Jurnalist The Sun, reclamat de un spital, deoarece s-a dat drept prietenul unei victime
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 22.01.2021

Jurnalist The Sun, reclamat de un spital, deoarece s-a dat drept prietenul unei victime

GALERIE
The sun
  • The sun
- +

Un jurnalist angajat la tabloidul britanic The Sun s-ar fi recomandat drept prieten al unei victime a incendiului de la Grenfell Tower, la spitalul King’s College din Londra, pentru a o intervieva. Spitalul va reclama comportamentul reporterului la Ipso, autoritatea de reglementare a presei în Marea Britanie, informează The Guardian.

În afară de reclamaţia pe care o va trimite la Ipso (Independent Press Standards Organisation), spitalul s-a adresat în legătură cu incidentul companiei News UK, care publică The Sun, Times şi Sunday Times. ”Ca urmare a unui incident la spitalul King’s College, am trimis o adresă către The Sun şi vom informa Independent Press Standards Organisation. Nu putem comenta până când plângerea nu va fi investigată”, a spus un purtător de cuvânt al King's College Hospital NHS Foundation Trust.

The Sun ar fi încercat să obţină un interviu cu Mario Gomes, care locuia la cel de-al 21-lea etaj al blocului şi care a fost numit erou după ce s-a întors în clădirea incendiată pentru a o găsi pe fiica lui, în vârstă de 12 ani.  Potrivit unor surse, un jurnalist al tabloidului The Sun a fost acuzat că a încercat să obţină interviul cu Mario Gomes recomandându-se personalului din spital drept prietenul lui. News UK a transmis că un jurnalist de la The Sun aranjase un interviu cu Mario Gomes prin intermediul unor mesaje telefonice, după ce obţinuse numărul victimei de la o cunoştinţă a bărbatului, pe care a întâlnit-o la Grenfell Tower.
 
Însă, un alt jurnalist de la The Sun a abordat personalul din spital pentru interviul cu Mario Gomes, pe care victima l-a refuzat ulterior, pentru că reporterul a pretins că este un prieten al său. News UK a negat informaţia că reporterul s-a recomandat drept un prieten al victimei. Ipso încă nu a primit o plângere oficială cu privire la jurnalişti care ar fi încercat să obţină acces într-un spital recomandându-se drept prieteni ai victimelor. O asemenea reclamaţie ar putea fi cercetată în baza clauzei 8 din Codul Editorilor, care face referire la spitale.
”Jurnaliştii trebuie să se identifice şi să obţină permisiune de la un responsabil înainte de a intra în zone unde accesul persoanelor neautorizate este interzis, în spitale sau instituţii similare, cu scopul de a obţine răspunsuri la întrebări”, arată Codul. ”Restricţiile în privinţa încălcării intimităţii sunt relevante în mod special în cazul interviurilor despre indivizi aflaţi în spitale sau instituţii similare”, mai arată Codul.
 
King’s College este unul dintre cele şase spitale din Londra care au primit peste 70 de victime ale incendiului şi continuă să ofere îngrijire medicale unor răniţi. ”The Sun vrea să clarifice faptul că niciun reporter nu s-a recomandat drept membri de familie. The Sun s-a aflat în contact cu una dintre persoanele rănite în incendiu, care a acordat ziarului un interviu telefonic detaliat. Ulterior, am vizitat această persoană la spital pentru a obţine un al doilea interviu şi fotografii”, a spus un purtător de cuvânt al tabloidului.
 
”La sosire, reporterul The Sun şi fotograful au înştiinţat personalul din spital de prezenţa lor şi au ţinut legătura cu persoana intervievată. Totuşi, am fost informaţi că această persoană s-a răzgândit în privinţa interviului. The Sun a părăsit spitalul imediat. Respingem orice acuzaţie că angajaţii noştri au avut un comportament necorespunzător”, a adăugat purtătorul de cuvânt.
 
Grenfell Tower, construit în 1974, a fost distrus aproape în totalitate de flăcări, în noaptea de marţi spre miercuri. O parte a presei a scris iniţial că incendiul ar fi izbucnit de la explozia unui frigider, dar informaţia nu a fost confirmată. Bilanţul deceselor provocate de incendiu a crescut la 30, a anunţat vineri poliţia, precizând că nu se aşteaptă să mai găsească supravieţuitori. Zeci de persoane sunt date încă dispărute. 
    

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Radu POPESCU

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Preşedintele Maia Sandu şi-a început mandatul fără un guvern funcţional, cu un parlament majoritar ostil şi cu hoarde de hoarde de tonomate de presă asmuţite asupra sa. Însă Maia Sandu şi Republica Moldova au în acest moment cel mai puternic aliat, sprijinul extern al partenerilor de dezvoltare, iar acest lucru dă speranţa că toate lucrurile se pot rezolva, pas cu pas.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Nicolae CREŢU

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Îmi dau seama că „de Crăciun”, volens-nolens, sună comercial Şi de-ar fi numai gândul că, an după an, vine o perioadă dominată de febra pregătirilor pentru Sărbătorile de iarnă şi că, în acel climat, le vine rândul să placă şi „poveştilor” de Crăciun de pe ecranul mare sau mic, şi tot ar conta, nu? 

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

pulspulspuls

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Dacă despre Peni Hill se ştie de mult prin târg că e un veritabil tiriplici politic, care nu se pricepe decât la comisionat şmenuri, pe care oricum nu le aranjează el de frică, ci i le antama şi apoi i le servea servantul amic de şpriţuri Habarnagiu, şi că la combinaţii politice pică mereu de papă-lapte, iote-te, stimabililor, auzim că prin zona liberalilor ieşeni mai hârşâiţi începe zice-se că uşor-uşor să se instaleze cam acelaşi sentiment, că dom’ Costel al lor ar fi din acelaşi aluat de pizza ca şi Peni: moale, prea gros, cu goluri, başca nesărat. 

Caricatura zilei

8x8

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.