Judeţul Iaşi, sat fără câini: CJ a rămas ieri fără şefi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Judeţul Iaşi, sat fără câini: CJ a rămas ieri fără şefi

GALERIE
cj iasi
  • cj iasi
- +

Consiliul Judeţean a rămas ieri fără şefi. Niciunul din conducătorii instituţiei nu a călcat prin Casa Pătrată, fiecare găsindu-şi altceva de lucru.

Preşedintele interimar al CJ, Victorel Lupu, a fost plecat la Bucureşti. Vicepreşedintele Alin Aivănoaei reprezintă Iaşul la forumul economic de la Krynica-Zdroj din Polonia. Forumul reuneşte peste 3.000 de participanţi din Polonia, Rusia, Ucraina, Moldova, România, Lituania, Germania, India şi China, fiind cea mai importantă conferinţă pe teme economice din Europa centrală şi de est. “În cadrul primului panel, am prezentat oportunităţile de dezvoltare a judeţului în contextul investiţiei CJ în proiectul Aeroportului Internaţional. Iaşul deţine un aeroport cu adresabilitate regională, asigurând conexiunile necesare celor interesaţi de business, turism şi religie. A doua prezentare a mea s-a concretizat în cadrul panelului cu tema «Brandul carpatic – strategii pentru viitor». Am insistat asupra proiectelor care prevăd exploatarea turistică integrată a acestui lanţ muntos pentru a contribui la dezvoltarea regiunilor carpatice. De asemenea, am insistat asupra rolului de armonizare a legăturilor diplomatice dintre statele beneficiare pe care îl poate juca consolidarea acestui brand”, a declarat Aivănoaei.

La rândul său, secretarul CJ, Lăcrămioara Vernică, a însoţit o delegaţie ucraineană din regiunea Vinnitsa în cadrul unei vizite efectuate de aceasta în judeţele Iaşi şi Suceava. “Colegii noştri ucraineni sunt foarte mulţumiţi de această vizită. S-au bucurat de felul cum au fost întâmpinaţi şi de faptul că au ce învăţa de la noi, pe drumul spre integrarea europeană. Noi am parcurs deja un drum pe care ei abia intră şi învaţă din greşelile noastre. Cum zice moldoveanul, nu vor să calce pe aceeaşi greblă”, a spus Vernică.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.