi China se dovedesc a fi extrem de abile în a-şi impune propria naraţiune şi a eroda influenţa americană în Orientul Mijlociu.

Filmuletul zilei

opinii

Mirel Cană - o încercare de portret

Nichita DANILOV

Mirel Cană - o încercare de portret

L-am întâlnit deseori la Casa Dosoftei. Mi-l închipui şi azi tronând acolo, retras în spatele unui pupitru rustic, scrutând prin ochelarii fumurii hrisoavele înşirate în vitrine, dar şi pe pereţii reci, uşor igrasioşi, pe care trecerea vremii a desenat tot felul de umbre şi de figuri voievodale. În acest spaţiu al amintirii, placat de ziduri groase, spectrul lui Mirel Cană se simte cu adevărat în elementul său.

Grădinărit uman. Despre oameni şi câini

Dana ȚABREA

Grădinărit uman. Despre oameni şi câini

Termenul „cultură” provine la latinescul „colere” care înseamnă a cultiva. Civilizaţia şi cultura îl îndepărtează pe om de latura sa animalică, barbară şi îl apropie de cea spirituală. Însă omul rămâne în esenţa sa o fiinţă animalică, având posibilitatea de a alege, şi care în orice împrejurări va alege cea mai rea posibilitate dintre toate. În acest sens, „Grădinărit uman” nu este atât despre familia disfuncţională, cât mai ales despre o umanitate disfuncţională în întregul ei. Departe de a putea fi vorba de o comedie, poate doar despre la comédie humaine.

Profilul neo-activistului american

Michael ASTNER

Profilul neo-activistului american

Vara trecută, înainte să vin la Amnaş, am primit de la o prietenă două ziare germane pe care le luase-n aeroport ca lectură de călătorie. Le-am luat la rândul meu pe drum, dar pentru că-s ziare de ziare, format mare, adică (vorbesc de Die Welt şi de Süddeutsche Zeitung), nu le-am deschis în tren, iar la ţară apoi… nici atât: am adunat fructe, am cosit iarbă, am primit oaspeţi (cumnatul, nepotul şi băiatul nepoatei), apoi m-am apucat de dezgropat fântâna din bătrâni, tot felul de lucrări şi munci mi-au ocupat timpul, iar ziarele în cauză (ambele din 14 iulie 2020) au fost uitate. Zilele trecute, am dat de ele. Hm - ia să le răsfoiesc şi să văd dacă mai găsesc ceva actual respectiv demn de citit!

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Tot felu

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.