anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Judeţul cu cea mai slabă prezenţă la Evaluarea Naţională. Sunt şcoli cu absenţă de 100%. „Merg, probabil, la profesională“

GALERIE
prezenta, evaluare nationala
 • prezenta, evaluare nationala
- +

În anul în care, la nivelul întregii ţări, absolvenţii claselor a VIII-a au obţinut cele mai bune rezultate de mulţi ani încoace, în judeţul cu cea mai slabă prezenţă sunt şcoli întregi în care nici măcar un candidat nu s-a prezentat să susţină cele două probe. 

Judeţul Olt este, conform statisticii rezultatelor obţinute la Evaluarea Naţională 2022, înainte de contestaţii, judeţul cu cea mai slabă prezenţă la acest examen. Numărul absenţilor depăşeşte 10% din totalul absolvenţilor claselor a VIII-a, în condiţiile în care prezenţa la nivel naţional a fost de 95,7%, iar în judeţul Neamţ a trecut de 99%. De la prima probă, cea la limba şi literatura română, au lipsit în Olt 342 elevi (prezenţă de 88,8%), iar de la matematică – 346 (prezenţă 88,7%). De menţionat că alţi peste 200 elevi înscrişi în clasa a VIII-a în anul şcolar 2021/2022 nu au finalizat cursurile gimnaziale, rămânând corigenţi sau repetenţi.

Mai multe şcoli cu prezenţă zero

În judeţul Olt au fost înscrişi pentru susţinerea celor două probe ale Evaluării Naţionale (în Olt nu se susţine proba la limba maternă) 3.059 elevi, din 151 şcoli. Elevii câtorva şcoli nu s-au mai prezentat însă la examen. Este cazul Liceului Tehnologic „Constantin Filipescu“ Caracal, unde niciunul din cei 11 elevi înscrişi nu s-a prezentat. La fel s-a întâmplat cu elevii şcolii din Optaşi-Măgura, unde din trei candidaţi nu s-a prezentat niciunul. Nici cei cinci elevi de la Şcoala Gimnazială Tătuleşti nu au mai susţinut probele.

Multe alte şcoli, cele mai multe din mediul rural, dar nu numai, au avut un număr foarte mare de absenţi. E cazul Liceului Tehnologic Drăgăneşti-Olt (de la această unitate şcolară nici la Bacalaureat nu s-a înscris niciun candidat) – patru absenţi din cinci candidaţi înscrişi; Şcoala Gimnazială Călui – şapte absenţi din 11 elevi înscrişi; Şcoala Gimnazială Grădinari – 11 absenţi din 12 înscrişi, singurul elev prezent reuşind media 5,45; Şcoala Gimnazială nr. 1 Caracal -  12 absenţi din 14 înscrişi, cei doi elevi prezenţi fiind notaţi cu 4,62, respectiv 4,42; Şcoala Gimnazială nr. Slatina – 19 absenţi din 26 înscrişi, dintre elevii prezenţi cinci înregistrând medii sub 5 şi doar doi peste 5 (5,40, respectiv 7,12); Şcoala Gimnazială Slătioara – trei absenţi din patru înscrişi, elevul care s-a prezentat reuşind media 8,07; Şcoala Gimnazială Strejeştii de Sus – şapte absenţi din 10 candidaţi înscrişi etc.

Cel mai probabil, în şcolile în care numărul de absenţi a fost considerabil elevii au hotărât să se înscrie la şcoala profesională, iar acest lucru îl pot face fără să mai susţină probele Evaluării Naţionale. Se poate, însă, întâmpla şi ca aceşti copii să abandoneze şcola cu totul.

Mai mut, pe adevarul.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.