Judeţul Iaşi: fără drumuri, dar axat pe dezvoltarea potenţialului IT
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 11.04.2021

Judeţul Iaşi: fără drumuri, dar axat pe dezvoltarea potenţialului IT

GALERIE
clusterul regional inovativ ITclusterul regional inovativ IT (1)clusterul regional inovativ IT (2)
 • clusterul regional inovativ IT
 • clusterul regional inovativ IT (1)
 • clusterul regional inovativ IT (2)
- +

Este prima structură din Iaşi bazată pe cercetare, dezvoltare, inovare şi servicii IT.

Iaşul a făcut un pas major pentru dezvoltarea potenţialului IT al judeţului. Consiliul Judeţean a semnat ieri documentele de constituire a Clusterului regional din industria IT&C, prima structură din Iaşi bazată pe cercetare, dezvoltare, inovare şi servicii IT. La eveniment au participat secretari de stat din opt ministere, 13 companii private din industria IT, universităţi din Moldova şi camere de comerţ. „Am semnat documentele constituirii primului cluster în industria IT&C din Iaşi. Este al doilea ca dimensiune din România, Cluj este înaintea noastră. Cred că, prin muncă susţinută, vom putea să ne situăm noi pe primul loc pe ţară în acest domeniu. Clusterul este această adunare a resurselor generate de companii private, de universităţi care vor aduce resursele lor pentru a genera proiecte“, a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean. Autorităţile au sugerat ca universităţile să acorde o atenţie mai mare orelor de limbă germană, care sunt preferate de companiile IT. La evenimentul de ieri a participat şi preşedintele ANAF. „De la momentul în care preşedintele CJ a avut iniţiativa înfiinţării acestui cluster până azi a trecut o perioadă scurtă, ceea ce arată că autorităţile şi mediul de afaceri au determinarea necesară de a face din Iaşi o zonă care să constituie exemplu pentru politici economice inovatoare pentru toată ţara. Vă asigur că sunt decis să abordez relaţia dintre administraţia fiscală şi mediul de afaceri din perspectiva intereselor contribuabilului onest. Vom asista la o transformare substanţială a administraţiei fiscale“, a declarat Ştefan Diaconu, preşedintele ANAF. Clusterul IT de la Iaşi are 23 de membri fondatori, printre care se numără judeţele din Moldova, Primăria Iaşi, cinci universităţi, precum şi companiile Capgemini, Centric, Embarcadero Technologies, Entreprise Business Systems, Ness sau Green Soft.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Nicolae GRECU

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Chiar dacă şansele sunt minime, demersul oamenilor de rugby ieşeni demonstrează că sportul acesta se încăpăţânează să existe, să renască şi să reziste în dulcele târg.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Sunt relevate în continuare explicaţiile etimologice aberante date unor termeni importanţi în limba română, precum cneaz şi voievod, şi concluziile istorice inadecvate rezultate din respectivele etimologii.

O Iubire şi nouă fericiri

pr. Constantin STURZU

O Iubire şi nouă fericiri

Când m-am decis să urmez Filosofia, licean fiind, cineva m-a trimis să discut cu un venerabil profesor din acest domeniu. "Care este preocuparea sau tema centrală a Filosofiei?", m-a întrebat dumnealui, încă de la primele cuvinte. "Fericirea!", am răspuns eu spontan. Profesorul s-a uitat puţin dezamăgit la mine: "Nu. Ci disputa dintre materialism şi idealism". 

Urbanismul slăbiciunilor

arh. Ionel OANCEA

Urbanismul slăbiciunilor

Frumuseţea urbei noastre datorează mult colinelor. Din mulţimea lor, Boris Crăciun identifică pe cele şapte semnificative: Repedea, Cetăţuia, Miroslava, Breazu, Copou, Ciric şi Tătăraşi. Centrul e dominat de mănăstirea Golia şi Mitropolie, iar pe cele din jur se ridică mănăstirile Cetăţuia şi Miroslava. Şi constructorii acestor monumente au avut în preocupare riscurile fundării pe terenurile instabile. 

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Conducere autonomă nivel 6

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.