Jumătate dintre profesorii de Limba română care s-au înscris la definitivat au promovat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Jumătate dintre profesorii de Limba română care s-au înscris la definitivat au promovat

GALERIE
definitivat
  • definitivat
- +

La examenul de definitivat de anul acesta promovabilitatea pe judeţul Iaşi a fost puţin peste media naţională, de 66,9%. Astfel, doar 67,14% dintre candidaţi, adică 141 din 210, câţi au fost validaţi pentru susţinerea acestuia, au avut şi media de trecere, formată din nota la examenul scris şi cea obţinută în urma evaluării la clasă şi a portofoliului didactic realizat de către profesor. 

Astfel, chiar dacă s-au înscris 263 de cadre didactice, au fost validate doar 231. Din totalul candidaţilor, 26 dintre aceştia nu au efectuat inspecţiile de specialitate, iar un candidat nu a obţinut media 8 la etapa eliminatorie, de la clasă. 

La examenul care a avut loc a Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ din Iaşi s-au prezentat 223 de candidaţi, însă 13 dintre aceştia s-au retras. Definitivatul s-a susţinut la 40 de discipline, în judeţul Iaşi fiind 58 de candidaţi pentru educatori, 38 pentru învăţători, 16 pentru educaţie fizică şi sport, 12 la limba engleză, 10 la limba română şi 8 la matematică. De asemenea, la arte vizuale - arhitecturã, consiliere psihopedagogică, pedagogie, cultură civică, fizică, farmacie, mecanică, psihologie, educaţie tehnologică, comerţ şi alimentaţie publică a fost câte un candidat. După afişarea rezultatelor, cinci dintre candidaţi au obţinut note mai mici de 5, între 5 şi 5,99 au obţinut 11 candidaţi, 23 de cadre didactice au luat note între 6 şi 6,99 iar între 7 şi 7,99 au obţinut 30 de candidaţi. O parte dintre candidaţii care au obţinut note între 7 şi 7,99 au promovat totuşi examenul datorită notei obţinute la inspecţie şi la portofoliul personal. Note de promovare la examenul scris, între 8 şi 8,99, au obţinut 90 dintre candidaţi, 49 au luat între 9 şi 9,99 şi au fost doar 2 note de 10.

Cele două cadre didactice cu nota 10 sunt Diana Neagu, care a susţinut examenul la Arte vizuale, şi Carmen Almăşanu, la Educaţie muzicală.  Cel mai mic procentaj de promovabilitate a fost înregistrat la Limba română şi la Educaţie fizică şi sport, unde doar 50% dintre candidaţi au obţinut note de trecere. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Riscuri şi costuri pandemice

Alexandru LĂZESCU

Riscuri şi costuri pandemice

Dacă nu se iese din cercul vicios în care mediatizarea sufocantă împinge guvernele către o continuare a măsurilor restrictive severe de o manieră unidimensională care ignoră riscurile economice şi societale, pandemia va provoca sechele cu urmări potenţial catastrofale.

Filmuletul zilei

opinii

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

Dana ȚABREA

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

De Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie 2021, Teatrul din Iaşi a oferit publicului un spectacol dezgheţat, plin de miez şi lipsit de emfază. Carmen Dominte a câştigat cu „Sindromul Quijote” prima ediţie a proiectului Lecturi3, un parteneriat între Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi revista ALECART, având ca scop promovarea dramaturgiei contemporane din ţară şi Republica Moldova prin spectacole-lectură.

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Michael ASTNER

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Eram încă la ţară, la Amnaş, când am auzit, nu mai ştiu la ce emisiune de pe Radio România Actualităţi, cum că în epocă un caricaturist de la nu ştiu ce revistă de umor l-a prezentat pe regele Carol I drept cârpaci. Adică, vezi Doamne, ditamai regele umbla cu lucruri cârpite. Nu ţin minte, din păcate, de ce anume era vorba, de ciorapi sau altceva, dar asta n-are importanţă: ideea e că s-a făcut mişto de Carol I pe tema asta aşa, de parcă Regatul României era o ţară nu săracă, nu recent născută undeva la periferia Europei, ci vreuna cu vechime într-ale civilizaţiei şi-a bunăstării!

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

N-a pățit-o numai Trump

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.