Judeţul Iaşi are al 16-lea prefect: fostul şef al OPC, Marian Grigoraş
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Judeţul Iaşi are al 16-lea prefect: fostul şef al OPC, Marian Grigoraş

GALERIE
marian grigoras
  • marian grigoras
- +

Fostul şef al OPC, Marian Grigoraş, un apropiat al PNL, a fost desemnat ieri de premier prefect interimar de Iaşi. Cine este noul reprezentant al Guvernului în teritoriu:

Numele celui de-al 16-lea prefect al judeţului a fost bătut în cuie. Guvernul a dispus ieri înlocuirea din funcţie a 9 prefecţi din ţară şi desemnarea unui nou prefect al judeţului Iaşi, pe locul lăsat liber prin demisia lui Dan Cârlan. În locul acestuia, a fost numit Marian Grigoraş, comisar în cadrul Comi­sariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC), fost şef al instituţiei.

„Nu am primit deocamdată nicio informare oficială cu privire la numire. Îmi voi prelua func­ţia în momentul în care hotărârea de guvern va fi publicată în Monitorul Oficial, dată la care numirea va intra în vigoare. Este prematur la acest moment să vorbesc despre proiecte în calitate de prefect. Urmează o perioadă de evaluare, pe urmă o prioritizare a activităţilor“, a declarat Grigoraş.

O funcţie cu trecut zbuciumat la Iaşi

Postul de prefect a rămas vacant pe 4 ianuarie, timp de o lună şi ju­mătate Instituţia Prefectului fiind condusă de subprefectul Bogdan Abalaşi. Doar doi dintre prefecţii de până acum au reuşit să rămână în post timp de un mandat întreg, de patru ani. Performanţa a fost atinsă de Dan Gâlea, care a condus ju­deţul între 1992 şi 1996, şi de „ur­ma­şul“ său, Florin Vitan, susţinut de PNŢCD, al cărui mandat a acoperit perioada 1997-2000. Cel mai scurt mandat a fost cel al lui Marian Bosianu, care a ocupat func­ţia timp de doar şase săptă­mâni, între 12 mai şi 20 iunie 2012. Niciunul dintre prefecţi nu a ocupat postul de două ori.

Absolvent de universitate privată

Noul prefect al judeţului este jurist ca pregătire, Grigoraş absol­vind facultatea de drept din cadrul Universităţii „Petre Andrei“. Primul său loc de muncă a fost cel de jurist la o organizaţie neguvernamentală, ulterior fiind jurist la Terom SA, fostul Combinat de Fibre Sintetice. În perioada ianua­rie 2008 - octombrie 2012, a ocupat un post de jurist la CJPC. Până în octombrie 2014, a condus Comi­sariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului, structură care coordona activitatea comisariatelor din cele 6 judeţe ale Regiunii Nord-Est. A demisionat din funcţie, ră­mânând doar comisar în cadrul CJPC.

Grigoraş are 37 de ani, este căsătorit de zece ani şi are o fetiţă. Împreună cu soţia, deţine două apartamente, ambele ipotecate, şi un autoturism Honda Civic.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

Nicolae GRECU

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

O mega-competiţie internaţională cu sportivi aleşi pe sprânceană, pe baza unor calificări la sânge şi în urma căreia cel mai bun trebuie să câştige cel mai mult.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Autorul continuă evocarea unor ani din anotimpul paradisiac al copilăriei şi adolescenţei petrecute pe malurile Dunării.

A fi creştin ieri şi azi

pr. Constantin STURZU

A fi creştin ieri şi azi

În viaţă experimentăm mult şi, cel mai adesea, ne alegem cu un gust amar, cu un gol în suflet. Chiar şi când suntem curioşi să aflăm cât mai multe dintr-un domeniu sau altul, ajungem la concluzia că toată ştiinţa noastră nu valorează, în faţa morţii, nici cât o ceapă degerată. Ba chiar şi când avem curiozitatea de a interacţiona cu anumite persoane, riscăm uneori prin a sfârşi dezamăgiţi.

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ioan STANOMIR

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii. Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea unor teritorii care păreau până atunci de neatins, vocaţia domesticirii cetăţenilor, toate acestea sunt simptomele răului pe care administrarea pandemiei l-a născut în societăţile noastre. Liberul-arbitru şi drepturile constituţionale au fost constant şi agresiv erodate. Frica, iar nu prudenţa, a dominat.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.