anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Judecătorii nu au fost de acord cu anularea concursului de director al Spitalului "Spiridon"

GALERIE
concurs, manager, movila, spiridon
 • concurs, manager, movila, spiridon
- +

Curtea de Apel a respins cererea de anulare a concursului de manager al Spitalului Spiridon, depusă de medicul Raluca Movilă, soţia city managerului de Iaşi, Petru Movilă.

În momentul organizării concursului pentru funcţia de manager al celui mai mare spital din regiunea Moldovei, dr. Raluca Neagu-Movilă s-a văzut eliminată din competiţie încă de la linia de start. Unul dintre contracandidaţii săi a depus o contestaţie, după ce aceasta a predat comisiei de concurs un proiect de management prea lung, în condiţiile în care candidaţii ar fi trebuit să exprime într-un document de maxim 20 de pagini ce planuri manageriale ar urma să aplice, dacă ar câştiga. Contestaţia a fost depusă de Daniel Timofte, actualul manager al Spitalului Sf. Spiridon, care a arătat că Raluca Neagu Movilă a depăşit cu 10 pagini limita maximă a proiectului de management.

Contestaţia a fost admisă, iar “Comisia de soluţionare a contestaţiilor pentru concursul de ocupare a postului de manager la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Spiridon, în urma contestaţiei depuse de candidatul Timofte Daniel Vasile din 23 august a.c., privind rezultatul verificării dosarelor de concurs(...) decide cu privire la nerespectarea numărului de pagini reglementat pentru proiectul de management depus de către candidata Neagu-Movilă Raluca, admite contestaţia, constată neîndeplinirea condiţiilor legale de participare la concurs a candidatei şi decide respingerea acesteia".

În continuare, Raluca Neagu Movilă a încercat, cu o plângere în Contencios Administrativ, să obţină suspendarea concursului. Apoi a cerut anularea concursului de ocupare a funcţiei de manager al Spitalului Clinic de Urgenta Sfântul Spiridon. Nici cu procesul deschis pe rolul Curţii de Apel la mijlocul lunii februarie, Raluca Neagu Movilă nu a avut succes. Magistraţii i-au respins, ca nefondată, cererea de anulare a concursului. În plus, instanţa “obligă reclamanta la plata către pârâtul Timofte Daniel Vasile a sumei de 2.975 lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în onorariu avocat", după cum se arată în hotărârea magistraţilor din acest caz.

Bătălia nu este însă pierdută definitiv pentru dr. Neagu. Medicul mai poate recurs, tot la Curtea de Apel, în termen de 15 zile.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.