Județul Iași, exclus de la PNRR. Pierdem un depozit regional agroalimentar! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Advertorial

Județul Iași, exclus de la PNRR. Pierdem un depozit regional agroalimentar! (P)

GALERIE
vasile toma nou
  • vasile toma nou
- +

Solicitare publică către Ministrul  USR al Investițiilor și Proiectelor Europene și Ministrul PNL al Agriculturii.

Ca și cum nu este suficient că agricultura județului Iași este în colaps din lipsa oricăror măsuri de sprijin, ca și cum nu este suficient că, de la o zi la alta, producătorii locali și fermierii se chinuie să supraviețuiască, timp în care Guvernul, în frunte cu Ministrul PNL al Agriculturii, Adrian Oros, și ministrul USR al Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, oferă doar amăgeli sinistre, iată că pierdem și o ocazie imensă de a beneficia de unul dintre cele 8 depozite regionale cu temperatură controlată pentru depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea şi comercializarea produselor agricole locale.

O șansă enormă pentru toți cei incluși în acest lanț, cu contribuții masive directe aduse economiei locale și regionale, dar care, surpriză, nu se mai regăsește în actuala variantă a PNRR-ului!

De ce? De ce s-a hotârât eliminarea unui proiect care contribuie la îndeplinirea obiectivului UE privind sustenabilitatea competitivă prin creșterea productivității, echității și stabilităţii macroeconomice naționale, care îndeplinește principiile Pactului Verde European și obiectivul său de creare a unei economii sustenabile? De ce și de cine se elimină un proiect care este în deplină concordanță cu principiile directoare pe care se bazează Mecanismul European de Redresare și Reziliență și Planurile de Redresare și Reziliență ale statelor europene?!

Cine are interesul de a șterge pur și simplu ca și cum nu ar fi existat vreodată un proiect care susține producătorii locali și consumatorul român?!

Cine a decis eliminarea celor 8 depozite regionale care ar fi adus venituri suplimentare la Bugetul de stat, ar fi creat noi locuri de muncă și ar fi echilibrat balanța comericală în condițiile în care am ajuns să importăm cele mai banale produse alimentare și să exportăm materii prime și animale vii?!

Cine și de ce consideră că PNRR este instrument politic și îl tratează după bunul plac al propriilor interese?

Stimate domnule Ministru USR al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, consider că sunteți dator să oferiți ieșenilor și tuturor românilor argumente și motive dovedite, nu bâlbe și fraze alambicate în care ajungeți să vă pierdeți în încercarea de a ne face să credem neadevărurile și amăgelile pe care ni le oferiți pe post de expertiză supremă.  De aceea, vă solicit public să ne răspundeți tuturor și să ne spuneți:

1. Care este motivul pentru care în actuala variantă a PNRR-ului nu se mai regăsește proiectul celor 8 depozite regionale cu temperatură controlată pentru depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea şi comercializarea produselor agricole locale?

2. Cine sunt responsabilii direcți care au decis excluderea din actuala variantă a PNRR-ului a proiectului celor 8 depozite regionale cu temperatură controlată pentru depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea şi comercializarea produselor agricole locale?

3. Care sunt criteriile și analizele de impact economic dovedite și argumentate prin care s-a decis excluderea din actuala variantă a PNRR-ului a proiectului celor 8 depozite regionale cu temperatură controlată pentru depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea şi comercializarea produselor agricole locale?

Stimate domnule Ministru PNL al Agriculturii, Adrian Oros, sunteți celebru pentru un singur motiv. Nu ați făcut și nu faceți nimic pentru agricultura românească în afară de a vorbi și promite. Excluderea proiectului celor 8 depozite regionale vă privește în mod direct și sunteți la fel de responsabil pentru realizarea sau nerealizarea lui ca și colegul dumneavoastră de coaliție. Tocmai de aceea, sunteți dator să răspundeți public tuturor și să ne spuneți:

1. Care sunt criteriile și analizele de impact asupra economiei României în general și asupra  agriculturii românești în particular dovedite și argumentate ce vi s-au comunicat de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru excluderea din actuala variantă a PNRR-ului a proiectului celor 8 depozite regionale cu temperatură controlată pentru depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea şi comercializarea produselor agricole locale?

2. În ce au constat demersurile dumneavoastră pentru susținerea includerii și păstrării în PNRR a proiectului celor 8 depozite regionale cu temperatură controlată pentru depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea şi comercializarea produselor agricole locale?

3. Care este punctul dumneavoastră de vedere privitor la decizia de excludere din actuala variantă a PNRR-ului a proiectului celor 8 depozite regionale cu temperatură controlată pentru depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea şi comercializarea produselor agricole locale?

Domnilor Miniștri,

Funcția pe care o dețineți acum este vremelnică, însă efectele pe care le produceți prin faptele dumneavoastră vor marca generații întregi de români și viitorul acestei țări.

Vă solicit în mod public să nu mai tratați PNRR ca jocul de ruletă al intereselor dumneavoastră de coaliție.

Vă invit să vă respectați jurământul depus și să tratați atribuțiile ce vă revin potrivit intereselor și nevoilor românilor, nu ale celor care vă susțin politic.
 

Vasile TOMA

Deputat de Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.