anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Judeţul, împărţit în cinci zone pentru corn, lapte şi mere pentru elevi. 18,6 milioane, estimări pe total

GALERIE
laptele_si_cornul
  • laptele_si_cornul
- +

Licitația pentru achiziția și distribuirea fructelor, lactatelor și produselor de panificație pentru cei peste 84 de mii de copii înscriși în școlile și grădinițele din județ începe de la 18,6 milioane de lei. Suma acoperă anul școlar în curs

 

Acordul-cadru de furnizare şi distribuţie a fructelor (mere), laptelui și produselor lactate și a produselor de panificație elevilor și preșcolarilor pentru anul şcolar 2022-2023 a fost lansat la licitație cu o valoare estimată de 18,63 milioane de lei. El vizează elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și privat, precum și preșcolarii din grădinițele de stat și privat cu program normal de 4 ore.

Județul Iași a fost împărțit în cinci zone, unde vor fi distribuite cele trei loturi – fructe, lactate și produse de panificație. Zona 5 (municipiul Iași) este cea mai mare, cu aproximativ 29.800 de beneficiari și peste 4,7 milioane de porții. Procedura pornește aici de la o valoare estimată de 2,8 milioane de lei pentru produse de panificație, 2,5 milioane pentru cele lactate și 1,2 milioane de lei la capitolul fructe (pentru cel puțin 2,8 milioane de porții).

Prețul contează doar 40 la sută din punctajul de evaluare a ofertei, în vreme ce 60 la sută se acordă pentru calitate. În plus, ofertanții trebuie să dispună de minim 6 mijloace de transport pentru fiecare lot din zona IV, cea mai mică (10.800 de beneficiari), respectiv 10 mașini pentru loturile din zona V.

Zona IV se referă la vestul județului, de la Lespezi până la Răchiteni, inclusiv Pașcani. Zona I, cu 16 mii de copii, cuprinde sud-estul județului, de la Ungheni la Ipatele, Zona II, cu 15 mii de beneficiari, acoperă nord-estul județului, de la Bivolari la Popești (inclusiv Holboca, Rediu și Miroslava), iar Zona a III-a, cu 12,6 mii de elevi și preșcolari din cele trei orașe – Hârlău, Tg. Frumos și Podu Iloaiei – și comunele din vecinătatea lor.

Ofertele sunt așteptate până pe 3 noiembrie, iar durata contractului cadru este de 10 luni. La ședința de plen din august, consilierii județeni au adoptat aplicarea programului pentru anul școlar 2022/2023 în toate cele 98 de comune și orașe din județ. Programul pentru şcoli al României prevede că preşcolarii din grădiniţele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/ acreditate şi particulare acreditate şi pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular vor primi zilnic fructe şi legume proaspete, lapte şi produse lactate şi de produse de panificaţie. Sunt finanțate achiziţia produselor (inclusiv TVA), cheltuielile de transport, distribuţie şi depozitare a acestora, inclusiv măsurile educative care însoţesc distribuţia lor. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.