Jurnalist The Sun, reclamat de un spital, deoarece s-a dat drept prietenul unei victime
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Jurnalist The Sun, reclamat de un spital, deoarece s-a dat drept prietenul unei victime

GALERIE
The sun
  • The sun
- +

Un jurnalist angajat la tabloidul britanic The Sun s-ar fi recomandat drept prieten al unei victime a incendiului de la Grenfell Tower, la spitalul King’s College din Londra, pentru a o intervieva. Spitalul va reclama comportamentul reporterului la Ipso, autoritatea de reglementare a presei în Marea Britanie, informează The Guardian.

În afară de reclamaţia pe care o va trimite la Ipso (Independent Press Standards Organisation), spitalul s-a adresat în legătură cu incidentul companiei News UK, care publică The Sun, Times şi Sunday Times. ”Ca urmare a unui incident la spitalul King’s College, am trimis o adresă către The Sun şi vom informa Independent Press Standards Organisation. Nu putem comenta până când plângerea nu va fi investigată”, a spus un purtător de cuvânt al King's College Hospital NHS Foundation Trust.

The Sun ar fi încercat să obţină un interviu cu Mario Gomes, care locuia la cel de-al 21-lea etaj al blocului şi care a fost numit erou după ce s-a întors în clădirea incendiată pentru a o găsi pe fiica lui, în vârstă de 12 ani.  Potrivit unor surse, un jurnalist al tabloidului The Sun a fost acuzat că a încercat să obţină interviul cu Mario Gomes recomandându-se personalului din spital drept prietenul lui. News UK a transmis că un jurnalist de la The Sun aranjase un interviu cu Mario Gomes prin intermediul unor mesaje telefonice, după ce obţinuse numărul victimei de la o cunoştinţă a bărbatului, pe care a întâlnit-o la Grenfell Tower.
 
Însă, un alt jurnalist de la The Sun a abordat personalul din spital pentru interviul cu Mario Gomes, pe care victima l-a refuzat ulterior, pentru că reporterul a pretins că este un prieten al său. News UK a negat informaţia că reporterul s-a recomandat drept un prieten al victimei. Ipso încă nu a primit o plângere oficială cu privire la jurnalişti care ar fi încercat să obţină acces într-un spital recomandându-se drept prieteni ai victimelor. O asemenea reclamaţie ar putea fi cercetată în baza clauzei 8 din Codul Editorilor, care face referire la spitale.
”Jurnaliştii trebuie să se identifice şi să obţină permisiune de la un responsabil înainte de a intra în zone unde accesul persoanelor neautorizate este interzis, în spitale sau instituţii similare, cu scopul de a obţine răspunsuri la întrebări”, arată Codul. ”Restricţiile în privinţa încălcării intimităţii sunt relevante în mod special în cazul interviurilor despre indivizi aflaţi în spitale sau instituţii similare”, mai arată Codul.
 
King’s College este unul dintre cele şase spitale din Londra care au primit peste 70 de victime ale incendiului şi continuă să ofere îngrijire medicale unor răniţi. ”The Sun vrea să clarifice faptul că niciun reporter nu s-a recomandat drept membri de familie. The Sun s-a aflat în contact cu una dintre persoanele rănite în incendiu, care a acordat ziarului un interviu telefonic detaliat. Ulterior, am vizitat această persoană la spital pentru a obţine un al doilea interviu şi fotografii”, a spus un purtător de cuvânt al tabloidului.
 
”La sosire, reporterul The Sun şi fotograful au înştiinţat personalul din spital de prezenţa lor şi au ţinut legătura cu persoana intervievată. Totuşi, am fost informaţi că această persoană s-a răzgândit în privinţa interviului. The Sun a părăsit spitalul imediat. Respingem orice acuzaţie că angajaţii noştri au avut un comportament necorespunzător”, a adăugat purtătorul de cuvânt.
 
Grenfell Tower, construit în 1974, a fost distrus aproape în totalitate de flăcări, în noaptea de marţi spre miercuri. O parte a presei a scris iniţial că incendiul ar fi izbucnit de la explozia unui frigider, dar informaţia nu a fost confirmată. Bilanţul deceselor provocate de incendiu a crescut la 30, a anunţat vineri poliţia, precizând că nu se aşteaptă să mai găsească supravieţuitori. Zeci de persoane sunt date încă dispărute. 
    

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.