Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Advertorial

Județul Iași, exclus de la PNRR. Pierdem un depozit regional agroalimentar! (P)

GALERIE
vasile toma nou
  • vasile toma nou
- +

Solicitare publică către Ministrul  USR al Investițiilor și Proiectelor Europene și Ministrul PNL al Agriculturii.

Ca și cum nu este suficient că agricultura județului Iași este în colaps din lipsa oricăror măsuri de sprijin, ca și cum nu este suficient că, de la o zi la alta, producătorii locali și fermierii se chinuie să supraviețuiască, timp în care Guvernul, în frunte cu Ministrul PNL al Agriculturii, Adrian Oros, și ministrul USR al Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, oferă doar amăgeli sinistre, iată că pierdem și o ocazie imensă de a beneficia de unul dintre cele 8 depozite regionale cu temperatură controlată pentru depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea şi comercializarea produselor agricole locale.

O șansă enormă pentru toți cei incluși în acest lanț, cu contribuții masive directe aduse economiei locale și regionale, dar care, surpriză, nu se mai regăsește în actuala variantă a PNRR-ului!

De ce? De ce s-a hotârât eliminarea unui proiect care contribuie la îndeplinirea obiectivului UE privind sustenabilitatea competitivă prin creșterea productivității, echității și stabilităţii macroeconomice naționale, care îndeplinește principiile Pactului Verde European și obiectivul său de creare a unei economii sustenabile? De ce și de cine se elimină un proiect care este în deplină concordanță cu principiile directoare pe care se bazează Mecanismul European de Redresare și Reziliență și Planurile de Redresare și Reziliență ale statelor europene?!

Cine are interesul de a șterge pur și simplu ca și cum nu ar fi existat vreodată un proiect care susține producătorii locali și consumatorul român?!

Cine a decis eliminarea celor 8 depozite regionale care ar fi adus venituri suplimentare la Bugetul de stat, ar fi creat noi locuri de muncă și ar fi echilibrat balanța comericală în condițiile în care am ajuns să importăm cele mai banale produse alimentare și să exportăm materii prime și animale vii?!

Cine și de ce consideră că PNRR este instrument politic și îl tratează după bunul plac al propriilor interese?

Stimate domnule Ministru USR al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, consider că sunteți dator să oferiți ieșenilor și tuturor românilor argumente și motive dovedite, nu bâlbe și fraze alambicate în care ajungeți să vă pierdeți în încercarea de a ne face să credem neadevărurile și amăgelile pe care ni le oferiți pe post de expertiză supremă.  De aceea, vă solicit public să ne răspundeți tuturor și să ne spuneți:

1. Care este motivul pentru care în actuala variantă a PNRR-ului nu se mai regăsește proiectul celor 8 depozite regionale cu temperatură controlată pentru depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea şi comercializarea produselor agricole locale?

2. Cine sunt responsabilii direcți care au decis excluderea din actuala variantă a PNRR-ului a proiectului celor 8 depozite regionale cu temperatură controlată pentru depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea şi comercializarea produselor agricole locale?

3. Care sunt criteriile și analizele de impact economic dovedite și argumentate prin care s-a decis excluderea din actuala variantă a PNRR-ului a proiectului celor 8 depozite regionale cu temperatură controlată pentru depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea şi comercializarea produselor agricole locale?

Stimate domnule Ministru PNL al Agriculturii, Adrian Oros, sunteți celebru pentru un singur motiv. Nu ați făcut și nu faceți nimic pentru agricultura românească în afară de a vorbi și promite. Excluderea proiectului celor 8 depozite regionale vă privește în mod direct și sunteți la fel de responsabil pentru realizarea sau nerealizarea lui ca și colegul dumneavoastră de coaliție. Tocmai de aceea, sunteți dator să răspundeți public tuturor și să ne spuneți:

1. Care sunt criteriile și analizele de impact asupra economiei României în general și asupra  agriculturii românești în particular dovedite și argumentate ce vi s-au comunicat de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru excluderea din actuala variantă a PNRR-ului a proiectului celor 8 depozite regionale cu temperatură controlată pentru depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea şi comercializarea produselor agricole locale?

2. În ce au constat demersurile dumneavoastră pentru susținerea includerii și păstrării în PNRR a proiectului celor 8 depozite regionale cu temperatură controlată pentru depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea şi comercializarea produselor agricole locale?

3. Care este punctul dumneavoastră de vedere privitor la decizia de excludere din actuala variantă a PNRR-ului a proiectului celor 8 depozite regionale cu temperatură controlată pentru depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea şi comercializarea produselor agricole locale?

Domnilor Miniștri,

Funcția pe care o dețineți acum este vremelnică, însă efectele pe care le produceți prin faptele dumneavoastră vor marca generații întregi de români și viitorul acestei țări.

Vă solicit în mod public să nu mai tratați PNRR ca jocul de ruletă al intereselor dumneavoastră de coaliție.

Vă invit să vă respectați jurământul depus și să tratați atribuțiile ce vă revin potrivit intereselor și nevoilor românilor, nu ale celor care vă susțin politic.
 

Vasile TOMA

Deputat de Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri