Judeţul Iaşi va beneficia de o dezvoltare a infrastructurii de transport gaze prin construirea de două noi magistrale care vor deservi 19 comune
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă (P)

Judeţul Iaşi va beneficia de o dezvoltare a infrastructurii de transport gaze prin construirea de două noi magistrale care vor deservi 19 comune

GALERIE
foto citea
  • foto citea
- +

Deputatul PSD Iaşi, Cîtea Vasile, vicepreşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor şi membru al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a prezentat în declaraţia politică de miercuri, 13 februarie efectele bugetului pentru anul 2019.

Comisia Europeană a plasat România pe locul 4 în Europa la capitolul creştere economică, fapt ce a permis Guvernului României să construiască un buget echilibrat în care cuvântul de ordine este reprezentat de investiţii, fără să se neglijeze şi măsurile sociale. Bugetul propus pentru anul 2019 de către coaliţia de guvernare nu este un buget de austeritate şi nu este un buget al marilor tăieri.

Astfel, în comparaţie cu bugetul din anul 2018, avem un supliment bugetar de 15,4 miliarde de lei la capitolul investiţii din care doar 6 miliarde de lei sunt destinaţi, exclusiv, infrastructurii de transport. Un plus bugetar evident de 9,8 miliarde de lei îl înregistrăm şi la capitolul educaţie, sănătatea fiind creditată cu un plus de 6 miliarde de lei.

Salariul minim se va majora cu 10% în timp ce salariul mediu net pe economie va ajunge la suma de 3805 lei, cu 50% mai mare decât cel din 2016. De la 1 septembrie, punctul de pensie va înregistra o creştere de 15% concomitent cu creşterea pensiei minime garantată în plată de 704 lei.

Autorităţile locale vor primi o sumă de 11,4 miliarde de lei din TVA pentru acoperirea cheltuielilor şi echilibrare bugetară, concomitent cu creşterea bugetului alocat UAT- urilor pe cap de locuitor, creşterile fiind semnificative: consiliile judeţene o creştere de la 250 la 450/cap locuitor , primăriile de comună o creştere de la 750 la 1000 lei/locuitor.

În ceea ce priveşte proiectele Iaşului, acestea rămân de actualitate pentru coaliţia de guvernare şi aici ma refer la Autostrada “Unirii”, podul peste râul Bahlui din zona Cicoarei, varianta de ocolire a municipiului Iaşi, Spitalul regional de urgenţă, Sala Polivalentă precum şi noi locuinţe pentru tineri.

Un alt proiect important pentru judeţul Iaşi este dezvoltarea infrastructurii de transport gaze prin construirea de două noi magistrale care urmează să deservească un număr de 19 comune. Cele două magistrale vor însuma un total de 80km pe directiile Mogoşeşti - Comarna - Cozmeşti şi Dumeşti - Andrieşeni.

Ca urmare a dezvoltării sistemului naţional de transport, este prinsă în proiect magistrala de mare capacitate Oneşti - Gherăeşti - Leţcani, cu un total de 163 km, concomitent cu deblocarea magistralei Vaslui - Iaşi, a doua magistrală de aprovizionare a Iaşului, care va deveni funcţională în scurt timp.

Toate aceste lucrări fac parte din planul de dezvoltare a Sistemului Naţional de Transport Gaze naturale din România, proiect având o valoare totală de 1,6 miliarde de euro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.