Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Judecătorul membru CSM Cristi Dănileţ, profesor de educaţie juridică pentru elevil

GALERIE
danilet
  • danilet
- +

Un judecător membru al Consiliului Suprem al Magistraturii a lucrat în cursul zilei de ieri cot la cot cu studenţii Facultăţii de Drept ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi. Cristi Dănileţ a susţinut un training pentru a-i pregăti pe studenţi într-o proiect organizat de Facultatea de Drept în colaborare cu liga tinerilor care studiază acolo, pentru a putea organiza o serie de ore de educaţie juridică în şcoli.

„Proiectul are în vedere facilitarea accesului la cunoştinţe elementare de drept în rândul elevilor şi liceenilor. Peste 50 de voluntari au fost instruiţi pentru a facilita sesiunile de informare ale elevilor. Aceştia se vor folosi de materialele puse la dispoziţie promovând atât în mediul online, cât şi în sălile de clasă relevanţa cunoaşterii unor noţiuni juridice de bază“, au precizat reprezentanţii facultăţii.

Printre beneficiile pe care vor să le obţină prin acest proiect se numără inclusiv crearea unei culturi juridice în rândul tinerilor, dar şi creşterea interesului pentru educaţia juridică. Lansarea oficială a proiectului va avea loc pe 7 decembrie, de la ora 11, în Sala de Conferinţe „Ferdinand“ a universităţii, iar primele lecţii vor începe în aceeaşi zi, de la ora 09.15, la Colegiul Naţional din Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ciuhodaru, mai bun decât Chirica?

Cosmin PAȘCA

Ciuhodaru, mai bun decât Chirica?

Trist oraş, dacă un traseist disperat după bani, sinecuri şi imagine a rămas singura alternativă la un primar fără realizări notabile în 10 ani de mandat, cu excepţia unor dosare la DNA.

opinii

GDPR – blestem şi binecuvântare

Briscan ZARA

GDPR – blestem şi binecuvântare

La prima vedere intenţia pare bine venită, chiar genială. Cum să nu te bucure când afli că statul însuşi face tot ce poate ca să te protejeze de aceia care vor să profite de pe urma ta? Doar că totul vine la pachet cu un efort şi o greutate atât de mare din partea tuturor, inclusiv a ta, cel „protejat”, încât uneori îţi vine să o dai dracului de protecţie şi să îţi vezi mai departe de viaţa ta liniştită şi expusă tuturor ticăloşilor. Să facă borş cu datele tale!

Iluzia fericirii

Cristina DANILOV

Iluzia fericirii

Nu întotdeauna fericirea e ceea ce persistam noi a crede că e, ea poate să ni se prezinte în viață sub forme diverse și exprimări diverse. Când nu mai avem o perspectivă asupra viitorului, e mai mult ca sigur că avem o părere deformată despre ideea de fericire, că am evoluat între timp și imaginea ei, așa cum ne-am construit-o cândva, nu mai corespunde necesităților noastre prezente. Ea devine fructul acela putred de care spuneam. Chiar dacă am primi pe tavă acea fericire, vom rămâne la fel de nefericiți, ea nu va mai rezona cu noi și nu ne va oferi niciodată o perspectivă. Pentru că, în fiecare timp al vieții, avem alte așteptări, altă imagine despre fericire. 

Pe ţărmul Pacificului

Nichita DANILOV

Pe ţărmul Pacificului

Practic, după plecarea sa în exil, Mihai Ursachi nu a mai scris nimic semnificativ. De ce, n-aş putea spune. Poate că spiritul său creativ a secat sau poate că n-a mai avut impulsul de a scrie. Contactul cu Occidentul şi ieşirea în lumea de dincolo de ocean nu l-au stimulat, ci dimpotrivă, i-au anihilat şi palidul impuls creator pe care-l avea atunci când era în România. E posibil, ca acolo, în State, Mihai Ursachi să fi trăit o dramă.

pulspulspuls

Văleleu, frăţioare, ce scandal a fost peste uichend la liberalii ieşeni! Oare mai e loc de întors?

Văleleu, frăţioare, ce scandal a fost peste uichend la liberalii ieşeni! Oare mai e loc de întors?

Uichend cu mare scandal la liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori, tărăboi ce musai se va lăsa şi cu alte urmări decât loviturile la gioale date pe sub masă, cu icnete mute, ca până acum. 

Caricatura zilei

Ciucă și-a băut toată pensia

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri