Judeţul Iaşi va beneficia de o dezvoltare a infrastructurii de transport gaze prin construirea de două noi magistrale care vor deservi 19 comune
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 27.11.2020

Comunicat de presă (P)

Judeţul Iaşi va beneficia de o dezvoltare a infrastructurii de transport gaze prin construirea de două noi magistrale care vor deservi 19 comune

GALERIE
foto citea
  • foto citea
- +

Deputatul PSD Iaşi, Cîtea Vasile, vicepreşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor şi membru al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a prezentat în declaraţia politică de miercuri, 13 februarie efectele bugetului pentru anul 2019.

Comisia Europeană a plasat România pe locul 4 în Europa la capitolul creştere economică, fapt ce a permis Guvernului României să construiască un buget echilibrat în care cuvântul de ordine este reprezentat de investiţii, fără să se neglijeze şi măsurile sociale. Bugetul propus pentru anul 2019 de către coaliţia de guvernare nu este un buget de austeritate şi nu este un buget al marilor tăieri.

Astfel, în comparaţie cu bugetul din anul 2018, avem un supliment bugetar de 15,4 miliarde de lei la capitolul investiţii din care doar 6 miliarde de lei sunt destinaţi, exclusiv, infrastructurii de transport. Un plus bugetar evident de 9,8 miliarde de lei îl înregistrăm şi la capitolul educaţie, sănătatea fiind creditată cu un plus de 6 miliarde de lei.

Salariul minim se va majora cu 10% în timp ce salariul mediu net pe economie va ajunge la suma de 3805 lei, cu 50% mai mare decât cel din 2016. De la 1 septembrie, punctul de pensie va înregistra o creştere de 15% concomitent cu creşterea pensiei minime garantată în plată de 704 lei.

Autorităţile locale vor primi o sumă de 11,4 miliarde de lei din TVA pentru acoperirea cheltuielilor şi echilibrare bugetară, concomitent cu creşterea bugetului alocat UAT- urilor pe cap de locuitor, creşterile fiind semnificative: consiliile judeţene o creştere de la 250 la 450/cap locuitor , primăriile de comună o creştere de la 750 la 1000 lei/locuitor.

În ceea ce priveşte proiectele Iaşului, acestea rămân de actualitate pentru coaliţia de guvernare şi aici ma refer la Autostrada “Unirii”, podul peste râul Bahlui din zona Cicoarei, varianta de ocolire a municipiului Iaşi, Spitalul regional de urgenţă, Sala Polivalentă precum şi noi locuinţe pentru tineri.

Un alt proiect important pentru judeţul Iaşi este dezvoltarea infrastructurii de transport gaze prin construirea de două noi magistrale care urmează să deservească un număr de 19 comune. Cele două magistrale vor însuma un total de 80km pe directiile Mogoşeşti - Comarna - Cozmeşti şi Dumeşti - Andrieşeni.

Ca urmare a dezvoltării sistemului naţional de transport, este prinsă în proiect magistrala de mare capacitate Oneşti - Gherăeşti - Leţcani, cu un total de 163 km, concomitent cu deblocarea magistralei Vaslui - Iaşi, a doua magistrală de aprovizionare a Iaşului, care va deveni funcţională în scurt timp.

Toate aceste lucrări fac parte din planul de dezvoltare a Sistemului Naţional de Transport Gaze naturale din România, proiect având o valoare totală de 1,6 miliarde de euro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cosmin PAȘCA

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cine visează că pensiile speciale vor fi anihilate în următorul mandat legislativ ar face bine să arunce o privire pe programele de guvernare ale principalelor formaţiuni şi să caute cine promite reformarea Curţii Constituţionale.

Filmuletul zilei

opinii

Tratamente complementare

Codrin Liviu CUȚITARU

Tratamente complementare

Ascultam, cu respiraţia tăiată, relatarea de film horror a profesorului. „Ei bine”, a strigat el, declanşându-ne tresăriri spasmodice (doamna din Bucureşti l-a stropit chiar pe fostul doctorand, pe faţă, cu şampania sărită din paharul ei), „era una şi aceeaşi semnătură: Dr. Costel Fălcuţă Frontală! Aşa mi-a venit ideea salvatoare, vindecătoare! Eu sunt Prof. dr. Romeo Prăjanie! Acasă, Prof. Romeo ţine regim feroce, la şcoală, Dr. Prăjanie bea de stinge! Încă un scotch la băiatu’!”

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (I)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (I)

În seria ce debutează astăzi vă voi prezenta o parte dintre opiniile asociaţiei Mişcarea pentru dezvoltarea Moldovei vis-à-vis de lista de proiecte propuse de către autorităţile centrale, într-o manieră deloc transparentă. Menţionez că nu este vorba de un text oficial al asociaţiei.

Despre riscuri (financiare)

Alin ANDRIEȘ

Despre riscuri (financiare)

În contextul pandemiei de COVID-19 auzim tot mai des vorbindu-se despre riscurile la care suntem expuşi şi necesitatea de a gestiona aceste riscuri. Dar pentru a putea gestiona riscul este necesar să înţelegem ce reprezintă riscul în general. Riscul poate fi definit ca un eveniment incert, dar posibil, care ar putea provoca anumite pierderi. 

pulspulspuls

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

De parcă nu îi era destulă pe cap beleaua cu alegerile şi campania, taman acum când e tot mai acuzat prin partid că nu poate mobiliza premarii ca să scoată lumea la vot, cică şeful de filială nea Măricel are bătăi de cap şi cu o altă problemă care arde, tot zilele astea. 

Caricatura zilei

BakeNews

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.