Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Jurista care şi-a pus în scenă concursul de director de spital la Pașcani rămâne în funcţie

GALERIE
mihaela amariei1
  • mihaela amariei1
- +

Ministerul Transporturilor a prelungit interimatul managerului de la Spitalul CF din Paşcani

Contractele managerilor care administrează spitalele CF din judeţ au fost prelungite. Atât chirurgul Mihai Glod, de la conducerea Spitalului CF din Iaşi, cât şi jurista Mihaela Amariei, de la conducerea Spitalului CF din Paşcani, îşi vor continua activitatea de manager în următoarele luni, în baza unor prelungiri ale contractelor încheiate cu Ministerul Transporturilor (MT).

Conform chirurgului Mihai Glod, prelungirea contractelor se realizează sau nu, în funcţie de rezultatele administrative ale managerului. În cazul său, contractul a expirat pe 12 ianuarie, MT hotărând chiar de a doua zi să-i prelungească documentul în baza căruia ocupă postul de manager al spitalului. „Prelungirea contractului meu este pe o perioadă de şase luni. Vorbim de un act adiţional prin care MT decide dacă un anume manager rămâne în continuare pe post, în funcţie de rezultatele şi indicatorii îndepliniţi”, a explicat managerul Spitalului CF Iaşi.

Spre deosebire de acesta, contractul managerului de la Spitalul CF Paşcani a fost prelungit doar pentru următoarele trei luni. Jurista Mihaela Amariei rămâne manager al unităţii medicale, în condiţiile în care, corpul de control al MT raporta acum un an jumate că spitalul a funcţionat la limita legii.

Concret, concluziile MT din august 2014 arată că Mihaela Amariei a obţinut postul de conducere fără să depună la dosarul de concurs documente care să ateste pregătirea sa în managementul sanitar şi că, în perioada în care a condus spitalul, acesta a înregistrat mai multe datorii

Jurista Mihaela Amariei a fost numită pe 16 ianuarie 2013 managerul Spitalului CF din Paşcani prin ordin de ministru. Consilierul juridic, fost secretar al Consiliului de Administraţie al spitalului şi participant la concursul pentru ocuparea funcţiei de conducere, s-a ocupat personal de organizarea acestuia.

În urma probelor din decembrie 2012, Mihaela Amariei a obţinut nota 8.23, în timp ce contracandidatul său, ec. Costică Scarlat, s-a aflat pe poziţia a doua, fiind notat cu 8.06. „Organizarea şi desfăşurarea concursului din perioada 06.12.2012 - 13.12.2012 pentru ocuparea funcţiei de manager s-a realizat cu următoarele deficienţe. Nerespectarea în cazul doamnei Amariei Mihaela a prevederilor art. 11 alin. 1, pct. g din Ordinul MTI nr. 735/2010, şi anume, «candidatul trebuie să depună la dosar şi copii ale documentelor de studii şi alte acte care atestă efectuarea unor specializări, competenţe în domeniul managementului sanitar». Nerespectarea condiţiei din anunţul de concurs conform căruia desfăşurarea acestuia are loc la sediul instituţiei. Interviul de selecţie a avut loc în data de 12.12.2012, şi nu în data de 13.12.2012, aşa cum era prevăzut în anunţul de concurs. Doamna consilier juridic Amariei Mihaela, participantă la concursul organizat şi pe care l-a şi câştigat, s-a ocupat de organizarea acestuia în calitatea sa de secretar al CA”, se arată în raportul MT.

În concluziile acestuia, se sublinia că Mihaela Amariei, aflată în concediu de maternitate atuci când corpul de control al MT a evaluat spitalul, a practicat în 2013 un „management defectuos”. „Ţinând cont de această concluzie, vă rugăm domnule ministru să hotărâţi dacă se impune sau nu menţinerea în funcţia de manager a doamnei Mihaela Amariei”, se mai menţionează în documentul citat.

Conducerea Spitalului CF a refuzat să comenteze raportul MT. Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii medicale, Loredana Grecu, problemele semnalate de MT nu sunt reale, având în vedere că managerul Amariei se află în continuare la conducerea spitalului.Din moment ce doamna manager deţine în continuare această funcţie, înseamnă că nu au fost probleme”, a precizat aceasta. Contractul de management al juristei Mihaela Amariei a fost prelungit până pe 25 aprilie 2016.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri