Jumătate din service-urile auto verificate de Protecţia Consumatorului, AMENDATE: Produse EXPIRATE şi FĂRĂ garanţie pentru lucrări
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Jumătate din service-urile auto verificate de Protecţia Consumatorului, AMENDATE: Produse EXPIRATE şi FĂRĂ garanţie pentru lucrări

GALERIE
service auto
  • service auto
- +

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au verificat peste 500 de service-uri auto, aproape jumătate dintre acestea fiind amendate din cauza mai multor nereguli, cele mai grave fiind faptul că nu ofereau garanţie pentru lucrările efectuate, iar unele service-uri nu aveau autorizaţie RAR. Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a desfasurat un control de verificare a respectarii prevederilor legale privind protectia consumatorilor la service-urile auto in perioada 24.10.2016 – 04.11.2016. Au fost verificati 514 operatori economici, constatandu-se abateri la 251 dintre acestia (48,83%), anunta institutia. 

Conform sursei mentionate, printre deficientele constatate la service-urile auto se numara: 

- Lipsa autorizarii RAR;

- Neacordarea de garantie pentru serviciile prestate;

- Neafisarea preturilor;

- Lipsa buletinului de verificare metrologica;

- Lipsa traducerii informatiilor privitoare la produse si servicii care nu sunt scrise in limba romana;

- Comercializarea de produse cu termen expirat;

- Neafisarea orarului de functionare;

- Neafisarea plachetei TELEFONUL CONSUMATORILOR, informeaza ANPC. 

Au fost aplicate 291 sanctiuni: 119 amenzi contraventionale in valoare totală de 304500 lei si 172 avertismente. De asemenea, a fost dispusa oprirea temporara a prestarii de servicii pentru 30 de operatori economici identificati cu abateri, anunta ANPC. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.