anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Jumătate din secţiile Covid din Iaşi revin la specialităţile lor medicale anterioare pandemiei

Direcţia Sanitară trebuie să traseze în 45 de zile un plan judeţean de redresare post-COVID a reţelei sanitare.

GALERIE
sectii COVID
 • sectii COVID
- +

50% dintre secţiile COVID din spitalele ieşene îşi vor relua activitatea de tratament şi asistenţă medicală pe specialităţile iniţiale, dinaintea pandemiei. Ministerul Sănătăţii a emis la sfârşitul săptămânii trecute un ordin potrivit căruia toate direcţiile de sănătate publică (DSP) din ţară trebuie să realizeze în termen de 45 de zile planuri judeţene de redresare post-COVID a reţelei sanitare. 

Planurile de redresare post-COVID trebuie să conţină o prezentare succintă a problemelor create de gestionarea pandemiei de Covid-19 în reţeaua de asistenţă medicală spitalicească, la nivel judeţean, din punct de vedere administrativ, al resursei umane şi al infrastructurii.”Conform recomandărilor MS, într-o primă etapă se reduce capacitatea destinată bolnavilor COVID-19 cu 50% , urmând ca în maximum o lună să rămână doar 30% din capacitate. Pe lângă aceasta, spitalele trebuie să aibă posibilitatea de a izola cazurile pozitive care vin cu o patologie specifică specialităţilor în care acordă asistenţă medicală. La Iaşi, se întâmplă acest lucru din luna noiembrie a anului trecut”, a subliniat Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Astfel, Spitalul de Recuperare a fost prima unitate medicală care a ieşit din linia întâi, aici urmând a fi tratate doar cazurile de recuperare post-covid. Spitalul CFR va asigura în continuare Terapia Intensivă COVID, dar va rămâne cu doar 40 de paturi pentru cei confirmaţi cu forme medii spre severe de boală. “Spitalul Militar va decide cum va proceda în continuare. De altfel, Spitalul Militar nu mai primea de mult cazuri COVID. S-a apelat la unitatea medicală în situaţii gravisime, atunci când nu mai aveam alte soluţii. Spitalul de Neurochirurgie şi-a închis secţia ATI COVID pentru igenizare. Vedem dacă o mai redeschidem, dar cel mai probabil nu.Spitalul de Pneumologie menţine trei paturi ATI. Spitalul de Boli Infecţioase va rămâne cu nouă paturi ATI COVID şi cu unitatea mobilă ATI destinată pacienţilor non-Covid. Tot aici, numărul de paturi pentru cazurile medii spre severe se va înjumătăţi. Spitalul Sfântul Spiridon tratează în continuare cazurile pozitive dar care se prezintă cu alte patologii decât cea generată de infecţia cu SARS COV 2”, a declarat Vasile Cepoi.

În cazul Spitalului Mobil de la Leţcani, el a spus că ”evoluţia pandemiei nu a mai impus căutarea de soluţii speciale pentru redeschiderea sa, iar în acest moment, proprietarul - Agenţia EuroNest - este cel care decide ce face cu el”. Conducerea DSP Iaşi a adăugat că, în cazul unui eventual val patru al pandemiei, toate unităţile medicale sunt pregătite să redeschidă secţiile COVID la capacitate maximă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.